Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Απεργία των ποδοσφαιριστών στην Ιταλία


Απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ιταλία, από τους πρωταγωνιστές των γηπέδων. Η ένωση ποδοσφαιριστών της γειτονικής μας χώρας ανακοίνωσε πως το Σαββατοκύριακο στις 25-26 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιήσουν απεργία, λόγω της διαμάχης που υπάρχει σχετικά με τα συμβόλαια.

Ο αμυντικός της Μίλαν, Μάσιμο Οντο ανακοίνωσε την απόφαση των ποδοσφαιριστών, η οποία είναι υπογεγραμμένη από τους αρχηγούς και των 20 ομάδων της Serie A, αλλά και από το σωματείο των ποδοσφαιριστών.

Ετσι, αν δεν αλλάξει τίποτα μέχρι τότε η 5η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος βρίσκεται στον αέρα.

"Η ομοσπονδία σε συμφωνία με όλους του συλλόγους της Serie A αποφάσισε πως αυτές οι ομάδες δεν θα κατεβούν στον αγωνιστικό χώρο την 5η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 25-26 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να εναντιωθεί στο αίτημα της Λίγκας για την εισαγωγή ενός νέου συμβατικού καθεστώτος.

Πήραμε αυτή την απόφαση αρκετό καιρό πριν, καθώς δεν λάβαμε καμία ανταπόκριση στις προσπάθειες που κάναμε για να φτάσουμε σε συμφωνία με τη Λίγκα.

Θέλουν να φέρονται στους ποδοσφαιριστές σαν αντικείμενα και καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Θέλουν να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα να αρνούμαστε άλλες δραστηριότητες από αυτές της δουλειάς μας", τόνισε ο Οντο.

Οι ομάδες θέλουν να μπορούν να παραχωρούν τους ποδοσφαιριστές, χωρίς τη συγκατάθεση των τελευταίων, την τελευταία σεζόν του συμβολαίου τους, κάτι που οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές σωστά δεν το δέχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: