Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Serie A, 2η αγωνιστική


Την ευκαιρία να επανορθώσουν για τις «γκέλες» της πρεμιέρας θα έχουν οι μεγάλοι της Serie A, αφού με εξαίρεση τη Μίλαν, οι υπόλοιποι τα βρήκαν «σκούρα».

Από το πρόγραμμα της δεύτερης αγωνιστικής λείπει το σπουδαίο ντέρμπι, αλλά υπάρχουν πολλά ματς με ιδιαιτερότητες που υπόσχονται συγκινήσεις.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο 11/09

Ίντερ-Ουντινέζε (19:00)Ανησυχητικά είναι τα πρώτα δείγματα γραφής της Ίντερ, που την περσινή χρονιά έκανε το τρεμπλ. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη απέναντι στην Ουντινέζε, που απογοήτευσε στην πρεμιέρα. Αμφίβολοι για την ομάδα του Μιλάνου οι Μαϊκόν και Στάνκοβιτς, με τις πιθανότητες όμως, να είναι με το μέρος τους.

Κάλιαρι-Ρόμα (21:45)Τον πρώτο τους βαθμό τον πήραν και τώρα ψάχνουν και την παρθενική τους νίκη στο νέο πρωτάθλημα. Η Κάλιαρι μετά το εκτός έδρας 0-0 στο Παλέρμο, υποδέχεται χωρίς απουσίες τους Ρωμαίους και δείχνει απειλητική. Από την ομάδα του Ρανιέρι θα λείψουν οι Αντριάνο, Ρίισε και Μπαπτίστα.

Τσεζένα-Μίλαν (21:45)
Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ισοπαλία που απέσπασαν στο «Ολίμπικο», αλλά ξέρουν πως θα έχουν πολύ δύσκολο έργο απέναντι στη Μίλαν. Οι «ροσονέρι» ξεκίνησαν ιδανικά στην πρεμιέρα (4-0 τη Λέτσε με σόου Πάτο), ενώ οι μεταγραφές των Ιμπραϊμοβιτς, Ρομπίνιο έχουν εκτοξεύσει τον ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας. Θέση βασικού αναμένεται να έχει ο Παπασταθόπουλος.

Κυριακή 12/09

Μπρέσια-Παλέρμο (13:30)
Μετά από μάλλον απογοητευτικές εμφανίσεις στην πρεμιέρα της Serie A οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, όμως αμφότερες θα παραταχθούν με πολλές απουσίες.

Κατάνια-Πάρμα (16:00)
Μια δύσκολη στιγμή για τον τεχνικό της Πάρμα, Πασκουάλε Μαρίνο, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα της Κατάνια τη δεκαετία του ’90, ενώ ως τεχνικός των Σικελών πανηγύρισε άνοδο στη Serie A.

Τζένοα-Κιέβο (16:00)
Η Τζένοα προέρχεται από μεγάλο διπλό στο Ούντινε και η Κιέβο από εντός έδρας νίκη κόντρα στην Κατάνια. Ο Γκασπερίνι πάντως, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Γιάνκοβιτς, Παλαντίνο και Τόνι.

Γιουβέντους-Σαμπντόρια (16:00)Παιχνίδι με ιδιαιτερότητες στο Τορίνο, αφού τόσο ο προπονητής των «μπιανκονέρι» Τζίτζι Ντελ Νέρι, όσο και ο τεχνικός διευθυντής Μπέμπε Μαρότα είχαν μια εξαιρετική σεζόν με την Σαμπντόρια. Για τους «μπιανκονέρι» δεν θα παίξει ο μακροχρόνια τραυματίας Μπουφόν, καθώς και οι Αμάουρι, Γκρόσο.

Λάτσιο-Μπολόνια (16:00)
Ντεμπούτο στον πάγκο της Μπολόνια κάνει ο «δικός» μας Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ο οποίος θέλει να συνδυάσει το ντεμπούτο του με ένα καλό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι, παρά τις απουσίες, προέρχονται από ισοπαλία με την Ίντερ, ενώ η Λάτσιο, έχασε τα πάντα –και το ματς- κόντρα στη Σαμπντόρια.

Λέτσε-Φιορεντίνα (16:00)
Ταχύρυθμα μαθήματα άμυνας έκανε στη διακοπή του πρωταθλήματος ο Ντε Κάνιο, μετά τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε η Λέτσε από την Μίλαν. Το αν τα λόγια του έπιασαν τόπο ή όχι θα φανεί κόντρα στη Φιορεντίνα, που έρχεται «φουριόζα» μετά τη νίκη επί της Νάπολι. Ο Σίνισα Μιχαϊλοβιτς πάντως θα έχει σημαντικές απουσίες (Μούτου, Γιόβετιτς, Γκαμπερίνι, Βάργκας).

Νάπολι-Μπάρι (21:45)
Με τον Έντισον Καβάνι να «ζεσταίνεται» η Νάπολι θέλει να πάρει το πρώτο τρίποντο στη φετινή σεζόν. Απέναντι στην Μπάρι, που στην πρεμιέρα επιβλήθηκε της Γιουβέντους, κάτι τέτοιο δεν θα είναι καθόλου απλό.

Η επόμενη αγωνιστική (3η)

Σάββατο 18/09

Φιορεντίνα-Λάτσιο (19:00)
Μίλαν-Κατάνια (21:45)

Κυριακή 19/09

Μπάρι-Κάλιαρι (13:30)
Τσεζένα-Λέτσε (16:00)
Κιέβο-Μπρέσια (16:00)
Παλέρμο-Ίντερ (16:00)
Πάρμα-Τζένοα (16:00)
Ρόμα-Μπολόνια (16:00)
Ουντινέζε-Γιουβέντους (16:00)
Σαμπντόρια-Νάπολι (21:45)

Δεν υπάρχουν σχόλια: