Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Λίβερπουλ Στα χέρια των δικαστών οι Κόκκινοι

Το ανώτατο αγγλικό δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει για την πώληση της Λίβερπουλ στον κ. Χένρι ενώ προσπαθούν να την μπλοκάρουν οι νυν ιδιοκτήτες της. Υπέρ της αλλαγής ο προπονητής και παίκτες της ομάδας . 
Το μέλλον της Λίβερπουλ θα κριθεί στο ανώτατο αγγλικό δικαστήριο, όπου κατά πώς φαίνεται οδηγείται η υπόθεση πώλησης των Κόκκινων. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Μάρτιν Μπρότον υποστηρίζει ότι είχε το δικαίωμα να αναζητήσει προσφορές και να αποδεχτεί αυτή που θεωρεί εκείνος πλέον συμφέρουσα, ενώ οι αμερικανοί ιδιοκτήτες της αγγλικής ομάδας κκ. Τομ Χικς και Τζορτζ Τζίλετ θεωρούν άκυρη τη συμφωνία, καθώς είχαν φροντίσει δεκαπέντε λεπτά πριν από την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του ΔΣ της Λίβερπουλ να απολύσουν τόσο τον εκτελεστικό διευθυντή κ. Κρίστιαν Πέρσλο όσο και τον εμπορικό διευθυντή κ. Ιαν Αϊρ, οι οποίοι επίσης είχαν συμφωνήσει στην πώληση της ομάδας στον όμιλο ΝΕSV (Νew Εngland Sports Ventures), τον οποίο στηρίζουν 17 επενδυτές υπό τον αμερικανό μεγιστάνα κ. Τζον Χένρι τον Ε΄.

Οι κκ. Χικς και Τζίλετ απαιτούσαν ένα ποσό κοντά στα 600 εκατ. στερλίνες (περίπου 690 εκατ. ευρώ) για να πουλήσουν τους «Ρεντς» και τα 345 εκατ. ευρώ που προσφέρει ο όμιλος ΝΕSV όχι μόνο δεν θα αποφέρουν κέρδη στην προ τριετίας επένδυση των δύο Αμερικανών, αλλά θα τους αφήσουν με κάποια σημαντική «τρύπα»! Πάντως ο κ. Μπρότον επιμένει ότι όταν έγινε η πρόσληψή του τον περασμένο Απρίλιο υπήρξε σαφέστατος όρος στο συμβόλαιό του ότι μπορεί να διαπραγματευτεί την πώληση της Λίβερπουλ, κάτι το οποίο και θα υποστηρίξει στην εκδίκαση της υπόθεσης που αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

«Δεν είχε καμία τέτοια αρμοδιότητα και το νέο διοικητικό συμβούλιο δεν συμφωνεί με την πώληση» ανέφερε ο εκπρόσωπος του κ. Χικς, την ίδια στιγμή που ο τεχνικός της Λίβερπουλ κ. Ρόι Χόντσον , όπως και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για το ενδεχόμενο αλλαγής ιδιοκτησίας. «Είναι θετική η εξέλιξη και όπως και οι περισσότεροι είμαι ενθουσιασμένος» δήλωσε ο κ. Χόντσον, όταν πληροφορήθηκε από τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Μπρότον ότι την ερχόμενη Κυριακή οι νέοι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ θα είναι παρόντες στο ντέρμπι με την Εβερτον. Τ ην επόμενη Παρασκευή (15/10) εκπνέει η προθεσμία που έχουν οι νυν ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ προκειμένου να πληρώσουν το χρέος τους στη βασιλική τράπεζα της Σκωτίας RΒS, ύψους 240 εκατ. στερλινών (περίπου 280 εκατ. ευρώ) ειδάλλως θα χάσουν 100% τον έλεγχο του συλλόγου, κινδυνεύοντας επιπλέον με πρόστιμο ύψους 60 εκατ. στερλινών (περίπου 70 εκατ. ευρώ) και να αφήσουν τους Κόκκινους σε καθεστώς διαχείρισης που ενδέχεται να επιφέρει και αφαίρεση εννέα βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα!

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση πάντως, η Λίβερπουλ αναμένεται να καταλήξει στον όμιλο επιχειρηματιών που κατέχουν την εταιρεία ΝΕSV, καθώς το πρώτο πράγμα που θα επιδιώξει να κάνει η RΒS είναι να «ξεφορτωθεί» τον σύλλογο. «Τα πλάνα μας είναι μακροπρόθεσμα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν υγιή αθλητικό οργανισμό που θα διασφαλίζει τα απαραίτητα έσοδα που χρειάζεται η Λίβερπουλ προκειμένου να επιστρέψει στην κορυφή» ανέφερε ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας, όπου μεταξύ άλλων σημειωνόταν ότι «μόλις αγοράσουμε τον σύλλογο θα αποπληρώσουμε και όλα τα χρέη». Επιπλέον, η ΝΕSV, όπως έπραξε και στη θρυλική ομάδα μπέιζμπολ Ρεντ Σοξ της Βοστώνης, δεν πρόκειται να κατασκευάσει νέο γήπεδο, αλλά θα ανακαινίσει και θα εκσυγχρονίσει το «Ανφιλντ».



Δεν υπάρχουν σχόλια: