Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Μόνο νίκη

Η νίκη στο παιχνίδι της Παρασκευής (21:45) κόντρα στη Λετονία, είναι μονόδρομος για την Εθνική μας ομάδα αν θέλει να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012. Εκπλήξεις στην ενδεκάδα ετοιμάζει ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος καταστρώνει τα πλάνα του έχοντας αρκετούς παίκτες σημειωμένους στο απουσιολόγιο του.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πάει σε ένα κρίσιμο παιχνίδι, όπως είναι αυτό με τη Λετονία, χωρίς τον Νίκο Λυπερόπουλο και τον Σάκη Πρίττα, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί και η συμμετοχή του Γιώργου Σαμαρά, ο οποίος την Πέμπτη προπονήθηκε κανονικά. Αν συμπεριλάβουμε και τους ποδοσφαιριστές που πρόσφατα αποχώρησαν από την Εθνική, τότε ο Πορτογάλος τεχνικός θα ρίξει στη μάχη μία τελείως διαφορετική ομάδα με αυτή που είδαμε το καλοκαίρι στη Νότια Αφρική για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Εθνική μας ομάδα τις πρώτες δύο αγωνιστικές έχει μαζέψει δύο βαθμούς και αν για το παιχνίδι με την Κροατία ήταν θετικό το αποτέλεσμα της ισοπαλίας, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το παιχνίδι απέναντι στη Γεωργία στο "Καραϊσκάκης". Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει την πρώτη του νίκη εντός έδρας, έτσι ώστε να "υψώσει" βαθμολογικά και παράλληλα να αλλάξει το κλίμα μέσα στην ομάδα.

Ο Σηφάκης είναι το φαβορί για να υπερασπιστεί τα γκολπόστ της Εθνικής, καθώς ο άσος του Αρη έχει πραγματοποιήσει αρκετά καλές εμφανίσεις, την ίδια ώρα που ο Τζόρβας δείχνει να μην διανύει περίοδο φόρμας. Τοροσίδης (δεξιά), Αβράαμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος είναι σίγουροι για την άμυνα, ενώ Σπυρόπουλος και Τζαβέλλας διεκδικούν θέση για τα αριστερά. Ο άσος του Παναθηναϊκού έχει αυτή την στιγμή το ελαφρύ προβάδισμα.

Τζιόλης, Κατσουράνης και Καραγκούνης θα είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον τελευταίο να έχει το ρόλο του πλέι μέικερ. Νίνης και Σαλπιγγίδης διεκδικούν θέση για τα δεξιά, ενώ αριστερά θα αγωνιστεί ο Κονέ, αν προτιμηθεί να μείνει στον πάγκο ο Σαμαράς. Την αιχμή του δόρατος θα αποτελεί ο Μήτρογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: