Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Γεννήθηκε Γερμανός, αισθάνεται Ιταλός!

Ντιέγκο Κοντέντο περί ου ο λόγος. Ο γεννηθείς στο Μόναχο παίκτης της Μπάγερν απέρριψε την κλήση της εθνικής Γερμανίας κάτω των 21 την Πέμπτη, λόγω της επιθυμίας του να εκπροσωπήσει τα χρώματα της εθνικής Ιταλίας στις επόμενες διοργανώσεις. Την εξήγηση αυτή έδωσε τουλάχιστον ο εκπρόσωπος της «Νάσιοναλ Μάνσαφτ» και παλαίμαχος επιθετικός της, Όλιβερ Μπίερχοφ.

«Δεν αναγκάζουμε κανέναν να αγωνιστεί μαζί μας. Για παράδειγμα, ο Ντιέγκο Κοντέντο, παρά το γεγονός πως γεννήθηκε στην Γερμανία και θα μπορούσε να αγωνιστεί για την εθνική μας ομάδα, αποφάσισε την Πέμπτη να απορρίψει την κλήση από την ομάδα κάτω των 21», οι πρώτες δηλώσεις Μπίερχοφ για να συνεχίσει εξηγώντας τον τρόπο σκέψης του 20χρονου άσου: «Προχώρησε σε αυτήν την κίνηση καθώς θέλει να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Ιταλίας. Ίσως από πλευράς κουλτούρας αλλά και συναισθηματικά να νιώθει μέρος αυτής της χώρας» τα όσα είπε ο πρώην άσος των Μίλαν και Ουντινέζε.

Ο Μπίερχοφ μάλιστα, δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και παρόμοιες περιπτώσεις παικτών, οι οποίοι όμως επέλεξαν να φορέσουν το γερμανικό εθνόσημο στο στήθος. «Ποδοσφαιριστές σαν τους Οζίλ, Ποντόλσκι, Κλόζε και Κακάου αποφάσισαν να φορέσουν τη φανέλα της εθνικής μας, καθώς θεωρούν πως ανήκουν στη Γερμανία», τα όσα είπε ο χρυσός σκόρερ των «πάντσερ», στον τελικό του Euro ’96, όπου με δύο δικά του γκολ, η «Νάσιοναλ Μάνσαφτ» πανηγύρισε το τρόπαιο κόντρα στην Τσεχία.

Να σημειωθεί πάντως πως ο 20χρονος μπακ, έχει αγωνιστεί στις εθνικές ομάδες κάτω των 17 και κάτω των 20 της Γερμανίας, χωρίς πάντως να έχει έστω και μία συμμετοχή με την ομάδα των Ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: