Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Χαραλαμπίδης: «Απεριόριστη χαρά να παίζεις για τον Άρη»

Χαραλαμπίδης: «Απεριόριστη χαρά να παίζεις για τον Άρη»
Ο μπασκετμπολίστας του Άρη Κώστας Χαραλαμπίδης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και αναφέρθηκε τόσο στην πρόκριση στους ομίλους του EuroCup μετά την «γλυκιά» ήττα από την Ακαντέμικ στο Αλεξάνδρειο, όσο και γενικότερα στους στόχους που έχει με τη φανέλα των «κιτρίνων» για τη φετινή σεζόν.
Για το παιχνίδι με την Ακαντέμικ που τελικά έδωσε την πρόκριση: «Περιμέναμε ένα δύσκολο παιχνίδι λόγω του τρόπου παιχνιδιού του αντιπάλου που είναι τέτοιος που δεν σου επιτρέπει να χαλαρώσεις ούτε δευτερόλεπτο. Τέλος καλό όλα καλά όμως έστω και με αγχωτικό τρόπο. Είναι γεγονός πως όταν παίζεις δύο ματς πρέπει να παλεύεις κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ενώ εμείς τελειώνοντας το πρώτο στη Βουλγαρία είχαμε πει ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στον επαναληπτικό».
Για τις υποχρεώσεις στην Ελλάδα: «Τα πράγματα είναι αρκετά περίεργα φέτος στο μπάσκετ, υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν πάρει ακόμη πιστοποιητικά, είναι γεγονός ότι ο αθλητισμός δεν μένει ανεπηρέαστος από τη γενικότερη κατάσταση της κοινωνίας. Είμαστε στους στόχους μας μέχρι στιγμής, έχουμε περάσει στους ομίλους της Ευρώπης, ενώ συνεχίζουμε και στο Κύπελλο Ελλάδας. Αυτή την περίοδο το σημαντικό είναι να έχεις καλή παρουσία προκειμένου να περάσεις τις όποιες δυσκολίες αναίμακτα».
Συνεχίζοντας για την παρουσία του στον Άρη τόνισε: «Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να έχουμε πίστωση χρόνου, γιατί βρισκόμαστε όλοι στον Άρη. Σίγουρα υπάρχουν πολλά καινούρια παιδιά στην ομάδα, αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, όμως πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι όταν ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα είναι προσεκτική και στις δύο άκρες του γηπέδου. Θα είμαστε αρκετά επιθετικοί, αλλά δεν πρόκειται να αφήσουμε πίσω την άμυνα, καθώς από αυτήν κερδίζεις αρκετά παιχνίδια. Θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί και θα βγάζουμε μεγάλη ενέργεια στο παρκέ. Παίζοντας για τον Άρη έχεις υποχρέωση όπως και να ‘χει, γιατί πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ομάδα. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να φοράς αυτή τη φανέλα. Ο καθένας που θα βρίσκεται στο παρκέ θα δίνει το 100% των δυνάμεων του, γιατί όλοι γνωρίζουν πόσο μεγάλο σωματείο είναι ο Άρης».
Για τον κόσμο του Άρη ανέφερε: «Είναι ο βασικός παράγοντες στις επιτυχίες παλιότερα, αλλά και γενικότερα σε όλη την ιστορία του Άρη. Τόσα χρόνια ζούσα αυτή την κατάσταση ως αντίπαλος και απολάμβανα την κάθε στιγμή, αλλά τώρα καλούμαι να λειτουργώ μέσα σ’ αυτή. Σου δίνει απεριόριστη χαρά να παίζεις για τόσο κόσμο, που μας ακολούθησε μέχρι και στη Βουλγαρία για να μας συμπαρασταθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: