Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Με οδηγό τον Μαρσελίνιο

Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό Βόλου με γκολ του Μαρσελίνιο στο 59'.
Οι γηπεδούχοι ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας φτάνοντας τους 17 βαθμούς και ανεβαίνοντας προσωρινά στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η τέταρτη εφετινή νίκη της Ξάνθης στο πρωτάθλημα και τρίτη εντός έδρας. Στην όγδοη θέση ο Ολυμπιακός Βόλου με 16 βαθμούς, αφού γνώρισε την τρίτη του εφετινή ήττα στο πρωτάθλημα και δεύτερη εκτός έδρας. Ήθελε περισσότερο τη νίκη η ακριτική ομάδα, η οποία κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε ουσία. Δοκάρι για τους φιλοξενούμενους ο Μάρτιν στο φινάλε της αναμέτρησης.
Η σκακιέρα των προπονητών
Με 4-2-3-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση η γηπεδούχος Ξάνθη. Ο Λυμπερόπουλος κάθισε κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων, με τους Βάλλα και Κωστούλα να αγωνίζονται στο κέντρο της άμυνας. Οι Τζουμάνης και Κομεσίδης ήταν οι δυο μπακ, ενώ στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Αντεφέμι και Φλίσκας. Οι Μαρσελίνιο, Κατόνγκο και Κιντάνα ήταν οι τρεις πίσω από τον Έλινγκτον.
Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός Βόλου παρατάχθηκε επίσης με 4-2-3-1 και τον Γιακούποβιτς κάτω από τα δοκάρια. Οι Σανκαρέ και Αλβάρεζ ήταν οι δυο κεντρικοί αμυντικοί, με τους Ζαραδούκα και Ψυχογιό να καλύπτουν τα δυο άκρα. Οι Ούμπιντες και Τόμας ήταν οι δυο αμυντικοί χαφ, με τους Πέρεζ, Καπετάνο και Φρατζιπάνε να αγωνίζονται πίσω από τον Μάρτιν.
Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο μέρος
Παρότι ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και οι δυο ομάδες έψαξαν το γκολ, οι φάσεις μπροστά στις δυο εστίες ήταν λίγες στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Ολυμπιακός Βόλου έψαχνε μια καλή αντεπίθεση, προκειμένου να ανοίξει το σκορ και να αποκτήσει προβάδισμα νίκης. Κινητήριος μοχλός για τους γηπεδούχους ήταν και σε αυτή την αναμέτρηση ο Μαρσελίνιο, ενώ ο Ούμπιντες από την πλευρά των φιλοξενούμενων, δημιουργούσε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κάποιες καλές στιγμές με τους Μάρτιν και Καπετάνο, όμως δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος κράτησε το μηδέν στην εστία του.
Η Ξάνθη είχε τον έλεγχο του ρυθμού, όμως παρά τις προσπάθειες των παικτών του Νίκου Παπαδόπουλου, το 0-0 ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός Βόλου απείλησε για να ανοίξει το σκορ, όμως οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη ήταν άστοχοι.
Λυτρωτής ο Μαρσελίνιο
Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ της νίκης και οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το γκολ, που θα τους έδινε ένα σπουδαίο διπλό. Λίγο πριν την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο κορυφαίος της αναμέτρησης Μαρσελίνιο κατάφερε να επωφεληθεί από την ασθενή απομάκρυνση της μπάλας του Σανκαρέ και νίκησε τον Γιακούποβιτς, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης.
Οι γηπεδούχοι οργανώθηκαν καλά στην άμυνα και προσπάθησαν να κρατήσουν με νύχια και με δόντια το γκολ που σημείωσε το 59' ο Βραζιλιάνος μέσος. Στο 89' ο Μάρτιν έχασε την καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενω για να φέρει το ματς στα ίσια, όταν η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι της εστία των γηπεδούχων. Παρά τις προσπάθειες των «ερυθρολεύκων», ακριτική ομάδα κατάφερε να κρατήσει έως το φινάλε το σκορ και πήρε μια σπουδαία νίκη, η οποία την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Για μια ακόμα αγωνιστική χωρίς νίκη ο Ολυμπιακός Βόλου.ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)

ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας)-Φαντόπουλος (Πειραιά)
ΓΗΠΕΔΟ: Πηγάδια
SKODA ΞΑΝΘΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Λυμπερόπουλος, Φλίσκας, Βάλλας, Κωστούλας, Τσουμάνης, Μαρσελίνιο (90' Μπέρτος), Κομεσίδης, Αντεφέμι, Κιντάνα (46' Σουάνης), Κατόνγκο, Έλινγκτον (69' Στρμπα)
Στον πάγκο: Γκσπούρνινγκ, Βασιλακάκης, Μπόατενγκ, Μπούκα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Μάρτιν, Ζαραδούκας, Τόμας (65' Σολάκης), Ψυχογιός, Άλβαρες, Ουμπίντες, Καπετάνος (81' Πλιάγκας), Φρατζιπάνε (60' Μπρέσκα)
Στον πάγκο: Ρόκα, Ντολεζάι, Ζέλεσι, Ρόκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: