Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Λυτρωτής ο Νέτο

Με σκόρερ τον Νέτο στο 56' ο Άρης επικράτησε δύσκολα του Αστέρα Τρίπολης με 1-0 στο "Κλεάνθης Βικελίδης".
Εδαφική υπεροχή ο Άρης, καλά κλεισμένος ο Αστέρας

Το πρώτο μέρος δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τον Άρη να έχει τον πρώτο λόγο, να μην απειλεί ωστόσο την εστία του Ντεγκρά καθώς δεν είχε κάποιο συγκεκριμένο πλάνο σε ότι αφορά την επιθετική του λειτουργία.

Οι Αρκάδες, παράλληλα, ήταν εξαιρετικά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή τους, έχοντας βέβαια ως μέλημά τους να διατηρήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν.

Μοιραία, οι καλές στιγμές έλειψαν και ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Κακό τελείωμα από τον Πρίττα

Στο 37’ ο Βανγκέλι πλαγιοκόπησε την άμυνα του Αστέρα από τα αριστερά, για να «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Πρίττα.

Ωστόσο, ο διεθνής μέσος έκανε την χειρότερη δυνατή επιλογή, καθώς το πλασέ του ήταν επιεικώς απαράδεκτο και οι αμυντικοί του Αστέρα απομάκρυναν με ευκολία.

Από πλευράς φιλοξενουμένων, η καλύτερη στιγμή ήλθε στο 44’, όταν ο Ουντότζι σούταρε από το σημείο του πέναλτι με δύναμη, ο Σηφάκης όμως έστω και με κάποια δυσκολία διατήρησε το μηδέν.

Λύση από στημένο...

Το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης κινήθηκε στο ίδιο βαρετό μοτίβο, για να έλθει εντούτοις ο Νέτο στο 56' και να βάλει "φωτιά" στο παιχνίδι.

Με μία από τις γνωστές του εκτελέσεις φάουλ, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Βραζιλιάνος μπακ "ξεκλείδωσε" την άμυνα του Αστέρα και με το πρώτο του φετινό τέρμα άνοιξε το σκορ για τον Άρη.

Έτσι, οι Θεσσαλονικείς από στημένη φάση μετουσίωσαν σε γκολ την υπεροχή που είχαν σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα, φέρνοντας σε δύσκολη θέση την ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου.

Aνέβηκε ο Αστέρας, καλή ευκαιρία με Αράς

Ο τεχνικός του Αστέρα μην έχοντας άλλη επιλογή φρόντισε να ενισχύσει επιθετικά την ομάδα του, ρίχνοντας στο ματς τους Ρίος και Φορτούνη.

Οι Αρκάδες ανέβηκαν μέτρα στο γήπεδο και μάλιστα στο 77' έχασαν καλή ευκαιρία, με το δυνατό σουτ του Αράς μέσα από τη μεγάλη περιοχή να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

Από την πλευρά του, ο Έκτορ Κούπερ αντικατέστησε τον Τσέζαρεκ με τον Φατί, θέλοντας να γεμίσει το κέντρο, τη στιγμή βέβαια που ο Άρης άρχισε να δείχνει σημάδια κούρασης.

Δοκάρι ο Φυτανίδης στο φινάλε!

Τα τελευταία λεπτά ήταν άκρως αγχωτικά για τους "κίτρινους", με τον Αστέρα να είναι διαρκώς στο προσκήνιο και τον Φυτανίδη να χάνει σημαντική ευκαιρία ακριβώς με τη λήξη του αγώνα.

Ο αμυντικός των Πελοποννήσιων σούταρε με δύναμη από μακρινή απόσταση, η μπάλα σταμάτησε στο δεξιό δοκάρι του Σηφάκη και ο Άρης, έστω και δύσκολα, πήρε τη νίκη.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται πλέον στην τέταρτη θέση με 19 βαθμούς μαζί με την Καβάλα, ενώ ο Αστέρας ισοβαθμεί με Πανσερραϊκό και Εργοτέλη στη 12η θέση και στους 14 βαθμούς.

Συνθέσεις:

Άρης (Ραούλ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Κουλουχέρης, Τόχα, Τσέζαρεκ (72' Φατί), Ρουίζ (90+4' Οικονομόπουλος), Μενδρινός (82' Καζναφέρης), Χαβίτο, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Πρίττας

Αστέρας Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Ορόθκο, Πουλίδο, Μπαστία, Λαδάκης (80' Μπακασέτας), Ουντότζι, Αράς, Κονσεισάο (60' Φορτούνης), Μάρτινς (56' Ρίος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: