Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΠΑΟΚ ΠΗΡΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ «ΔΙΠΛΟ» ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ

Ο ΠΑΟΚ ΠΗΡΕ ΣΠΟΥΔΑΙΟ «ΔΙΠΛΟ» ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ. «ΧΡΥΣΗ» ΑΛΛΑΓΗ Ο ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ.-
Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις στο νέο γήπεδο η Λάρισα, καθώς ο ΠΑΟΚ στα εγκαίνια του Σταδίου πήρε τη νίκη με σκορ 2-1. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 11’ με τον Κοντρέρας, ωστόσο η ΑΕΛ… ξύπνησε γρήγορα και στο 18’ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Κουζέν. Στην συνέχεια, μέχρι το τέλος του πρώτο ημιχρόνου οι «βυσσινί» έχασαν πολλές ευκαιρίες, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Στην επανάληψη το ματς ήταν πολύ χαλαρό μέχρι το 72’, όταν ο νεαρός Αθανασιάδης στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα για διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Ο «Κlaus», όπως είναι το παρατσούκλι του, είχε πετύχει άλλα δύο τέρματα κόντρα στην ΑΕΛ τη σεζόν 2008-09.

Γκολάρα Κοντρέρας και… δώρο Χαλκιά

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και στα πρώτα λεπτά κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι στο 7’ είχαν και μία εξαιρετική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Γκαρσία έκανε το σουτ από μακριά, η μπάλα κόντραρε στην πλάτη του Σίμιτς και πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Αμπάρη. Ο «Δικέφαλος» στα επόμενα λεπτά συνέχισε να ελέγχει ρο ρυθμό του ματς και τελικά στο 11’ έφτασε και στο γκολ. Ο Κοντρέρας έπαιξε πολύ ωραία το 1-2 με τον Κουζέν, μπήκε μέσα στην περιοχή και με πολύ ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ΑΕΛ για το 1-0.

Το γκολ αυτό… ξύπνησε τους γηπεδούχους, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά ανέβασαν ρυθμούς και στο 16’ έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση. Ο Βενετίδης από την υπέροχη μπαλιά του Κανόμπιο μπήκε στην περιοχή του ΠΑΟΚ από τα αριστερά, έκανε και το σουτ, όμως ο Χαλκιάς απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο πορτιέρο του «Δικεφάλου» όμως δεν αντέδρασε το ίδιο σωστά και δύο λεπτά αργότερα, όταν υπό την πίεση του Κανόμπιο απομάκρυνε τη μπάλα στον Κουζέν και αυτός με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-1. Στα επόμενα λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «απαντήσουν», χωρίς όμως επιτυχία.

Άξιζε άλλο ένα η ΑΕΛ…

Μετά το πέρας της πρώτης μισής ώρας, η Λάρισα βελτίωσε πάρα πολύ την εμφάνισή της και μετέτρεψε το ματς σε μονόλογο. Στο 33’ ο Κανόμπιο εκτέλεσε φαλτσαριστά το φάουλ, αλλά ο Χαλκιάς έδιωξε με τις γροθιές, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ αντέδρασε πολύ σωστά σε τετ α τετ με τον Μπλάζεκ και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στην συνέχεια της φάσης ο Ρομέου έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα βρήκε στα σώματα και απομακρύνθηκε. Η επιθετική κινητικότητα όμως της ΑΕΛ συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά.

Στο 41’ από πάσα του Ρομέου ο Μπλάζακ μπήκε στην περιοχή, ντρίπλαρε πολύ ωραία τον Τσιρίλο, αλλά την τελευταία στιγμή πριν το σουτ κόπηκε από τον Ζουέλα, ενώ τρία λεπτά αργότερα και πάλι ο ίδιος παίκτης, δεν μπόρεσε σε τετ α τετ να νικήσει τον Χαλκιά. Ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ μπορεί να έκανε ένα τραγικό λάθος στο γκολ της ισοφάρισης, όμως στην συνέχεια έκανε τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις.

Χαλαρά χωρίς φάσεις

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες μπήκαν χωρίς διάθεση στο ματς με αποτέλεσμα τα πρώτα δέκα λεπτά να κυλήσουν χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Οι «βυσσινί» εξακολουθούσαν να είναι καλύτεροι, είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όχι όμως και κάποια καλή φάση μέχρι το 62’. Σε εκείνο το λεπτό η Λάρισα έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, όταν ο Βενετίδης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Κουζέν πήρε την κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

«Καθάρισε» ο μικρός!

Στο 72’ και ενώ ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει πάρα πολύ, ο Μάκης Χάβος αποφάσισε να ρίξει στον ματς τον νεαρό Αθανασιάδη στην θέση του Σαλπιγγίδη. Αυτή η κίνηση αποδείχθηκε εξαιρετική για τον προπονητή του ΠΑΟΚ, καθώς στην πρώτη επαφή με τη μπάλα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο νεαρός σκόραρε και έκανε το 1-2. Ο Κριστιάνο έβγαλε πολύ ωραία την κάθετη για τον «claus» και αυτός με εξαιρετικό πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αμπάρη για το 1-2. Η Λάρισα προσπάθησε να «απαντήσει» στο αμέσως επόμενο λεπτό, όμως ο Χαλκιάς ακούμπησε ελάχιστα τη μπάλα στο φάουλ του Μετίν και την έστειλε στο δοκάρι.

Στα επόμενα λεπτά η ΑΕΛ είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την περιοχή του «Δικεφάλου». Στις καθυστερήσεις οι «βυσσινί» διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι σε χέρι του Βιτόλο, όμως ο διαιτητής το θεώρησε απούσιο και άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ (Κώστας Κατσάρας): Αμπάρης, Βελάσκο, Βενετίδης, Κολοβέτσιος, Νταμπίζας, Ρομέου, Ιγκλέσιας, Μπλάζεκ (84' Βούζας), Κανόμπιο, Σίμιτς (68' Μετίν), Κουζέν (69' Μακίνουα).


ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Ζουέλα, Σακελλαρίου (62' Μπουσαϊντί), Τσιρίλο, Κοντρέρας, Βιτόλο, Γκαρσία, Κριστιάνο, Ίβιτς (60' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (72' Αθανασιάδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: