Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Όλα έτοιμα για την πρεμιέρα της ΑΕΛ στο νέο γήπεδο

Ιστορική ημέρα είναι η σημερινή για την ΑΕΛ, η οποία θα δώσει το πρώτο της παιχνίδι στο νεόδμητο AEL FC ARENA, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι ξεχωριστής ούτως ή άλλως σημασίας για τη λαρισινή ομάδα, που αποκτά παράλληλα και το χαρακτήρα του οριακού για το μέλλον της στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΛ, με μόλις 11 βαθμούς στο ενεργητικό της και προερχόμενη από δύο ήττες (σε μία περίοδο που έδειχνε ότι έχει βρει τα πατήματά της), βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα (κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της στα "μεγάλα σαλόνια") και θέλει να... ξεκολλήσει άμεσα, συνδυάζοντας την είσοδό της στο νέο της γήπεδο με τη βαθμολογική της ανάταση.


Τόνωση ηθικού
Η παρουσία των Λαρισαίων φιλάθλων στις προπονήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου, ήταν το καλύτερο τονωτικό για τον ίδιο τον Κώστα Κατσάρα αρχικά, μιας και καλείται να καθοδηγήσει την ΑΕΛ σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο, αλλά και για τους ποδοσφαιριστές που έδειξαν να έχουν κατανοήσει τη θέση που βρίσκονται.

Ο Κατσάρας αυτό που ζήτησε και κατά τη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης ήταν η απόλυτη προσοχή και κυρίως η προσήλωση στο παιχνίδι. Στόχος της λαρισινής ομάδας είναι να μεταφέρει το άγχος στην πλευρά των αντιπάλων της και να ελέγξει το ρυθμό του παιχνιδιού αναζητώντας τους τρόπους για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και στη "μάχη" της μεσαίας γραμμής. Για να κερδηθεί μάλιστα αυτή η "μάχη" ο τεχνικός των "βυσσινί" έχει αποφασίσει να αλλάξει τον σχηματισμό της ομάδας του και από το 4-2-3-1 που ως τώρα χρησιμοποιούσε η ΑΕΛ στα παιχνίδια της να το μετατρέψει σε ένα 4-3-3. Με τον Γιώργο Αμπάρη κάτω από τα δοκάρια, τον Χουάν Βελάσκο στο δεξί άκρο της αμυντικής γραμμής και τον Στέλιο Βενετίδη στο αριστερό και ανάμεσά τους, τους Νίκο Νταμπίζα και Δημήτρη Κολοβέτσιο, αναμένεται να παρατάξει την αμυντική γραμμή της ΑΕΛ ο Κώστας Κατσάρας. Στη μεσαία γραμμή οι Ρομέου, Ιγκλέσιας και Κανόμπιο θα προσπαθήσουν να υπερισχύσουν των αντιπάλων τους, ενώ στην επίθεση θα βρεθούν οι Γιάν Μπλάζεκ, Αλεκσάνταρ Σίμιτς και Ντάνιελ Κουζάν.

Στο νέο γήπεδο
Οι "βυσσινί" ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το κομβικής σημασίας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ με προπόνηση στο AEL FC ARENA, παρουσία και του προέδρου της ΠΑΕ Κώστα Πηλαδάκη και χωρίς να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα, πλην του τιμωρημένου Ιμπραήμ Ταλ, που αποβλήθηκε στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη.

Μετά την ολοκλήρωση και της σαββατιάτικης προπόνησης ο Κώστας Κατσάρας ανακοίνωσε την αποστολή η οποία και αποτελείται από τους: Γιώργο Αμπάρη, Σεμπαστιάν Βιέρα, Νίκο Νταμπίζα, Δημήτρη Κολοβέτσιο, Στάθη Ταυλαρίδη, Χουάν Βελάσκο, Στέλιο Βενετίδη, Παναγιώτη Κατσιαρό, Ρομέου Περέιρα, Ματίας Ιγκλέσιας, Γκέρεμι Ντζιτάπ, Τουμέρ Μετίν, Φαμπιάν Κανόμπιο, Γιάν Μπλάζεκ, Αλεκσάνταρ Σίμιτς, Σάντερ Πούρι, Σιμόν Αμπουχατζίρα, Ντάνιελ Κουζάν, Στίβεν Μακίνουα και Αντώνη Βούζα.

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: