Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Βγαίνουν τα δύο τελευταία εισιτήρια

Ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων και δύο θέσεις παραμένουν ανοικτές για την φάση των «16». Άρσεναλ και Ρόμα είναι τα μεγάλα φαβορί για να πάρουν τα δύο εισιτήρια, ενώ γιαξ και Οσέρ παλεύουν για την τρίτη θέση στον έβδομο όμιλο. 5ος Όμιλος

Τα πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει στον πέμπτο όμιλο με την Μπάγερν να έχει κατακτήσει την πρώτη θέση. Οι Βαυαροί προέρχονται από την ήττα με 2-0 από την Σάλκε και θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με μία άνετη νίκη απέναντι στην Βασιλεία που από την πλευρά της κατάφερε να βγει τριτη και να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η αδιάφορη Κλουζ φιλοξενεί την Ρόμα η οποία χρειάζεται έναν βαθμό για να κλειδώσει την δεύτερη θέση και να μην έχει το νου της στο Μόναχο. 

Μπάγερν Μονάχου-Βασιλεία
Κλουζ-Ρόμα

Βαθμολογία

1. Μπάγερν Μονάχου 12 (13-6)
2. Ρόμα 9 (9-10)
3. Βασιλεία 6 (8-8)
4. Κλουζ 3 (5-11)

6ος Όμιλος

Στον Ντιντιέ Ντρογκμπά θα είναι στραμμένα τα βλέμματα το βράδυ της Τετάρτης στην Μασσαλία. Ο Ιβοριανός επιθετικός αντιμετωπίζει για πρώτη φορά την μεγάλη του αγάπη και αναμένεται να αποθεωθεί. Όσον αφορά το βαθμολογικό κομμάτι δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον. Μαρσέιγ και Τσέλσι έχουν πάρει τα δύο εισιτήρια με τους Λονδρέζους πρώτους. Όσον αφορά το άλλο παιχνίδι η Ζίλινα θα ψάξει απέναντι στην Σπαρτάκ που σκέφτεται ήδη τις διακοπές, για τους πρώτους της βαθμούς και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την άσχημη παρουσία της. 

Μαρσέιγ-Τσέλσι
Ζίλινα-Σπαρτάκ Μόσχας

Βαθμολογία

1. Τσέλσι 15 (14-3)
2. Μαρσέιγ 9 (11-3)
3. Σπαρτάκ Μόσχας 6 (5-9)
4. Ζίλινα 0 (2-17)

7ος Όμιλος

Η μάχη για το εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ ξεχωρίζει από τον έβδομο όμιλο. Ρεάλ και Μίλαν έχουν καταλάβει την πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα και αυτό που απομένει είναι αν ο Άγιαξ θα διατηρήσει την τρίτη θέση η θα την κλέψει η Οσέρ. Η ομάδα του Ζαν Φερναντέζ δοκιμάζεται στο «Μπερναμπέου» και χρειάζεται καλύτερο αποτέλεσμα από τον Άγιαξ (που δοκιμάζεται στο «Σαν Σίρο» απέναντι στη Μίλαν. Ένας Αίαντας ο οποίος θα έχει τον Φρανκ Ντε Μπουρ στο πάγκο μετά την παραίτηση του Μάρτιλ Γιόλ.

Ρεάλ Μ.-Οσέρ
Μίλαν-Άγιαξ

Βαθμολογία

1. Ρεάλ Μαδρίτης 13 (11-2)
2. Μίλαν 8 (7-5)
3. Άγιαξ 4 (4-10)
4. Οσέρ 3 (3-8)

8ος Όμιλος

Τελευταία αγωνιστική του ομίλου και η Άρσεναλ ακόμα να εξασφαλίσει την πρόκριση. Μετά τις δύο ήττες από Σαχτάρ και Μπράγκα η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ χρειάζεται μόνο τη νίκη απέναντι στην αδιάφορη Παρτιζάν για να είναι σίγουρα στην επόμενη φάση. Αρκετές απουσίες για τον Αλσατό τεχνικό που δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Φάμπρεγκας, Βερμάελεν, Τζουρού, Ντιαμπί, Κοτσιελνί και Αλμούνια. Στην Ουκρανία η Σαχτάρ με ισοπαλία τερματίζει στην κορυφή του γκρουπ, ενώ η Μπράγκα ελπίζει σε στραβοπάτημα των «κανονιέρηδων» προκειμένου με καλύτερο αποτέλεσμα να τους προσπεράσει και να προκριθεί στους «16»

Άρσεναλ-Παρτιζάν
Σαχτάρ-Μπράγκα

Βαθμολογία

1. Σαχτάρ Ντόνετσκ 12 (10-6)
2. Άρσεναλ 9 (15-6)
3. Μπράγκα 9 (5-9)
4. Παρτιζάν 0 (1-10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: