Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ντρογκμπά: «Η καρδιά μου ανήκει στην Μαρσέιγ»

Το παιχνίδι της Μαρσέιγ με την Τσέλσι θα είναι ιδιαίτερο για τον Ντιντιέ Ντρογκμπά. Και αυτό γιατί επιστρέφει στην Μασσαλία στην οποία λατρεύεται σαν «θεός». Ο Ιβοριανός επιθετικός αγωνίστηκε μόλις για μία σεζόν στο «Βελοντρόμ», αλλά παρόλα αυτά άφησε το στίγμα του. Μπορεί ο Ντρογκμπά να αγωνίστηκε μόλις ένα χρόνο στην Μαρσέιγ, αλλά όπως τονίζει αυτή είναι η ομάδα της καρδιάς του και ότι κάποια στιγμή θα επιθυμούσε να επιστρέψει στην Μασσαλία για να κλείσει την καριέρα του. Και οι οπαδοί όμως, πίνουν νερό στο όνομά του και το βράδυ στο «Βελοντρόμ» αναμένεται να γνωρίσει την αποθέωση.

«Πως να εξηγήσω αυτό το πάθος για την Μαρσέιγ; Αυτός ο ιός έχει μπει για τα καλά στο αίμα μου, στο αίμα ενός αιώνιου οπαδού της Ολυμπίκ. Αγαπούσα αυτό τον σύλλογο πριν ακόμα γίνω μέλος του. Μία σεζόν ήταν αρκετή για να μου κλέψει την καρδιά», ανέφερε αρχικά ο Ντρογκμπά για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Επιστρέφω σπίτι. Αυτό το παιχνίδι το περίμενα από τότε που αποχώρησα από την Μασσαλία το 2004. Αρχικά δεν ήθελα να μετακομίσω στην Τσέλσι. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά είναι η αλήθεια. Χωρίς να θέλω να προσβάλω την Τσέλσι αλλά για μένα τότε δεν σήμαινε κάτι. Γνώριζα ότι είχε σπουδαίους ποδοσφαιριστές αλλά μέχρι εκεί. Δεν ήταν η δική μου Μαρσέιγ και πραγματικά δεν ήθελα να πάω στο Λονδίνο».

Ο 32χρονος πλέον Ντρογκμπά μετακόμισε το καλοκαίρι του 2003 στην Μαρσέιγ από την Γκινγκάμπ κι έμεινε στο «Βελοντρόμ» μόλις μία σεζόν, αλλά παρόλα αυτά έγινε σημαία τόσο για την ομάδα, όσο και για τους οπαδούς. Σκόραρε 19 φορές, οδήγησε τους Μασσαλούς στο τελικό του UEFA απέναντι στην Βαλένθια, ενώ αναδείχτηκε και καλύτερος παίκτης στην Γαλλία εκείνη την σεζόν (2003-04).

Οι οπαδοί τον είχαν λατρέψει ενώ σε κάθε αγώνα υπήρχε πανό με το σύνθημα "Ο Ντρογκμπά θα σκοράρει για μας", ενώ πριν τον χαμένο τελικό με την Βαλένθια παρέδωσε την φανέλα του στο δημαρχείο της Μασσαλίας όπου βρίσκεται ακόμα και σήμερα. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν επιθυμούσε να αποχωρήσει από την ομάδα, αλλά τα 28 εκατ. ευρώ της Τσέλσι δεν μπορούσε να τα αρνηθεί η Μαρσέιγ με αποτέλεσμα να αποχωρήσει το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια: