Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Υπερχρεωμένος ο Ηρακλής!

Άνοιγμα τριών εκατ. ευρώ στην τελευταία χρήση και συνολικά χρέη 11,6 εκατ. ευρώ έχει η ΠΑΕ Ηρακλής, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό της εταιρείας για το διάστημα από την 1/7/2009 μέχρι τις 30/6/2010.

Συγκεκριμένα, την περασμένη σεζόν ο σύλλογος μπήκε μέσα 2,971 εκατ. ευρώ, αφού παρότι τα έσοδα άγγιξαν τα έξι εκατ. ευρώ, τα έξοδα ήταν περίπου τρία εκατ. ευρώ μεγαλύτερα. Από τα εννέα εκατ. ευρώ τα έξι αποδίδονται στο αγωνιστικό τμήμα, το 1,3 σε έξοδα διοικητικής λειτουργίας και 1,7 για έκτακτες ζημιές (χωρίς να διευκρινίζεται ποιες είναι αυτές). Σημειώνεται πως στη χρήση της προπερασμένης σεζόν παρουσιάστηκαν κέρδη 971.000 ευρώ, καθώς συνυπολογίστηκαν τα έσοδα από τις πωλήσεις των Ούρκο Πάρντο και Γιάννη Παπαδόπουλου.

Από τα συνολικά χρέη 11,6 εκατ. ευρώ, τα 2,1 εκατ. αποτελούν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την εφορία, ενώ το συνολικό χρέος προς την εφορία είναι 6,2 εκατ. ευρώ και τα χρέη προς τρίτος 5,4 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τα χρέη προς την εφορία, τα 4 εκατ. ευρώ είναι ρυθμισμένα, ενώ το ίδιο επιχειρείται να γίνει και με τα υπόλοιπα.

Το ποσό που απαιτείται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ είναι 16 εκατ. ευρώ, αλλά από τη διοίκηση διαβεβαιώνουν πως τα 5,5 εκατ. ευρώ εξ αυτών είναι εξασφαλισμένα από τους ανθρώπους που ενίσχυαν οικονομικά το σύλλογο τα προηγούμενα χρόνια.

Η υπάρχουσα διοίκηση του «Γηραιού» και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Τάκης, επιρρίπτουν ευθύνες για τη δυσμενή κατάσταση του συλλόγου στον προκάτοχό του, Αντώνη Ρέμο και τους συνεργάτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: