Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Μάουρο Πόι: "Σημαντικό παιχνίδι"

Σημαντικό για τις βλέψεις της Ξάνθης, χαρακτήρισε το παιχνίδι της Κυριακής με την Καβάλα, ο Μάουρο Πόι σε συνέντευξη του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ. Ο Αργεντινός επιθετικός δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση ενώ διανύει την τέταρτη του σεζόν στην ομάδα, μετρώντας 78 συμμετοχές και 13 γκολ.




-Μάουρο, η SKODA ΞΑΝΘΗ είχε 8 βαθμούς στις πρώτες 10 αγωνιστικές και 9 στις επόμενες τρεις… Γιατί πιστεύεις ότι συνέβη αυτό;
"Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει κάτι στην ομάδα. Απλά άλλαξαν τα αποτελέσματα. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε στις προπονήσεις. Σε κάποια παιχνίδια ήμασταν καλύτεροι και σε κάποια άλλα όχι. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα στα τελευταία παιχνίδια κρατάμε τα θετικά αποτελέσματα και πάμε καλύτερα. Δεν είμαστε Μπαρτσελόνα όμως, πρέπει να συνεχίσουμε στους ρυθμούς αυτούς και να πάρουμε το παιχνίδι την Κυριακή για να κερδίσουμε κι άλλους πόντους".

-Εσύ μπορεί να μην έπαιξες εξαιτίας της θλάσης, όμως πίστευες τουλάχιστον στα δύο τελευταία αποτελέσματα. Πριν από τα παιχνίδια είχες «μαντέψει» τα σκορ…
"Όντως τα πίστευα γι’ αυτό και είχα πει τις... προβλέψεις στους συμπαίκτες μου, δείχνοντας ότι έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της ομάδας. Πιστεύω στην ομάδα έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα μεταξύ μας και είμαστε ομάδα. Ατομικά εγώ μπορεί να μην αγωνίστηκα, αλλά όταν θέλεις να είσαι μία ομάδα σημασία έχει το σύνολο. Κάποια φορά θα παίξει ο ένας, κάποια ο άλλος...".

-Είσαι ικανοποιημένος από τους 17 βαθμούς και την 7η θέση που έχει η SKODA ΞΑΝΘΗ μετά την 13η αγωνιστική;
"Αν παρατηρήσει κανείς το πρωτάθλημα φέτος και την βαθμολογία βλέπει πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα παλέψουν πάλι για την 1η θέση ενώ όλοι οι άλλοι βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους. Γι’ αυτό κι έχει αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Πρέπει να είμαστε ομάδα και να εστιάζουμε αποκλειστικά στο κάθε παιχνίδι. Κοιτώντας προς τα πίσω, πάντα μπορείς να λες ότι θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Όμως αυτό δεν είναι καλό. Συγκριτικά με την βαθμολογική θέση που είχαμε πριν από 4 εβδομάδες με την τωρινή όμως, σίγουρα τα έχουμε πάει πολύ καλά".

-Τελικά ποιος πιστεύεις ότι είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να έρθει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα σε μία ομάδα;
"Είναι πολλά πράγματα μαζί. Η τύχη από μόνη της δεν λέει τίποτα. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια δεχθήκαμε μόνο δύο γκολ ενώ έχουμε σκοράρει με περισσότερη συχνότητα απ’ ότι πριν. Σε ένα τέτοιο δύσκολο πρωτάθλημα αυτό που μετράει είναι η νίκη. Σίγουρα, αν είχαμε 30 βαθμούς θα ήθελα να παίζαμε καλύτερα...".

-Έμεινες εκτός αποστολής από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου κι αυτό ήταν το τρίτο στη σειρά που δεν αγωνίστηκες. Πλέον είσαι αισθάνεσαι έτοιμος;
"Νομίζω ότι είμαι καλά. Δεν ξέρω αν θα παίξω, πάντως αισθάνομαι πολύ καλά".

-Ακολουθεί το παιχνίδι με την Καβάλα. Ένα παιχνίδι ιδιαίτερο καθώς είναι γειτονικό ντέρμπι...
"Ναι όντως, αυτά τα παιχνίδια έχουν ιδιαιτερότητες. Πρέπει να έχουμε πάθος, δύναμη και γενικά κάτι... έξτρα για να κερδίσουμε. Και για μας αλλά και για τον κόσμο μας, τον οποίο και περιμένουμε να μας βοηθήσει. Αν πάρουμε κι αυτούς τους τρεις βαθμούς τότε μπορούμε να κοιτάζουμε ψηλότερα. Είναι πολύ σημαντικό το ερχόμενο παιχνίδι για τις βλέψεις της SKODA ΞΑΝΘΗ".

-Τα δύο προηγούμενα χρόνια και κόντρα στον Πανθρακικό σημείωσες γκολ και ενάντια στην Καβάλα. Είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο και την ερχόμενη Κυριακή;
"Δεν μπορώ να το πω αυτό. Το μόνο που θέλω πραγματικά είναι να κερδίσει η ομάδα. Δεν με πειράζει καθόλου αν δεν σημειώσω γκολ, αρκεί να φτάνουμε στον στόχο μας".

-Είσαι 29 χρονών και ένας από τους παλιότερους στην ομάδα μετρώντας 78 συμμετοχές και 13 γκολ. Οι φιλοδοξίες σου ποιες είναι;
"Δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Πάντα κοιτάω το κοντινό μέλλον και θέλω να πετυχαίνω τους άμεσους στόχους μου. Θέλω να είμαι υγιής και παιχνίδι με το παιχνίδι να γίνομαι καλύτερος. Αυτή τη στιγμή οι φιλοδοξίες μου ταυτίζονται με αυτές της SKODA ΞΑΝΘΗ".

-Μετά από 3,5 χρόνια παρουσίας στη SKODA ΞΑΝΘΗ πως αισθάνεται ο Μάουρο Πόι;
"Αισθάνομαι άνετα, θα έλεγα σαν... το σπίτι μου! Η Ξάνθη είναι μικρή αλλά όμορφη και ήρεμη πόλη κι έχω συνηθίσει τα πάντα εδώ".

-Οι φίλαθλοι της ομάδας είναι χαρούμενοι από τα νικηφόρα αποτελέσματα. Έχεις κάτι να τους υποσχεθείς για τη συνέχεια;
"Κάτι συγκεκριμένο είναι δύσκολο να υποσχεθώ. Πάντα όμως θέλω να ξέρουν ότι προσπαθούμε για το καλύτερο της ομάδας κι ελπίζω να είναι συνέχεια δίπλα μας. Είναι σημαντικό να είναι κοντά μας. Τους χρειαζόμαστε...".

Επιμέλεια: Βασίλης Μαυρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: