Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το είπε ο Πλατινί και τα σκυλιά δεμένα!!

Την προηγούμενη φορά που είχε έρθει ο Μισέλ Πλατινί στην Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να συναντηθεί και να φάει, μια Παρασκεύη βράδυ, με τον Πιλάβιο, τον Μαρινάκη και τον Πατέρα.
Το είπε ο Πλατινί και τα σκυλιά δεμένα
Γράφει ο Νίκος Ασημακόπουλος...
Ηθελαν και οι τρεις να μας παρουσιάσουν μπροστά από μια τεράστια σφυρίδα και άσπρο παγωμένο κρασί το καινούργιο ξεκίνημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο, ως γνωστόν, εκείνο τον καιρό ήταν πάρα πολύ τυχερό που είχε τους δύο μεγάλους προέδρους, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, φίλους, συνεργάτες και φυσικά εγγυητές της νέας εποχής που ξημέρωνε. Το πρωί της επόμενης μέρας έτρεχε κι ο Αδαμίδης να μπει, έστω από σπόντα, στο ίδιο κάδρο και να μιλήσει με τον «ισχυρό άνδρα», στην πρεμούρα του να δείξει ότι είναι κι εκείνος πρόεδρος μεγάλης ομάδας και επομένως κακώς τον είχαν αφήσει έξω από το δείπνο της προηγούμενης βραδιάς. Δεν ξέρω αν κατάλαβε ποτέ ο πρόεδρος της UEFA τη λούμπα στην οποία τον είχαν ρίξει, αλλά το ίδιο εκείνο Σάββατο (βράδυ πια) έγινε το ματς του Αρη με τον Παναθηναϊκό στο Χαριλάου, όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 με το μαϊμουδένιο πέναλτι του Δαλούκα, η φιλία του Πατέρα με τον Μαρινάκη διαλύθηκε και όλα τινάχτηκαν στον αέρα.
ΤΩΡΑ που ξανάρχεται στην Αθήνα τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά. Η ιστορία με τα στημένα βρίσκεται στο πικ της. Ενάμιση μήνα πριν από το ξεκίνημα της νέας σεζόν κανένας στην πραγματικότητα δεν ξέρει ούτε πότε θ' αρχίσουν τα πρωταθλήματα ούτε ποιες ομάδες θα παίζουν σε κάθε κατηγορία. Οι περισσότεροι αμφιβάλλουν αν οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν πραγματικά κι ακόμη περισσότερο, αν θα εξαφανιστούν από τα ελληνικά γήπεδα για πάντα. Ταυτόχρονα, στα γραφεία της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, της UEFA, ο ένας καρφώνει τον άλλο καθώς φτάνουν καθημερινά από την Ελλάδα δεκάδες e-mail, cd και dvd με επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες - όλοι εναντίον όλων. Η δική μας ΕΠΟ κάνει από τη μεριά της ό,τι μπορεί για να αποδείξει πόσο άχρηστη είναι και πόσο ανίκανη να βρει λύσεις και στα πιο μικρά προβλήματα. Θέματα ρουτίνας για άλλες ομοσπονδίες, όπως οι αδειοδοτήσεις των ομάδων και οι φορολογικές ενημερότητες, τα έχει μετατρέψει σε τεράστιους γρίφους και σε σίριαλ χωρίς τέλος.
ΣΤΗΝ πραγματικότητα, τον Πλατινί τον φέρνουν και τον στέλνουν να συναντηθεί ακόμη και με τον πρωθυπουργό εκείνοι που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν σαν μπαμπούλα, μόνο και μόνο επειδή κωλώνουν οι ίδιοι να πάρουν αποφάσεις που έπρεπε να είναι δικές τους. Θέλουν να τον βάλουν δίπλα τους, να φωτογραφηθούν μαζί του και να τον κάνουν συνένοχο, χρεώνοντάς του από πριν όλα τα σωστά, τα στραβά ή τα ανάποδα που θ' αποφασίσουν η κυβέρνηση και η ΕΠΟ. Και, φυσικά, ο ίδιος δέχεται να παίξει σ' αυτό το κάτι σαν κωμωδία μόνο και μόνο επειδή έχει μάθει να στηρίζει τις αποφάσεις που παίρνει κάθε εθνική ομοσπονδία, όσο ανίκανη κι αν είναι.
ΑΠΟ δω και πέρα, λοιπόν, θα ξέρουμε πως ό,τι και να γίνεται... μα ο Πλατινί μάς είπε να το κάνουμε έτσι! Και τα σκυλιά δεμένα...
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: