Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Τους προστατεύει από τις λεμονόκουπες!!

Επαναλαμβάνω ότι αυτήν την εποχή δεν βλέπω φιλικά παιχνίδια. Το θεωρώ κάτι ανάμεσα σε επαγγελματική διαστροφή και καταναγκαστικά έργα. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Τους προστατεύει από τις λεμονόκουπες
Μπορώ άλλωστε να βγάλω το μεροκάματο χωρίς ν' ασχοληθώ με το Ατρόμητος - Παναθηναϊκός. Την πρόβα τζενεράλε των «πράσινων» πριν από το ματς στη Δανία με την Οντένσε. Καταπώς τα λένε, λοιπόν, και τα γράφουνε αυτοί που το είδαν το ματς, η Πανάθα ήταν να μασάς και να φτύνεις. Για όσους θέλουνε να είναι ευγενείς και να το πούνε με κομψό τρόπο «ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε».
Και πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά; Διαβάζεις την ενδεκάδα που ξεκίνησε το ματς και βγάζεις συμπέρασμα: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Νίνης, Μαρίνος, Πετρόπουλος, Λέτο. Πόσο καλά μπορεί να παίξει αυτή η ομάδα; Πόση αξιοπιστία μπορεί να έχει στην άμυνα; Και τι μπορεί να κάνει στην επίθεση; Σε κανένα από τα μέχρι τώρα φιλικά δεν έβγαλε φάσεις και δεν έκανε ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός. Πώς να συμβούν αυτά όμως; Με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος; Ποιοι άλλοι παίκτες εκτός του Πετρόπουλου να πατήσουνε την περιοχή; Τι ανάπτυξη μπορεί να έχει αυτή η ομάδα με τον Κατσουράνη να περπατάει και τον Νίνη σε κακή κατάσταση; Οπως ακριβώς συνέβαινε και πέρυσι.
Οταν δεν ανεβαίνουνε ψηλά τα χαφ, όταν δεν μπορούνε να κουβαλήσουνε την μπάλα, με ποιους θα την αλλάξουνε οι πλάγιοι επιθετικοί; Ο Λέτο έτσι κι αλλιώς θέλει μία μόνος του κι ο Μαρίνος είναι ο Στέργος Μαρίνος. Ο φιλότιμος και υπάκουος που εφαρμόζει τις εντολές του προπονητή. Ολα αυτά, λοιπόν, περί του Παναθηναϊκού είναι ήδη γνωστά. Δεν προέκυψαν προχθές το βράδυ στο Περιστέρι. Ας αφήσουμε όμως τη μιζέρια και την γκρίνια πίσω μας. Αύριο Κυριακή, στις 24 Ιουλίου, εορτάζει η Ελλάς. Την 37η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας τον Ιούλιο του 1974. Οταν έπεσε η επάρατος Χούντα κι επανήλθε η Δημοκρατία στο λίκνο που τη γέννησε. Κι όταν με την πάροδο των χρόνων οι λαϊκοί αγωνιστές του Πολυτεχνείου τύπου Μίμη Ανδρουλάκη (φωτό), τύπου Μαρίας Δαμανάκη και τύπου Τζουμάκα βρήκαν μέσω του σοσιαλισμού το δρόμο για την εξουσία. Οπότε αντιστράφηκαν και οι όροι. Αντί να τους κυνηγάει η αστυνομία, όπως επί Χούντας, τους προστατεύει από τα γιαούρτια και τις λεμονόκουπες.
Εχουν το θράσος να μαζεύονται για να γιορτάσουν τη Δημοκρατία
ΑΥΤΗ ακριβώς είναι η διαφορά της Δημοκρατίας από τη Δικτατορία: Στη συμπεριφορά της αστυνομίας. Επί Χούντας προστάτευε τους στρατιωτικούς, ενώ τώρα προστατεύει τους πολιτικούς. Θα φορέσουνε λοιπόν όλοι τα καλά τους κι αύριο τ' απόγευμα θα πάνε στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου να γιορτάσουνε τη Δημοκρατία. Και το καινούργιο δάνειο των 109 δισ. ευρώ που εξασφάλισε η κυβέρνηση.
Η κίνηση μάλιστα των Ευρωπαίων να στηρίξουν την πτωχή και όχι τίμια Ελλάδα επανηγυρήσθη δεόντως στην ενδοχώρα: «Ανάσα για τα επόμενα χρόνια». Μάλιστα. Πανηγυρίζουμε επειδή μπορούμε και παίρνουμε δανεικά. Οχι για να επιβιώσουμε. Παίρνουμε δανεικά για να μπορούνε να πληρώνουμε τα προηγούμενα δανεικά. Πανηγυρίζουμε επειδή δεν χρεοκοπούμε. Μα μαλάκες είναι αυτοί που τους χρωστάμε να μας αφήσουνε να χρεοκοπήσουμε; Και πώς θα πάρουνε μετά τα λεφτά τους πίσω; Αντί λοιπόν να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, χρεοκοπεί ο λαός της: Φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση. Ούτε τη ΔΕΗ έχει να πληρώσει ο κοσμάκης. Γεμάτες είναι οι ουρές απ' αυτούς που πάνε και κάνουνε διακανονισμούς.
Και δεν μιλάμε για μεγάλους λογαριασμούς. Οταν είσαι άνεργος, ούτε το λογαριασμό των 100 ευρώ δεν μπορείς να πληρώσεις. Κι αντί όλοι αυτοί να ψάξουνε να βρούνε τρύπα για να κρυφτούνε, έχουνε και τα μούτρα να γιορτάζουνε τη Δημοκρατία. Η Ελλάδα να είναι σε κατάσταση Κατοχής. Οι άνεργοι να κοντεύουνε να φτάσουνε το ένα εκατομμύριο. Τα λεφτά στους συνταξιούχους δεν φτάνουνε ούτε για δύο εβδομάδες. Νοσοκομεία και πανεπιστήμια να μην έχουνε λεφτά να λειτουργήσουνε. Η νεολαία να μην έχει στον ήλιο μοίρα. Κι αυτοί να μαζεύονται για να γιορτάσουνε τη Δημοκρατία. Και το θράσος τους είναι ότι έχουνε και την απαίτηση να πιστεύει το ίδιο κι ο κόσμος. Οτι αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα είναι Δημοκρατία. Χαίρετε.
Να κόψει το γόρδιο δεσμό
ΟΛΑ τα είχε η Μαριορή, ο Μισέλ της έλειπε. Τέλος πάντων. Αφού ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε με επιτυχία όλα τα μεγάλα εθνικά θέματα, ήρθε η ώρα ν' ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Πράγματι, την Τρίτη στις 26 του μήνα θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί (φωτό). Ν' ανταλλάξουν σκέψεις, ν' ακούσει ο ένας τον άλλον και να θέσουν και οι δύο μαζί τα δάχτυλα επί τον τύπον των ήλων: Για να ξεβρωμίσει μια και καλή το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Για να κόψει σαν άλλος Μέγας Αλέξανδρος ο Γεώργιος Παπανδρέου το γόρδιο δεσμό της σαπίλας και της διαφθοράς. Για να αφήσει μια και καλή το ελληνικό ποδόσφαιρο το δρόμο της Κακίας και να πορευτεί στο δρόμο της Αρετής. Αυτή η μεγάλη ευκαιρία τώρα με τα «στημένα» δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Να δει και το άλλο πρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου
ΕΠ' ουδενί και σε καμιά περίπτωση να μη γίνουν μισές δουλειές. Η παρουσία του Μισέλ Πλατινί θα πρέπει να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ταυτόχρονα βέβαια να δείξουμε στον πρόεδρο της UEFA και το άλλο πρόσωπο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Να μη μείνει με την εντύπωση ο άνθρωπος ότι όλα είναι βρωμερά και τρισάθλια.
Μετά λοιπόν τις συναντήσεις κι αφού αναπαυθεί για λίγο, το βραδάκι να τον πάνε στο γήπεδο. Στο ωραιότατο και κατάμεστο γήπεδο της Φυλής. Για να δει το ΟΦΗ - Διαγόρας για τα πλέι οφ για την άνοδο στη Super League. Και στο ημίχρονο, όπως είναι άδεια η Αθήνα, να φύγουνε όλοι μαζί και να πάνε στη Νέα Σμύρνη για το Λεβαδειακός - Δόξα Δράμας. Να υποδεχθεί τον Πλατινί στο χώρο των επισήμων ο μέγας Βοιωτός Ιωάννης Κομπότης με το σομόν πουκάμισο. Και ως ιταλομαθείς, που είναι και οι δύο, θα συνεννοηθούνε μια χαρά.
Να το κλείσουνε το μαγαζί
Η ΣΤΑΣΗ πάντως του ΟΠΑΠ απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα στο ποδόσφαιρο είναι σαν του ποντικιού με τη γάτα: Οπου φύγει φύγει. Ο Τσακογιάννης (φωτό) με τον Μπέο είναι φυλακή κι ο Μάκης Ψωμιάδης σε αναζήτηση. Οι εμπλεκόμενοι στις δύο δικογραφίες είναι σαν ένας μίνι τηλεφωνικός κατάλογος. Παρά ταύτα όμως τα δύο ματς για τα πλέι οφ ΟΦΗ - Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας - Διαγόρας ήταν εκτός κουπονιού. Αν λοιπόν ύστερα από όλα αυτά που έχουνε γίνει, την ΕΥΠ να παρακολουθεί τηλέφωνα, τους μισούς και παραπάνω που εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο να είναι χεσμένοι, αυτοί στον ΟΠΑΠ φοβούνται ότι θα τους στήνανε τα δύο παιχνίδια, καλύτερα να το κλείσουνε το μαγαζί.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: