Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Δυο λόγια για τον Κατσαρή και τη… διαδικασία!!

Την ώρα, που η επιχείρηση “αποκαθήλωση Ζαγοράκη”, που ξεκίνησε εδώ και κανένα εξάμηνο συνεχίζεται, στο περιβάλλον του ΠΑΟΚ διαμορφώνεται μια κατάσταση, που θα παρέπεμπε σε… Κεραυνό Ψυχικού.
Δυο λόγια για τον Κατσαρή και τη… διαδικασία
Γράφει ο Γιώργος Κουβεντίδης...
Δυστυχώς, βλέπω πολύ κόσμο που αντιμετωπίζει τον (τεράστιο) ΠΑΟΚ, σαν την (μικρή) ομαδούλα του χωριού μου. Και θα πω ότι συμφωνώ 100% με όσα γράφει στο blog του ο Τσόρμπα.
Για την περίπτωση “Σαχπατζίδη – Φλωρίδη” (μου άρεσε το ξεκίνημα της ανακοίνωσης των μελών του Α.Σ.) δεν πρόκειται να πάρω θέση, γιατί προτιμώ την ησυχία μου. Από την ώρα, που σ΄ αυτό το σύστημα, πρέπει να συμφωνείς μ΄ αυτούς που φωνάζουν δυνατά, για να έχεις δικαίωμα να μιλάς, προτιμώ να κάνω τον Κινέζο και να παρακολουθώ να παίζουν μπάλα, αυτούς που είναι με τους πυρσούς στα χέρια και πανηγυρίζουν.
Η ιστορία γράφει και στο τέλος κρίνονται όλοι. Απ΄ αυτήν δεν μπορεί να ξεφύγει κανένας. Μπορεί στο τέλος να μην θυμούνται όλοι, αλλά δεν είναι όλοι χρυσόψαρα, που τελευταία φαίνεται ότι πληθαίνουν.
Η ιστορία λοιπόν γράφει και γράφει για όλους. Και έχει γράψει και για τον Θανάση Κατσαρή. Κι αυτός τρώει το μπινελίκι της αρκούδας αυτές τις μέρες, γιατί ο κόσμος είτε πλανεύεται εύκολα, είτε ξεχνάει εύκολα, είτε ενθουσιάζεται εύκολα, αλλά για τον ΠΑΟΚ είναι ευτυχής συγκυρία, που υπάρχει αυτός ο άνθρωπος στην κεφαλή του Ερασιτέχνη. Είναι πραγματικά, τα ανάχωμά του. Και μιλάμε για έναν άνθρωπο, που ΠΛΗΡΩΝΕΙ από την τσέπη του για να είναι πρόεδρος του Ερασιτέχνη.
Θυμάμαι ξανά κόσμο που πανηγύριζε με πυρσούς, που είχε προσπαθήσει να δημιουργήσει κλοιό γύρω από τον Κατσαρή, θυμάμαι αφελείς που έβγαιναν στη γύρα και μάζευαν υπογραφές, που στρατολογούσαν κόσμο για να τον εγγράψουν μέλη στον Ερασιτέχνη για να στείλουν σπίτι του αυτόν που εμπόδιζε τα σχέδιά τους, θυμάμαι, θυμάμαι, θυμάμαι… Και θυμάμαι ότι ο Κατσαρής, παρά το γεγονός ότι τότε τον έριξαν στα σκοινιά, δεν έδωσε την Τούμπα στον Μπατατούδη κι ο ΠΑΟΚ έχει σήμερα γήπεδο. Εσείς τι θυμάστε;
Θυμάμαι διαφόρων ειδών τυχοδιώκτες να επιχειρούν να βάλουν χέρι στον ΠΑΟΚ (που αν έβλεπαν μπάλα ποδοσφαίου, θα νόμιζαν ότι είναι μεταλλαγμένο καρπούζι), θυμάμαι κόσμο να τρώει τον παπά, θυμάμαι και τον Κατσαρή να τους στέλνει στον αγύριστο. Ο μόνος που του ξέφυγε ήταν ο Δρόσος κι αυτό ξέρω ότι το κουβαλάει.
Σε καμιά περίπτωση δεν συγκρίνω και δεν παρομοιάζω περιπτώσεις. Θέλω να πω, ότι όσο είναι αυτός ο άνθρωπος εκεί, είμαι βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι στα σωστά χέρια.
Από την ώρα, που στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει μεγαλομέτοχος, για να γίνει αγοραπωλησία μετοχών, αυτός ο άνθρωπος έχει την ιστορική ευθύνη, ως θεσμικό πρόσωπο, να σηματοδοτήσει τις εξελίξεις.
Ο Κατσαρής, ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη, δεν πουλάει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αλλά προτείνει τον διορισμό των διοικήσεων στο πρωτοδικείο. Για να πάρει την ευθύνη και να προτείνει, πρέπει να είναι σίγουρος, γιατί η ιστορική ευθύνη θα είναι δική του. Ας τον αφήσουμε να κάνει την έρευνά του, να σταθμίσει τα γεγονότα και τα δεδομένα και να πάρει τις αποφάσεις με καθαρό μυαλό, χωρίς υπερβολική πίεση.
Είμαι ένα εκατομμύριο τοις εκατό βέβαιος, ότι θα πάρει την καλύτερη απόφαση για τον ΠΑΟΚ, γιατί ξέρω πως δεν είναι ανόητος, να βλέπει μπροστά του έναν εκατομμυριούχο, που θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ μεγάλο και να απαλλάξει κι αυτόν από τις σκοτούρες, και να του κλείσει το δρόμο.
Αν, λοιπόν, ο Κατσαρής, ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη, πειστεί ότι ο Σαχπατζίδης και ο Φλωρίδης (τους οποίους προσωπικά δεν γνωρίζω, άρα δεν μπορώ να έχω γι΄ αυτούς) είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για να διαδεχτούν τον Ζαγοράκη στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα είμαι βέβαιος, ότι αυτό είναι το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ.
Υ.Γ. Όλα αυτά μπορεί να σας φαίνονται ως μια ωδή στον Κατσαρή, μια στεγνή αβάντα στον Κατσαρή, ένα παπαγάλισμα υπέρ του Κατσαρή. Μπορείτε να σκεφτείτε ότι θέλετε. Όταν κάποιος δεν έχει “ταϊστεί” ΠΟΤΕ στη ζωή του (ούτε με “τυράκι”) και στα 18 χρόνια, που δημοσιογραφεί, δεν του καίγεται καρφάκι…
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: