Ο Εϊντούρ Γκούντγιονσεν θα ενσωματωθεί την Κυριακή στην αποστολή της ΑΕΚ στο Τόπλιτσε και το gazzetta.gr αποκαλύπτει τους βασικούς όρους του συμβολαίου του!
Την περασμένη εβδομάδα, μετά την άφιξη του Ισλανδού άσου στην Αθήνα για να επισημοποιήσει τη μεταγραφή του στην Ένωση, είχαμε γράψει κάποια πράγματα σχετικά με το τι προβλέπεται στο συμβόλαιο του και τι όχι. Αυτά, λοιπόν, τα... εμπλουτίζουμε τώρα, παρουσιάζοντας παρακάτω τους βασικούς οικονομικούς όρους του συμβολαίου του Iceman!

- Μπόνους για γκολ. Μπορεί κάποιοι -στην Ελλάδα είμαστε άλλωστε- να ψάχνουν οτιδήποτε για να ειρωνευτούν τον Ισλανδό και να προσπαθήσουν να μειώσουν τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ (λες και είμαστε η Primera ή το Campionato ως πρωτάθλημα) αλλά ο Γκούντγιονσεν ζήτησε και μπήκε στο συμβόλαιο του μπόνους για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου αριθμού γκολ. Κι αυτά τα γκολ δεν είναι... 3 ή 7, για παράδειγμα. Ο Ισλανδός είναι σίγουρος για τις επιδόσεις του κόντρα στις ελληνικές άμυνες!

- Μπόνους για ασίστ. Επειδή κάποιοι μπορεί να... μπερδεύονται, ο Γκούντγιονσεν δεν υπήρξε ποτέ ο κλασικός σέντερ φορ. Πάντα ήταν δεύτερος επιθετικός και η ΑΕΚ θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο το ταλέντο του. Γι' αυτό, λοιπόν, στο συμβόλαιο του Ισλανδού άσου προβλέπεται και μπόνους για έναν συγκεκριμένο αριθμό ασίστ! Ο Γκούντγιονσεν, δηλαδή, ξέρει ότι για να πάρει έξτρα λεφτά, δεν αρκεί μόνο να σκοράρει ο ίδιος αλλά και να δώσει μπαλιές... πάρε-βάλε στους συμπαίκτες του!

- Κανένα μπόνους συμμετοχών. Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να λέμε και να γράφουμε ότι κάποιο μεγάλο όνομα έρχεται για τη σύνταξη... Στην περίπτωση του Γκούντγιονσεν αυτό δεν μπορεί να ειπωθεί, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει μπόνους για τη συμπλήρωση ενός συγκεκριμένου αριθμού συμμετοχών. Ακόμη κι αν ο Ισλανδός παίξει σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ, αυτό από μόνο του δε θα του αποφέρει έξτρα λεφτά, αν δεν υπάρχουν γκολ-ασίστ-τίτλοι! Το γεγονός πως ο ίδιος δεν ήθελε να μπει μπόνους συμμετοχών, αν μη τι άλλο, λέει πολλά!

- Πριμ 200.000 ευρώ για πρωτάθλημα. Στο συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Γκούντγιονσεν με την ΑΕΚ προβλέπεται πριμ ύψους 200.000 ευρώ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Αυτό το ποσό θα μπει στον λογαριασμό του Ισλανδού σταρ αν καταφέρει να οδηγήσει την Ένωση στην κορυφή και έρχεται να προστεθεί σε όσα αναφέραμε παραπάνω. Στο γεγονός ότι ο Γκούντγιονσεν, δηλαδή, δέχθηκε να έρθει στην ΑΕΚ γνωρίζοντας (αφού συμφώνησε απολύτως) ότι θα πάρει έξτρα λεφτά -πέραν των πάγιων ετήσιων αποδοχών του- όχι αν απλά και μόνο είναι στην 11άδα της ομάδας, αλλά αν την οδηγήσει, μέσα από τις προσωπικές του επιδόσεις, στην κατάκτηση τίτλων!

Ο τρόπος πληρωμής!
Από εκεί και πέρα, το gazzetta.gr αποκαλύπτει και το πώς η ΑΕΚ θα πληρώσει τον Εϊντούρ Γκούντγιονσεν, με βάση τη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μια συμφωνία που έχει διάρκεια δύο ετών. Οι ετήσιες απολαβές του Iceman είναι 650.000 ευρώ. Με βάση τα όσα έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές, όμως, τα λεφτά για τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου ο Ισλανδός θα τα πάρει... πολύ σύντομα!

Για την ακρίβεια, αμέσως μετά το οριστικό «ναι» στην πρόταση της ΑΕΚ και την υπογραφή του συμβολαίου, ο Γκούντγιονσεν πήρε τις πρώτες... 200.000 ευρώ! Η συνέχεια έχει ως εξής: Μέσα σε διάστημα λιγότερο των δύο μηνών από την ημέρα έναρξης της συνεργασίας των δύο πλευρών, η ΠΑΕ θα καταβάλει στον Ισλανδό άλλες 200.000 ευρώ! Άρα, ο Γκούντγιονσεν θα έχει πάρει τις 400.000 από τις 650.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, μέσα στους πρώτους δύο μήνες της παρουσίας του στην ομάδα!