Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Αν πάρει άλλους έξι …Χαϊνς ο Ολυμπιακός!!

Πριν από τρία χρόνια τέτοια εποχή, οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο υπερηχητικός Nbaer, Tζος Τσίλντρες, υπέγραφε πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με την ομάδα τους.
Αν πάρει άλλους έξι …Χαϊνς ο Ολυμπιακός
Γράφει ο Νίκος Ζερβάς.
Όνειρα πολλά, προσδοκίες τεράστιες, τίτλοι όμως ελάχιστοι. Οι «ερυθρόλευκοι» εν έτη 2011 έχουν αλλάξει άρδην οικονομική πολιτική και η πρώτη ανακοίνωση για παίκτη, αφορά τον Αμερικανό σέντερ, Κάιλ Χαϊνς, με προέλευση τη γερμανική Μπάμπεργκ και με ετήσιο συμβόλαιο δεκαπέντε φορές μικρότερο, του προαναφερθέντα, σταρ. Η σύγκριση του μεγέθους και του γκελ που κάνουν στον κόσμο οι δύο κινήσεις, προκαλούν μελαγχολία, όμως είναι πιο ορθή η προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής και την νέα πραγματικότητα. Με γνώμονα τις νέες συνθήκες πρέπει να κρίνονται πλέον οι παίκτες που θα «πιάνουν» λιμάνι, για να αποφευχθούν οι σε βάρος τους αδικίες στην αξιολόγηση των δυνατοτήτων τους.
Ο 25χρονος Κάιλ Χάινς λοιπόν, είναι μία καλή περίπτωση για τον νέο Ολυμπιακό που προσπαθεί να «χτίσει» ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Με την προϋπόθεση ότι, εκτός από τον Γλυνιαδάκη που όπως όλα δείχνουν θα ανανεώσει, θα πλαισιωθεί με έναν ακόμη ικανό σέντερ. Η ερώτηση είναι, υπάρχουν τέτοιοι διαθέσιμοι στην αγορά; Ή ορθότερα, έχουν οι Πειραιώτες την θέληση να ξοδέψουν ένα μεγαλύτερο ποσό για να προσθέσουν έναν παίκτη με τα στοιχεία που χρειάζονται, ώστε να αξιοποιηθούν αυτά που κάνει καλά στο παρκέ ο πρώην άσος της Μπάμπεργκ; Ο χρόνος θα δείξει. Προς το παρόν και θέλοντας να «ακτινογραφήσουμε» τον Χάινς, μπορούμε να σημειώσουμε τα εξής: Είναι ένας παίκτης με αθλητικές ικανότητες, άλμα, δύναμη, ταχύτητα και αντίληψη, που τον βοηθούν να καλύπτει το χάντικαπ του ύψους.
Το ένα μέτρο και τα ενενήνταοκτώ εκατοστά του κορμιού του δεν «γεμίζουν» το μάτι, αλλά ο πολυτιμότερος των φετινών πλέι-οφ του γερμανικού πρωταθλήματος, αποτελεί στις καλές του βραδιές φόβητρο για σέντερ με πολύ μεγαλύτερο μπόι, ενώ στην άμυνα έχει τη δυνατότητα να «κυνηγάει» αποτελεσματικά τους ψηλούς που παίζουν εκτός «ζωγραφιστού». Στην επίθεση, τα ποσοστά του στα δίποντα είναι άκρως ικανοποιητικά, αφού τον βοηθά η εκρηκτικότητα που έχει όταν ξεκινάει τις προσπάθειες μακριά από το καλάθι. Δεν διαθέτει καλό σουτ από μακρινή απόσταση και είναι κακός στις ελεύθερες βολές, αλλά μετρ στα θεαματικά καρφώματα, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι προϊόν αιφνιδιασμού. Στα θετικά του, συγκαταλέγεται το ότι γνωρίζει την Ευρωλίγκα και τις απαιτήσεις της, αλλά και ο χαρακτήρας του, αφού φάνηκε και από τις πρώτες δηλώσεις πως βάζει το «εμείς» πάνω από το «εγώ».
Είναι από τους παίκτες που χαίρονται οι προπονητές να κοουτσάρουν, αφού για αυτόν η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Φαίνεται πως με τέτοιους θέλει -η αναγκάζεται λόγω λιτότητας- να πορευτεί φέτος ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Το μεγάλο ερωτηματικό για τον Χάινς, έχει να κάνει με το αν θα μπορέσει να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του και τα όσα έδειξε στην Μπάμπεργκ, στον Ολυμπιακό των μεγάλων απαιτήσεων και της πίεσης που θα εξακολουθήσει να υφίσταται, παρά την αλλαγή σελίδας που πραγματοποίησε η διοίκηση. Και για αυτό, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με σιγουριά εκ του αποτελέσματος. Τα δεδομένα όμως αυτή τη στιγμή για τον παίκτη, δεν είναι αρνητικά. Αν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν μάλιστα να προσθέσουν πέντε-έξι ανάλογης νοοτροπίας και ταλέντου παίκτες στο ρόστερ για να πλαισιώσουν τον Σπανούλη και ίσως ένα ακόμη “ηχηρό” όνομα, μπορεί και να έχουν πετύχει διάνα.
Υ.Γ: Χρόνια πολλά στον μεγάλο και ασύγκριτο, Νίκο Γκάλη, που συμπληρώνει σήμερα τα 54 χρόνια της ζωής του. Το πόσο λείπει από το ελληνικό μπάσκετ, είναι περιττό να γραφτεί…
Υ.Γ1: Πολλά συγχαρητήρια στον Βασίλη Ξανθόπουλο, που «παράτησε» στα κρύα του λουτρού την σύζυγο του στο ταξίδι του μέλιτος, για να ενισχύσει την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας. Ξέρει πως οι πιθανότητες που έχει να είναι στην δωδεκάδα είναι μηδαμινές, αλλά δίνει το παρόν ως πιστός στρατιώτης. Αυτούς χρειαζόμαστε και πρέπει να εξυμνούμε, αυτοί μας δίνουν το έναυσμα να συνεχίσουμε να πιστεύουμε στους υπάρχοντες και όχι να μεμψιμοιρούμε για τους απόντες.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: