Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Κάνει έδρα το «Στάμφορντ Μπριτζ»


Κάνει έδρα το «Στάμφορντ Μπριτζ»
Με το τρίτο συνεχόμενο διπλό στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα στην Τσέλσι απέδρασε η Λίβερπουλ, αυτή τη φορά στην προημιτελική φάση του Κάρλινγκ Καπ παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Οι «κόκκινοι» επικράτησαν με σκορ 2-0 με τους Μάξι και Κέλι να χρίζονται σκόρερ.

Ά Ημίχρονο

Με αρκετές αλλαγές ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δύο ομάδες, αφού τόσο ο Κένι Νταλγκλίς που έκανε αρκετά παράπονα πρόσφατα για το αγωνιστικό πρόγραμμα όσο και ο Αντρέ Βίλας Μπόας θέλησαν να ξεκουράσουν βασικές μονάδες που έχουν τραβήξει αρκετά το κουπί. Κάποιοι βασικοί ωστόσο υπήρχαν εκατέρωθεν στις ενδεκάδες.

Ο ένας εξ αυτών (Νταβίντ Λουίς) ήταν και άνθρωπος που άναψε τα πνεύματα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όταν αρχικά στο 5’ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή από τον Κόατς με τον διαιτητή να του δείχνει την κίτρινη για θέατρο, ενώ λίγο αργότερα στο 9΄έσπρωξε τον Κάρολ με τον Άγγλο φορ εντός περιοχής να διαμαρτύρεται ανεπιτυχώς για πέναλτι. Και οι δύο παραβάσεις θα μπορούσαν εύκολα να δοθούν.

Το παιχνίδι διαδραματίστηκε στο χώρο του κέντρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του με τη μεγαλύτερη φάση από όλες να είναι το χαμένο πέναλτι της Λίβερπουλ! Η μπάλα στο 23΄ βρήκε εντός περιοχής των γηπεδούχων το χέρι του Άλεξ με τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα, αλλά τον Τέρνμπουλ να αποκρούει την προσπάθεια του Κάρολ. Από εκεί και πέρα ο Λουκάκου και ο Κάρολ ήταν οι αποδέκτες των περισσότερων προσπαθειών των δύο ομάδων, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Β’ Ημίχρονο

Η Τσέλσι κατέβηκε κανονικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά απέναντί της βρήκε μία άλλη Λίβερπουλ! Οι «κόκκινοι» ήταν αποφασισμένοι να επαναλάβουν το θρίαμβο του πρωταθλήματος όπως όταν λίγες μέρες νωρίτερα επικράτησαν στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Αφού είδαν την μπαλιά να καταλήγει στο δοκάρι από προσπάθεια του Μαλουντά και την κεφαλιά ψαράκι του Λουίς να περνά άουτ, ξεκίνησαν την αντεπίθεση.

Στο 58΄ από μπαλιά του Μπέλαμι ο Μάξι Ροντρίγκες βρέθηκε σε θέση βολής και δεν αστόχησε, ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του. Το 1-0 έδωσε φτερά στους φιλοξενούμενους που μέσα σε πέντε λεπτά έφτασαν στο 2-0! Άλλη μία προσπάθεια του Μπέλαμι αυτή τη φορά είχε αποδέκτη τον Κέλι που έκανε σεφτέ στα γκολ στη Λίβερπουλ στο 63’.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σήκωσε εσπευσμένα από τον πάγκο τους Μάτα και Ανελκά αλλά πλέον ήταν αργά. Οι «μπλε» έχασαν κάποιες καλές στιγμές για να μειώσουν, όμως το σφύριγμα της λήξης τους βρήκε να αποχωρούν με σκυμμένα τα κεφάλια, βλέποντας «κόκκινα» πανηγύρια ξανά στο γήπεδό της.

Συνθέσεις Ομάδων:

Τσέλσι: Τέρνμπουλ, Μποσίνγκουα, Αλεξ, Λουίζ, Μπέρτραντ, ΜακΈχραντ (41’ Ραμίρες), Λάμπαρντ, Ρομέου, Τόρες, Λουκάκου (64’ Μάτα), Μαλουντά (64’ Ανελκά)
Πάγκος: Ιλάριο, Ιβάνοβιτς, Φερέιρα, Καλού

Λίβερπουλ: Ρέινα, Κέλι, Κάραγκερ, Κόατς, Ενρίκε, Ροντρίγκες (89’ Σκρτελ), Λούκας (70’ Άνταμ), Χέντσερσον, Σπίαρινγκ, Μπέλαμι (79΄ Κάουτ), Κάρολ
Πάγκος: Ντόνι, Σουάρες, Ντάουνινγκ, Φλάναγκαν


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: