Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

"Προδοσία και ατίμωση της ιστορίας"

Θέση πήραν οι παλαίμαχοι άσοι της ΑΕΚ για όσα ακούγονται και γράφονται περί συζητήσεων της διοίκησης του συλλόγου με εταιρεία από την Τουρκία για επένδυση στην ΠΑΕ...
"Προδοσία και ατίμωση της ιστορίας"
Η ανακοίνωση:
Έκπληξη μας προκάλεσαν τις τελευταίες ημέρες όσα ακούγονται και γράφονται περί επαφών της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΕΚ με τούρκικη εταιρεία που ενδιαφέρεται να επενδύσει στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ως Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές της Ένωσης, θεωρούμε καθήκον μας να πάρουμε θέση σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, με το οποίο διακυβεύεται όχι μόνο το κύρος της ομάδας, αλλά το ιστορικό της υπόβαθρο, το σύμβολό της (ο Δικέφαλος αετός), η ηθική, οι καταβολές της, οι αξίες και ο σκοπός για τον οποίο ιδρύθηκε, πριν από 87 χρόνια! Η ΑΕΚ δεν είναι απλά ένας αθλητικός σύλλογος, είναι Ιδέα. Και οι ιδέες δεν εξαγοράζονται! Επειδή την εμπνεύστηκαν άνθρωποι που βίωσαν την εθνική καταστροφή του 1922, τις στάχτες του ξεριζωμού και της προσφυγιάς! Δημιουργήθηκε για να πρεσβεύει τις αξίες των Ελλήνων προσφύγων της Πόλης, της Μικράς Ασίας και του Πόντου!
Η ΑΕΚ πατάει στην ιστορία! Όλοι οι Ενωσίτες πρέπει να γίνουμε θεματοφύλακες αυτής της ιστορίας και να την περάσουμε με υπερηφάνεια στις επόμενες γενιές! Όσα και όποια προβλήματα εμφανίζονται στην πορεία. Γι' αυτό είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε εμπλοκή Τούρκων επενδυτών στην ένδοξη ομάδα μας που αγωνίζεται με τον Δικέφαλο αετό στο στήθος!
Μπορούν να βρεθούν τρόποι για τη σωτηρία της ΠΑΕ από την οικονομική πτώχευση! Η παράδοση της ομάδας μας σε τούρκικα χέρια όμως δεν είναι λύση! Είναι προδοσία και ατίμωση της ιστορίας!
ΥΓ: «Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοὶ δοῦναι οὔτ' ἐμὸν ἐστίν οὔτ' ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ. Κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως άποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν». Αυτός που είχε πει αυτά τα λόγια, πριν 558 χρόνια, δεν υπέκυψε σε πολύ χειρότερες πιέσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: