Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ήθελε μια… λάτιν «πινελιά»!


Ήθελε μια… λάτιν «πινελιά»!
Ογδόντα τέσσερα λεπτά η Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε χαμένη στο «Έμιρεϊτς». Χρειαζόταν κάποιον να κάνει αυτό που δεν μπορούσαν οι άλλοι. Κάπου εκεί συστήθηκε ο Σέρχιο Αγουέρο. Ο Αργεντινός έκανε πάλι το… θαύμα του και με δικό του γκολ έδωσε στους «πολίτες» την πρόκριση στα ημιτελικά του Κάρλινγκ Καπ, επικρατώντας 1-0 της Άρσεναλ!

Στη «σκακιέρα» των προπονητών, ο Αρσέν Βενγκέρ ήταν ο μεγάλος νικητής. Στο γήπεδο, η Σίτι ήταν αυτή που αν δεν παραδεχθεί την ανωτερότητα των «κανονιέρηδων» θα είναι τεράστιο λάθος, αλλά παρ’ όλα αυτά κατάφερε να εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τους «4» του Λιγκ Καπ. Ο Αλσατός προπονητής των Λονδρέζων έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον τρόπο με τον οποίο αγωνίστηκαν οι νεαροί και όσοι δεν είχαν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής, ενώ ο Μαντσίνι μπορεί να χαίρεται μονάχα για το γεγονός πως… έχει τον Αγουέρο.

Τον επιθετικό που στα δύσκολα φροντίζει να… «ξεπετάγεται» ακόμη κι όταν δεν έχει φανεί ιδιαίτερα στον αγωνιστικό χώρο. Ξεπέταγμα, όπως αυτό που έκανε στο 83’, όταν ο Τζέκο έκανε την κούρσα, έστειλε τη μπάλα στον Τζόνσον, αυτός έκανε την πάσα πάρε – βάλε στον Αγουέρο και ο τελευταίος πλάσαρε σωστά για το 1-0 και την πρόκριση!

Α’ ημίχρονο:

Την περασμένη Κυριακή ήταν ο Χαρτ που βοήθησε τη Σίτι να φύγει από το «Άνφιλντ» με τον βαθμό της ισοπαλίας. Στο «Έμιρεϊτς», ανέλαβε δράση ο Παντίλιμον! Ο νεαρός τερματοφύλακας που πήρε την ευκαιρία του από τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στο πλαίσιο του… rotation για το παιχνίδι του Κάρλινγκ Καπ, ήταν ο άνθρωπος που έκλεψε την παράσταση. Κι αυτό, γιατί ήταν παρών για να σταματήσει τις… «κανονιές» των παικτών της Άρσεναλ. Πρώτα την εξ επαφής προβολή του Παρκ για την οποία στο 12ο λεπτό ο Παντίλιμον αναγκάστηκε να κάνει εκπληκτική επέμβαση, όσο και το σουτ του Τσάμπερλεϊν στο 28’ που τον ανάγκασε να εκτιναχτεί στο αριστερό του «παραθυράκι» και να απομακρύνει!

Ο Μαντσίνι έβλεπε πως η Άρσεναλ τον είχε αιφνιδιάσει με τον τρόπο που είχε παραταχθεί και τη διάθεση που είχαν επιδείξει οι γηπεδούχοι, πράγμα το οποίο ήθελε να αλλάξει. Έτσι, παρά τη δυσαρέσκεια που φάνηκε εκ των υστέρων στο πρόσωπό του, ο Κολάροφ άφησε τη θέση του στον Αγουέρο, σε κίνηση που αφορούσε αποκλειστικά τακτική. Κι έπιασε. Η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία.

Β’ ημίχρονο:

Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε να… ψάχνεται στον αγωνιστικό χώρο του «Έμιρεϊτς» και να βλέπει τα «πιτσιρίκια» του Αρσέν Βενγκέρ να την τρέχουν ασταμάτητα! Ο Έντιν Τζέκο στο 47ο λεπτό δεν κατάφερε να πλασάρει σωστά από κοντινή απόσταση στην καλύτερη στιγμή των φιλοξενούμενων έπειτα από το σουτ του Τζόνσον στο 10’ (!) και από εκείνο το σημείο, οι «κανονιέρηδες» έπαιξαν τη μπάλα τους!

Παιχνίδι στο μισό γήπεδο, συνεχές πρέσινγκ, καμία σπουδαία ευκαιρία, αλλά σαφής ανωτερότητα της Άρσεναλ έναντι του αντιπάλου της! Ο Αλσατός προπονητής των Λονδρέζων έβλεπε τους παίκτες του να αγωνίζονται με τον τρόπο που τους είχε ζητήσει, χωρίς όμως να φτάνουν στην ουσία. Η ουσία στο ποδόσφαιρο είναι το γκολ και κόντρα στη ροή του αγώνα, η Σίτι θα έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα του Φαμπιάνσκι! Στο 84ο λεπτό κι ενώ το πιθανότερο σενάριο θα ήταν η νίκη των «κανονιέρηδων», ο Τζέκο έκανε την κούρσα από αριστερά, είδε τον Τζόνσον να κάνει την κίνηση, του «μοίρασε», αυτός κατευθείαν στον ολομόναχο Αγουέρο και ο τελευταίος έκανε το 1-0! Άπαντες στο «Έμιρεϊτς» κατάλαβαν ότι οι «πολίτες» είχαν πετύχει αυτό ακριβώς που έπρεπε. Ήταν από τα παιχνίδια που θα κρίνονταν στο γκολ και θα έκλινε στην ομάδα που θα το έβαζε πρώτη. Όπως ακριβώς κι έγινε, για να πάει το «εισιτήριο» στην ομάδα του Μάντσεστερ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Φαμπιάνσκι, Κοσιελνί, Σκιλασί, Τζουρού, Μικέλ (80’ Βερμάελεν), Τσάμπερλεϊν (87’ Αρσάβιν), Φρίμπονγκ, Μπεναγιούν, Κοκελίν, Παρκ (67’ Ζερβίνιο), Σαμάκ

Μαν. Σίτι: Παντίλιμον, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ (32’ Αγουέρο), Σάβιτς, Ονουόχα, Κ. Τουρέ, Τζόνσον, Νασρί, Χάργκριβς (79’ Ράζακ), Ντε Γιόνγκ, Τζέκο

πηγή: england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: