Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Μπελάδες εν όψει για Ντέμη και Ρέμο!!

Ποινικές διώξεις για παράτυπες ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες ετοιμάζει ο εισαγγελέας και σύμφωνα με το «Έθνος» ανάμεσα σε όσους αντιμετωπίζουν συνέπειες είναι οι Νικολαΐδης και Ρέμος.

Μπελάδες εν όψει για Ντέμη και Ρέμο

Σύμφωνα με το «Έθνος», ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνά του και βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που έχει στα χέρια του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σύντομα θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου σε βάρος των προέδρων 27 ομάδων, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς επίσης και κατά προσώπων που συμμετείχαν στη διακίνηση των πλαστών φορολογικών ενημεροτήτων.

Συνέπειες είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Αντώνης Ρέμος, για το διάστημα που είχαν εμπλοκή στη διοίκηση των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ηρακλή αντίστοιχα.

Οι υπόλοιπες ΠΑΕ, σε βάρος των οποίων κινήθηκε η εισαγγελική έρευνα, είναι οι: Nίκη Βόλου, Νέα ΠΑΕ Καβάλας, ΤΑΠ Παναιγιάλειος, Ολυμπιακός ΣΦ Χερσονήσου, ΠΑΕ Ιωνικός, Αθλητικός Σύλλογος Σαλαμίνας ο Αίας, ΠΑΟ Αγ. Δημητρίου, ΠΑΕ Ένωση ΑΟ, Πανασπροπυργιακός ΑΟ, Δόξα Ασπροπυργιακού, Προοδευτική Ένωση Νίκαιας Κορυδαλλού Πειραιώς Ποδοσφαιρική ΑΕ, Εθνικός Μάνης, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας η Αναγέννηση, Αθλητικός Σύλλογος Κασσάνδρα - Ολυμπιακός, Μορφωτικός Γυμναστικός Σύλλογος Καλαμαριάς ο Απόλλων 1926, Αθλητικός Όμιλος ΠΑΕ Χαϊδαρίου, Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος ΓΑΣ Βέροια, ΠΑΣ Κόρινθος, ΠΑΕ Αιγάλεω, ΑΠΣ Μακεδονικός Νεαπόλεως, Πατραϊκός Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος - ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005, Αιολικός, ΠΑΕΕ Ναυπακτιακός Αστέρας, ΠΑΕ Αχαρναϊκός, Αθλητικός Σύλλογος Λαμία και Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πανθρακικός.

Η υπόθεση κατέληξε στη Δικαιοσύνη μετά από αιφνιδιαστική έφοδο που είχαν κάνει στα γραφεία της ΕΠΟ, στις 4 Νοεμβρίου του 2013, οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης και Αριστείδης Κορρέας, όπου είχαν κατασχεθεί φάκελοι και σκληροί δίσκοι με στοιχεία για ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες επαγγελματικών ομάδων ποδοσφαίρου, που αφορούσαν τα έτη 2006-2007 και 2011-2013. Ο εισαγγελέας κ. Λακαφώσης στη συνέχεια επέκτεινε την έρευνα σε βάθος δεκαετίας, με αποτέλεσμα να ελεγχθούν τελικά 162 Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες και 5.000 ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, που προσκομίστηκαν από τις ΠΑΕ.

Οπως αναφέρεται στο 100σέλιδο πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία διενήργησε την έρευνα με παραγγελία του εισαγγελέα, εντοπίστηκαν 57 πλαστές ή νοθευμένες ενημερότητες, εκ των οποίων οι 14 ήταν αποδεικτικά ενημερότητας για χρέη προς το Δημόσιο και 43 βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας. Επιπλέον, στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι προσκομίστηκαν ως δικαιολογητικά συνολικά 9 γνήσιες ενημερότητες, οι οποίες όμως δεν ήταν έγκυρες, καθώς είχαν χορηγηθεί για άλλον εργοδότη (αφορούσαν ερασιτεχνικά σωματεία), είτε επρόκειτο για υπηρεσιακά σημειώματα ενδοϋπηρεσιακής χρήσης είτε για βεβαιώσεις οφειλής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: