Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Επίσημο: Τέλος εποχής με Κασίγιας!!


Υποστολή σημαίας και επίσημα στη Ρεάλ Μαδρίτης! Η βασίλισσα ανακοίνωσε το τέλος εποχής με τον εμβληματικό αρχηγό, Ίκερ Κασίγιας και παράλληλα την παραχώρησή του στην Πόρτο.

Επίσημο: Τέλος εποχής με Κασίγιας!

inner

Ο 34χρονος, πλέον, πορτιέρε μπήκε μικρό παιδάκι (το 1990) στην «οικογένεια» των μερένχες και τώρα το 2015 την αποχαιρετά. Όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε «κολόνα», έγινε σημαία, έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών, έγινε η σύγχρονη ιστορία της ομάδας, έγινε δέκτης αποδοκιμασιών, κατηγορήθηκε ως «ρουφιάνος» στα αποδυτήρια... Γενικά η σχέση του με τη Ρεάλ πέρασε από πολλά στάδια.

Αυτό, όμως, που μετράει είναι πως παρέμεινε αφοσιωμένος εκεί. Σε πολλές περιόδους ήταν το A και το Ω του μαδριλένικου συλλόγου, ο απόλυτος αρχηγός (και θα... συνεχίσει να 'ναι), o... Άγιος Ίκερ!

inner

Τα τελευταία χρόνια είχε δεχθεί έντονη κριτική για τις εμφανίσεις του (κι όχι μόνο). Αρκετές φορές έφτασε στην πόρτα της εξόδου. Τελικά αυτό συνέβη φέτος... Ύστερα από λίγες μέρες διαπραγμάτευσης -κι ενώ το συμβόλαιό του με τη Ρεάλ εξέπνεε το 2017- αποφάσισε να φύγει και να πάει στην Πόρτο. Μια απόφαση που όσο να 'ναι προκαλεί ερωτηματικά, καθώς ακόμα και σε αυτή την ηλικία θα μπορούσε να πάει σε υψηλότερο επίπεδο. Κασίγιας είναι όμως αυτός κι έτσι έκρινε.

inner

Η κληρονομιά του πολύ βαριά. Είτε από άποψη προσωπικότητας, είτε από άποψη τίτλων. Πολλοί φίλοι της Ρεάλ την ώρα που θα προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της απώλειας, θα κατηγορήσουν τον Φλορεντίνο Πέρεθ πως άφησε ακόμα ένα «παιδί» της Ρεάλ φύγει μ' αυτό τον τρόπο (όπως έχει συμβεί και μ' άλλους στο παρελθόν). Λίγο πριν κλείσει την καριέρα του...

Όπως και να 'χει, ο Κασίγιας αποχωρεί απ' την μεγάλη του αγάπη, έχοντας κατακτήσει (απ' το 1999 όταν και πήρε φανέλα βασικού στην πρώτη ομάδα) πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας, τρία Champions League, 2 Κύπελλα, 4 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 2 Διηπειρωτικά. Θρύλος για πάντα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: