Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

«Χτίσιμο» πρωταθλητών!

Ο Βασίλης Μοιρώτσος αποχαιρετά το Όστερμπεεκ συμπυκνώνοντας όλα όσα είδε και σχολιάζει όλα όσα περιμένει να δει από τον Παναθηναϊκό στη σεζόν που «ξημερώνει».

«Χτίσιμο» πρωταθλητών

Ο Παναθηναϊκός θα μπει στη σεζόν με τον Γιάννη Αναστασίου να μπαίνει πλέον στον τρίτο χρόνο παρουσίας του στο «τριφύλλι». Τρεις σερί προετοιμασίες. Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι αυτό; Μπορείτε να το καταλάβετε αν σκεφτείτε πως ποτέ στο παρελθόν σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας δεν έχει βρεθεί σε τρεις προετοιμασίες ο ίδιος προπονητής! Ο Αναστασίου αγαπά τον σύλλογο, λατρεύει να δουλεύει γι’ αυτόν, νοιάζεται για να μεγαλώσει η ομάδα. Κι έχει φτιάξει ένα σύνολο που πάνω και πρώτα απ’ όλα μοιάζει με οικογένεια. Πραγματική οικογένεια.

Αρκεί για να φτάσεις σε επιτυχίες και στόχους; Όχι. Όμως ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον μόνο ποδοσφαιριστές που απλά… αγαπούν ο ένας τον διπλανό του. Δεν είναι ο Παναθηναϊκός προ διετίας, του «μνημονίου» και της σφιχτής οικονομικής πολιτικής. Είναι ο Παναθηναϊκός του Εσιέν, του Μπεργκ, του Σάντσεθ, του Πέτριτς, του Νίνη, του Ζέκα, του Ταυλαρίδη. Είναι ο Παναθηναϊκός που πριν από δύο χρόνια είχε μαζί του στην Ολλανδία αρκετά αμούστακα παιδιά, τα οποία πλέον είναι άντρες. Παίκτες που τότε έμοιαζε πως παίζουν την καριέρα τους και πλέον καλούνται να σηκώσουν το βάρος μιας βαριάς φανέλας, έχοντας δίπλα τους ορισμένα μεγάλα ονόματα που τους καθοδηγούν.

Στον Παναθηναϊκό δεν διατυμπανίζουν πως πάνε για πρωτάθλημα και πολύ καλά κάνουν. Έστω κι αν έχουν αυτή τη στιγμή τις καλύτερες συνθήκες απ’ όλους, με ολοκληρωμένο μεταγραφικό σχεδιασμό, με ίδιο προπονητή, με ανθρώπους του ποδοσφαίρου μέσα στο κλαμπ. Δεν το διατυμπανίζουν διότι γνωρίζουν πως σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο, που εν μία νυκτί μπορεί η ΕΠΟ να σώσει μια ομάδα τα μέλη της οποίας έλεγαν ότι πήραν εντολή για να χάσουν, τον κυρίαρχο ρόλο μπορούν να τον παίξουν ανά πάσα ώρα και στιγμή άλλοι παράγοντες και όχι αυτό καθ’ αυτό το ποδόσφαιρο.

Το δήλωσε και ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, Κάρλος Ζέκα, στη συνέντευξη του από το Όστερμπεεκ. «Θέλουμε πιο δίκαιο ποδόσφαιρο για όλους». Και σε ένα πιο δίκαιο ποδόσφαιρο, αυτός ο φετινός Παναθηναϊκός έχει χτιστεί για να γίνει πρωταθλητής. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: