Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Ο Πάρντο δίνει κάτι που δεν είχε ο Ολυμπιακός!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό, τον Πάρντο, τον Ντουρμάζ, τον Κασάμι κι όχι μόνο.

Ο Πάρντο δίνει κάτι που δεν είχε ο Ολυμπιακός
• Πιστεύω ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον το αποψινό φιλικό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Φέγενορντ. Γιατί κατ΄αρχάς είναι το πιο δυνατό μετά από εκείνο με τη Φενέρμπαχτσε.

• Άλλωστε, το πρώτο ματς με την Ντούκλα ήταν υπερβολικά νωρίς στην προετοιμασία, το δεύτερο είχε αντίπαλο μία σαφώς κατώτερη ομάδα (Ρίζεσπορ), το τέταρτο (με την Αντάλιασπορ στην Τουρκία) ήταν σε συνθήκες κόπωσης για τους ερυθρόλευκους και το τελευταίο είχε ένα αντίπαλο καλό, όπως η Τβέντε, αλλά όχι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

• Η Φέγενορντ την τελευταία τετραετία έχει τερματίσει στο ολλανδικό πρωτάθλημα δύο φορές 2η, μία φορά 3η και μία φορά 4η…Και είναι παραδοσιακά η τρίτη δύναμη της Ολλανδίας μετά τον Άγιαξ και την ΠΣΒ, ενώ την περασμένη σεζόν στάθηκε αξιοπρεπώς και στην Ευρώπη (Γιουρόπα Λιγκ). Μάλιστα, θα είναι το πρώτο πραγματικά εκτός έδρας παιχνίδι που θα δώσει φέτος ο Ολυμπιακός! Και δη σε μία πολύ δυνατή έδρα, που θα έχει πολύ κόσμο!

• Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να δω ένα σχήμα με Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Τσόρι, Πάρντο, Πουλίδο, Φορτούνη σε μεσαία γραμμή κι επίθεση! Πολύ απλά επειδή θεωρώ ότι έχει ενδιαφέρον και επειδή δεν το έχουμε ξαναδεί. Όμως, καταλαβαίνω ότι ο Μάρκο Σίλβα δε θα αλλάξει αυτό που έχει στο μυαλό του, οπότε θα βάλει Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Πάρντο, Χάρα, Ντουρμάζ. Και θα έχει δίκιο, υπό την έννοια ότι οι Μπουχαλάκης, Χάρα ρολάρουν καλύτερα από Κασάμι και Πουλίδο. Όμως, νομίζω ότι δύο παίκτες τέτοιας αξίας θα δικαιούνταν μία δεύτερη ευκαιρία να παίξουν ως βασικοί σε ένα φιλικό.

• Τέλος πάντων ο προπονητής θέλει να μοντάρει όσο πιο σύντομα γίνεται την ομάδα κι αυτό είναι απολύτως λογικό. Δεν ξέρω παρεμπιπτόντως αν ξεκινήσει τον Τσόρι κι αφήσει έξω τον Φορτούνη η, τον Ντουρμάζ. Ένα Τσόρι που από τα τρία τελευταία φιλικά, στα δύο μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και στο τρίτο δεν έπαιξε καθόλου, λόγω μικροτραυματισμού.

• Σίγουρα θα θέλαμε τον Ολυμπιακό να συνεχίζει την εικόνα που έβγαλε στο α΄ημίχρονο του αγώνα με την Τβέντε, όπου είχε τέλειες αντεπιθέσεις με άξονες τους Πάρντο, Φορτούνη και Ντουρμάζ, καταφέρνοντας με δύο-τρεις μπαλιές να βγει σε θέση γκολ! Ένα ημίχρονο στο οποίο το μόνο ψεγάδι ήταν κάποιες επιπόλαιες πάσες των Σαλίνο, Ομάρ, Μπουχαλάκη και Φορτούνη, που σίγουρα πρέπει να κόψουν το λεγόμενο εύκολο λάθος.

• Και να είναι ρε παιδί μου και λίγο πιο τυχερός ο Ολυμπιακός απ΄ότι στα προηγούμενα φιλικά, αφού από την αρχή της προετοιμασίας έχει σπάσει τα δοκάρια! Μιλάμε για μέσο όρο σχεδόν δύο δοκάρια ανά ματς!

• Όπως να βλέπαμε και μία πιο αντικειμενική διαιτησία από τους Ολλανδούς διαιτητές. Π.χ. στο τελευταίο ματς με την Τβέντε, έγινε πέναλτι στον Πουλίδο κι υποδείχθηκε κόρνερ!!! Και δεν λέω για τη φάση που όντως δεν υπήρξε πέναλτι πάνω στον Μεξικάνο. Λίγα λεπτά μετά ανατράπηκε ξεκάθαρα.

• Εχω μία περιέργεια για τον Ντουρμάζ, να τσεκάρουμε αν απλά ήταν μία έκλαμψη η εμφάνισή του στο προηγούμενο φιλικό, στο οποίο πραγματικά έκανε τη διαφορά, με μία σειρά κινήσεων κλάσης και θα πλησίαζε το άριστα αν πλάσαρε εύστοχα κι όχι στο δοκάρι στο τετ α τετ που είχε με τον Ολλανδό γκολκίπερ.

• Ακόμη και για να δούμε πόσο θα ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες ο Αυλωνίτης με τον Βούρο, που στα περισσότερα φιλικά έχουν πολύ ώριμη παρουσία, με έγκαιρες και καίριες επεμβάσεις, αλλά στο πιο δύσκολο, με τη Φενέρ, έβγαλαν ερωτηματικά. Ο Αυλωνίτης ψάχνει και το γκολ στις στημένες φάσεις και νομίζω ότι θα το κάνει κάποια στιγμή, αλλά γενικά η ομάδα χρειάζεται πολύ μεγάλη βελτίωση στις στημένες φάσεις των αντίπαλων, αφού χάνει πολλές κεφαλιές.

• Θα μου άρεσε να δούμε σε ένα μεγάλο διάστημα και τον Γιαννιώτα, που μοιάζει να μην είναι σημαντικά πίσω από τον Ντοσεβί στη μάχη για μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

• Και μία κουβέντα για τον Πάρντο. Μπορεί να μην είναι ο σούπερ ντούπερ εξτρέμ, αλλά έχει κάτι πολύ σημαντικό, που έλειπε από τον Ολυμπιακό ειδικά της προηγούμενης σεζόν. Ο Κολομβιανός είναι πραγματικά ένας κίνδυνος για την αντίπαλη εστία. Δε δημιουργεί μόνο, αλλά και απειλεί. Στο α΄ημίχρονο με την Τβέντε είχε γκολ, δοκάρι κι άλλες δύο τελικές από καλή θέση! Σε 45 λεπτά.

• Και το είχε δείξει και στην Πορτογαλία, με 19 γκολ σε μία διετία στην Πορτογαλία με την Μπράγκα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: