Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Από το Σιόβα και τον Πουλίδο, στους Ομάρ και Σαλίνο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τέσσερις ερυθρόλευκους άσους. Και για έναν πιθανό αντιΚασάμι!
Αν ένα πράγμα με έχει στενοχωρήσει στην προετοιμασία του Ολυμπιακού είναι η κατάσταση του Σιόβα.


Εγώ έχω περί πολλού τον Έλληνα διεθνή αμυντικό και θεωρώ ότι μπορεί με ένα γρήγορο και δυναμικό στόπερ δίπλα του να φτιάξει δίδυμο κέντρου άμυνας επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά μπαίνει αύριο ο Αύγουστος κι ο Σιόβας ακόμη δεν έχει μπει σε κανονικό προπονητικό ρυθμό, μετά το πρώτο φιλικό στο οποίο είχε παίξει, στις 15 Ιουλίου (Ντούκλα) και στο οποίο είχε μυϊκό τραυματισμό.
Ο Σιόβας έχει χάσει λοιπόν ήδη 16 ημέρες από το πιο βασικό στάδιο προετοιμασίας κι αυτό μόνο ευχάριστο δεν είναι. Να θυμίσω ότι πέρσι ο αριστεροπόδαρος άσος  είχε υποστεί θλάση βαριάς μορφής στις 3 Αυγούστου, στο φιλικό με τη Μάντσεστερ Σίτι στις ΗΠΑ κι είχε μείνει έξω ενάμιση μήνα. Κι αυτό του είχε στοιχίσει ουσιαστικά τη θέση του στην ομάδα σε ολόκληρο το τετράμηνο Αύγουστος-Νοέμβριος. Θέλω να πιστεύω ότι άμεσα θα μπει στις προπονήσεις, ώστε μέσα στον Αύγουστο να καλύψει το χαμένο έδαφος γιατί ο καλός Σιόβας είναι απαραίτητος στον Ολυμπιακό.
Ένα πράγμα που με έχει παραξενέψει; Η εικόνα του Πουλίδο.
Επειδή τον έχω δει να παίζει μεγάλα ντέρμπι στο πρωτάθλημα του Μεξικού με την Τίγκρες (για να καταλάβετε, η πρώην ομάδα του έχει φτάσει φέτος στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, του αντίστοιχου Τσάμπιονς Λιγκ της Νότιας Αμερικής, κόντρα στη Ρίβερ Πλέϊτ!), μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά ότι αυτός ο Πουλίδο που είδαμε στα δύο φιλικά που έχει παίξει με τον Ολυμπιακό-στο πρώτο και στο τελευταίο, αφού τα ενδιάμεσα τρία τα έχασε κι αυτός με μυϊκό τραυματισμό-δεν έχει καμία σχέση με τον πραγματικό Πουλίδο!
Όχι ότι δεν δείχνει με κάποιες κινήσεις κλάσης την αξία του, αλλά εκεί που καίει η μπάλα και που ο…κανονικός Πουλίδο «γράφει», τώρα είναι μεταξύ του διστάζω και του σκέφτομαι. Δύο φορές στα δύο φιλικά βρέθηκε σε φάση γκολ ο Μεξικάνος. Πως αντέδρασε; Με την Ντούκλα άργησε να σουτάρει και πρόλαβε και τον κόντραρε ένας αμυνόμενος την κρίσιμη ώρα. Και με την Τβέντε ενώ πέρασε και τον γκολκίπερ, αντί να τον πλασάρει, κάτι που θα μπορούσε να κάνει και πριν τον περάσει, έπεσε χάμω, είτε χάνοντας την ισορροπία του, είτε ψάχνοντας για πέναλτι, με συνέπεια να χάσει το γκολ και να πάρει κίτρινη για θέατρο.
Νορμάλ ο Πουλίδο σε αυτές τις δύο φάσεις είχε δύο γκολάκια! Κι εύκολα τα είχε κιόλας! Προφανώς το παιδί έχει επηρεαστεί από την αποχή του από την δράση, αφού με εξαίρεση τα έξι ματς με το Λεβαδειακό δεν είχε άλλα παιχνίδια στα πόδια του από τον Ιούνιο του 2014! Αλλά επαναλαμβάνω δεν είναι αυτός ο Πουλίδο. Με λίγα παιχνίδια παραπάνω και λίγη εμπιστοσύνη παραπάνω, ο Μεξικάνος θα γίνει πάλι εκτελεστής. Τουλάχισττον αυτό υπαγορεύει η ποδοσφαιρική λογική.
Κάτι ευχάριστο;
Η παρουσία του Ομάρ στα τελευταία παιχνίδια: επιτέλους βλέπουμε τον δεξί μπακ του Ολυμπιακού, που ξέραμε μέχρι τον Μάρτιο, αφού μετά τον είχαμε…χάσει, λόγω κύρια των τραυματισμών του. Γνώμη μου; Έπαιξε ρόλο κι ο…Σαλίνο!
Διότι βλέποντας ο Νορβηγός σε τόσο καλή κατάσταση τον Βραζιλιάνο δεξί μπακ, αναπόφευκτα πίεσε περισσότερο τον εαυτό του. Διότι πολύ απλά αντιλήφθηκε ότι φέτος έχει σοβαρό ανταγωνιστή: ένας εξαιρετικός μπακ, κι αμυντικά (λίγο καλύτερός του) κι επιθετικά (λίγο κατώτερός του), και δη πιο έμπειρος από αυτόν...Ο δε φόβος του πάγκου πάντοτε…ενεργεί.
Κι είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να έχει δύο τόσο καλούς παίκτες για μία θέση στην ενδεκάδα. Γιατί οι περσινές θλάσεις του Ομάρ στο τελευταίο δίμηνο της σεζόν νομίζω ότι έχουν να κάνουν και με το ότι έπαιζε επί οκτώ μήνες συνεχώς βασικός, λόγω της περιθωριοποίησης, κατά ένα περίεργο τρόπο, του Σαλίνο. Τι καλύτερο από το να έχεις και να βάζεις και τον Ομάρ και το Σαλίνο, ανάλογα με τα παιχνίδια.
Αν κι έτσι όπως πάει, μήπως παίξουν κι οι δύο μαζί! Γιατί ο Σαλίνο ακόμη και σαν αριστερό μπακ έχει εντυπωσιάσει ευχάριστα στην προετοιμασία! Για την ακρίβεια, έπαιξε καλύτερα τη θέση από τον κανονικό αριστερό μπακ, τον Μαζουάκου!
Και μία τζούρα μεταγραφική: Φαίνεται (προσέξτε τη λέξη, γιατί δεν είναι τσεκαρισμένο) να υπήρξε χθες μία δυσάρεστη εξέλιξη για ένα 8άρι που κυνηγάει ο Ολυμπιακός στη θέση του Κασάμι, ο οποίος παρεμπιπτόντως και στα φιλικά βγάζει την «γνωστή» εικόνα: σε δύο-τρεις στιγμές κάνει τη διαφορά και στο υπόλοιπο διάστημα μοιάζει ψιλοχαμένος.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: