Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Στη σκιά των... γιγάντων!!

Από τα αδέρφια Μαραντόνα στους τρεις Πογκμπά και τον Τζον Ρούνεϊ ή τον Εντι Μπάτζιο. Η ιστορία εννέα άσημων αδερφών που δεν έκαναν την καριέρα των σούπερ σταρ της οικογένειας.
Αδέρφια διάσημα το ποδόσφαιρο έχει αναδείξει πολλά και καλά. Οι Τσάρλτον, ο Σόκρατες με τον Ραΐ, οι Μπαρέζι, οι Ντε Μπουρ, οι Λάουντρουπ, οι Νέβιλ, οι Μιλίτο, οι Τουρέ και ένα σωρό άλλοι καλοί. Μόνο που το θέμα μας δεν είναι για τις οικογένειες που έβγαλαν περίπου ισάξια φυντάνια, αλλά για τις άλλες: εκείνες που είδαν τον έναν γιόκα να γίνεται παικταράς και τον άλλον «σαπάκι». Δείτε εννέα τέτοιες ιστορίες...
ADVERTISEMENT
Κακά – Ντιγκάο

Το 2005, έναν χρόνο αφότου είχε αγοράσει τον Κακά, η Μίλαν πήρε και τον μικρότερο αδερφό του. Βέβαια ο τότε 20χρονος ψηλός (1,95 εκ.) σέντερ μπακ δεν είχε παίξει καν με τη φανέλα της Σάο Πάουλο. Γενικότερα παρά τους άπειρους δανεισμούς του κυρίως σε ομάδες της Σέριε Β', δεν μπόρεσε να κάνει καριέρα και αφού είδε κι απόειδε το 2013 σε ηλικία 27 ετών κρέμασε τα παπούτσια του.

Τα αδέρφια Μαραντόνα

Οι μικρότεροι του Ντιέγκο, Ραούλ και Ούγκο πήραν τις ευκαιρίες τους στα χρόνια της μεγάλης δόξας του Θεού. Αμφότεροι πέρασαν από την Ισπανία σε Γρανάδα και Βαγιεκάνο αντίστοιχα, αλλά δεν έπιασαν. Συνέχισαν σε Ιαπωνία και Νότια Αμερική χωρίς όμως κάποια επιτυχία. Ιδιαίτερη είναι η στιγμή της παρουσίασης του Ραούλ από την Γρανάδα το 1987, με την ομάδα να αρπάζει την ευκαιρία και να ντύνει τα τρία αδέρφια με τα χρώματα της για ένα φιλικό. Ηταν η μέρα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιξε για τη Γρανάδα.

Λουίς και Πάολο Σουάρες

Ο μεγαλύτερος του επιθετικού της Μπαρτσελόνα, υπήρξε ένας σχετικά τίμιος σέντερ φορ. Διεθνής με την Εθνική Ελπίδων της Ουρουγουάης δεν κατάφερε να κάνει μεγάλη καριέρα στην χώρα, αλλά έφτιαξε το όνομα του στην Κεντρική Αμερική. Μάλιστα πέρσι πήρε την υπηκοότητα του Ελ Σαλβαδόρ και έπαιξε με την Εθνική. Στα 35 του βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Γουέιν και Τζον Ρούνεϊ

Οπως και ο Γουέιν, είναι παιδί των ακαδημιών της Εβερτον και επιθετικός. Στα 24 του ο Τζον Ρούνεϊ αφού πέρασε από το MLS (Νέα Υόρκη, Ορλάντο), εδώ και δύο χρόνια έχει βρει την Ιθάκη του στη Λέστερ, με την οποία ματώνει τα δίχτυα στην Conference.

Ρομπέρτο και Εντι Μπάτζιο

Ηταν η μεγάλη ελπίδα των ακαδημιών της Φιορεντίνα που ήλπιζε ότι θα έβρισκε σε αυτόν τον διάδοχο του τεράστιου αδερφού του. Μόνο που ο πιτσιρικάς τότε επιθετικός δεν του έμοιαζε και πολύ ποιοτικά. Στη Σέριε Α' λοιπόν δεν αγωνίστηκε ποτέ, αλλά υπήρξε σπουδαίος σκόρερ στις μικρές κατηγορίες της Ιταλίας, βάζοντας 126 γκολ σε 367 ματς πρωταθλήματος (οι 86 αγώνες στη Σέριε Β'/ 15 γκολ). Αποσύρθηκε το 2009 και τώρα είναι 40 ετών.

Σεμπάστιαν και Τόμπιας Σβάινσταϊγκερ

Το φοβερό στην περίπτωση αυτών των δύο ήταν ότι ο μικρότερος Μπάστιαν έπαιζε στην μεγάλη ομάδα και ο μεγαλύτερος Τόμπιας στην Β'. Αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει από το 2013, καθώς ο 33χρονος σέντερ φορ είναι ο ένας από τους τρεις έμπειρους παίκτες που μπορεί να έχει η Μπάγερν Β' στο ρόστερ της. Ο Τόμπιας δεν έχει αγωνιστεί ποτέ του στη Μπουντεσλίγκα, αλλά μετράει 107 γκολ σε 352 αγώνες σε μικρότερες κατηγορίες.

Τα αδέρφια Πογκμπά

Τη στιγμή που ο λίγο μικρότερος Πολ κάνει πάταγο και οδηγεί τα νούμερα για πιθανή αγορά του στα ύψη, οι δίδυμοι αδερφοί του βγάζουν τίμιο μεροκάματο σε Γαλλία και Αγγλία. Μόνο που ο σέντερ μπακ Φλορεντίν αφού πέρασε από τη Σεντ Ετιέν, βρίσκεται στη Λιγκ2 με τη Σεντάν, ενώ ο σέντερ φορ, Ματίας, σκοράρει με την Κράουλι της Γ' Κατηγορίας. Αμφότεροι πέρασαν από τα μικρά κλιμάκια της Γαλλίας, αλλά επέλεξαν να φορέσουν το εθνόσημο της Γουινέας, όπου γεννήθηκαν.

Σον και Μπράντλεϊ Ράιτ-Φίλιπς

Ο 33χρονος Σον ήταν ο σούπερ εξτρέμ στα μέσα της προηγούμενης 10ετίας, με αποκορύφωμα την μεταγραφή του στην Τσέλσι το 2005. Η καριέρα του όμως είχε καθοδική πορεία και φέτος μετακόμισε στη Νέα Υόρκη. Εκεί βρήκε τον κατά τρία χρόνια μικρότερο του Μπράντλεϊ. Ο 30χρονος επιθετικός βέβαια που πέρασε από Μάντσεστερ Σίτι και Σαουθάμπτον, είναι εδώ και δύο χρόνια σημείο αναφοράς στην επίθεση της Ρεντ Μπουλ, έχοντας 36 γκολ σε 58 αγώνες.

Τσάμπι και Μίκελ Αλόνσο

Αν και ξεκίνησαν μαζί για αρκετά χρόνια στη Σοσιεδάδ, ο λίγο μεγαλύτερος Μίκελ δεν μπόρεσε να κάνει την καριέρα του Τσάμπι. Ο καλός αδερφός μετακόμισε σε Λίβερπουλ, Ρεάλ, Μπάγερν και ο αμυντικός μέσος Μίκελ βρέθηκε σε μικρότερες ομάδες, ενώ από το 2014 το παλεύει στα 35 του με τη φανέλα της Ρεάλ Ουνιόν στην Γ' Κατηγορία της Ισπανίας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: