Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Βραζιλία ΗΠΑ 3-0

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση η Βραζιλία νίκησε τις ΗΠΑ με 3-0 για την δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Η «σελεσάο» έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο ειδικά στο πρώτο μέρος και «καθάρισε» το ματς με δύο γρήγορα γκολ των Φελίπε Μέλο στο 7’ και Ρομπίνιο στο 20’. Το τρίτο τέρμα των νικητών σημείωσε ο Μαϊκόν στο 62’ και ενώ η Αμερική αγωνιζόταν ήδη με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Κλειστάν με απευθείας κόκκινη κάρτα. Με τη νίκη αυτή η Βραζιλία παρέμεινε στην κορυφή του ομίλου και περιμένει το αποτέλεσμα της Ιταλίας, που αντιμετωπίζει το βράδυ την Αίγυπτο. Και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης αγωνίστηκε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος και πάλι έτρεξε πάρα πολύ, ενώ έχασε και δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει.
Απλά ανώτερη…

Η Βραζιλία, όπως ακριβώς και στην αναμέτρηση με την Αίγυπτο, ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, καθώς κατάφερε να ανοίξει το σκορ πολύ νωρίς. Συγκεκριμένα στο 7ο μόλις λεπτό, ο Μαϊκόν εκτέλεσε το φάουλ και ο Φελίπε Μέλο με κοντινή δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0. Η «σελεσάο» παρά το γρήγορο γκολ, συνέχισε να πιέζει και λίγο αργότερα μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Στο 20’ ο Κακά εκμεταλλευόμενος λάθος των Αμερικανών, ξεκίνησε την αντεπίθεση, πάσαρε στον Ραμίρες, ο οποίος διένυσε με απίστευτη ταχύτητα το μισό γήπεδο, πάσαρε στον Ρομπίνιο και αυτός από πολύ κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Οι παίκτες του Κάρλος Ντούνγκα συνέχισαν να πιέζουν και να κυνηγάνε το γκολ, καθώς στόχος τους δεν ήταν μόνο η νίκη, αλλά και να πετύχουν όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ, ώστε να έχουν καλύτερη διαφορά τερμάτων σε περίπτωση ισοβαθμίας από την Ιταλία. Μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 έχασε στο 40ο λεπτό ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος ύστερα από σέντρα του Μαϊκόν πήρε την κοντινή κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Γκολ και θέαμα!

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ΗΠΑ ξεκίνησαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, το οποίο θα τους κράταγε «ζωντανούς» στο κυνήγι της νίκης και συνεπώς της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ένα λεπτό μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ο Αλτιντόρε έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση έφυγε άουτ. Ωστόσο, εμπόδιο στην προσπάθεια της Αμερικής στάθηκε η αποβολή του Κλιέσταν στο 57’, λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Ραμίρες.

Οι Βραζιλιάνοι εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, καθώς στο 62’ ο Μαϊκόν, μετά από μία εκπληκτική συνεργασία με τους Ραμίρες και Κακά, έκανε με κοντινό σουτ το 3-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης, καθώς οι παίκτες της «σελεσάο» στη συνέχεια έσβησαν τις μηχανές και ασχολήθηκαν περισσότερο με το θέαμα και τις περίτεχνες ενέργειες. Την χαλαρότητα αυτή της Βραζιλίας προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Αμερικανοί, οι οποίοι όμως στάθηκαν άτυχοι, αφού τόσο σουτ του Φέιλαμπερ στο 83’ όσο και η κεφαλιά του Κέισι πέντε λεπτά αργότερα, σταμάτησαν στο οριζόντιο δοκάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: