Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Μπαουτίστα θέλει ο Σάντος

Κρίσιμες χαρακτηρίζονται οι επόμενες ώρες αναφορικά με τα μεταγραφικά ζητήματα. Οι επιτελείς του ΠΑΟΚ ελπίζουν - μέχρι το τέλος της εβδομάδας - να τελειώσει το θέμα του λατίνου επιθετικού, αναγνωρίζοντας όμως τις αντικειμενικές δυσκολίες που υφίστανται. Ο Αντόλφο Μπαουτίστα αποτελεί τον βασικό στόχο της ομάδας του Φερνάντο Σάντος, επί της ουσίας όμως πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση, η οποία απαιτεί επιπλέον οικονομικές θυσίες. Ο 30χρονος επιθετικός είναι μεν ελεύθερος, αλλά δέχεται ισχυρή πίεση από την Σίβας Γκουανταλαχάρα. Φόρεσε τη φανέλα της τελευταίας για διάστημα τεσσάρων χρόνων, κατέκτησε το πρωτάθλημα του Μεξικού, ενώ είναι το αγαπημένο πρόσωπο των οργανωμένων οπαδών της. Δίχως καμία αμφιβολία, ο Μπαουτίστα είναι ο παίκτης που θέλει ο Σάντος.

Εχει ηγετικές ικανότητες, διαθέτει εξαιρετική τελική πάσα, αλλά και τη τεχνική κατάρτιση ώστε να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι. Πρόκειται όμως για την πιο ακριβή περίπτωση - από τις τρεις συνολικά περιπτώσεις που εξετάζονται - ενώ ο ίδιος ο αθλητής με δηλώσεις του τόνισε ότι "έχω δύο προτάσεις από την Ελλάδα".

Στο μεταξύ, στον ΠΑΟΚ προτάθηκε και εξετάζεται η περίπτωση του Βιτορίνο Αντούνεθ. Πρόκειται για έναν 22χρονο αριστερό οπισθοφύλακα του οποίου τα δικαιώματα ανήκουν στην Ρόμα. Η ιταλική ομάδα είχε αποκτήσει δανεικό τον διεθνή ποδοσφαιριστή από την Πάκος Φερέϊρα, αλλά τον Απρίλιο του 2008 κατέβαλλε το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματά του.

Εντούτοις, παραχωρήθηκε δανεικός στη Λέτσε, χωρίς όμως να του δοθούν πολλές ευκαιρίες. Σχετικά με τον Αντούνεθ, το γεγονός ότι ήταν μέλος όλων των εθνικών ομάδων της Πορτογαλίας, αδιαμφισβήτητα δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για παίκτη αξίας. Από την άλλη πλευρά όμως, δεν έχει παιχνίδια στα πόδια του, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει ούτε μία "γεμάτη" χρονιά.

1 σχόλιο:

Kwstas-84 είπε...

paiktaras o adurez... o mexicanos de m leei kai polla..autoi oi paiktes diskola prosarmozontai..elpizw na vroun kapoion me eurwpaiki ebeiria