Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Θέλει την πρώτη νίκη

Η αποστολή της Εθνικής βόλεϊ των γυναικών έφτασε με τη... συνοδεία καταρρακτώδους βροχής στη Δράμα, όπου θα λάβουν χώρα οι αγώνες με την Ισπανία, στο πλαίσιο της 5ης εβδομάδας του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Με την ελπίδα ότι η «συννεφιά» θα υποχωρήσει, η ελληνική ομάδα φιλοδοξεί να φτάσει στην πρώτη της νίκη στη διοργάνωση την Παρασκευή (19/6, Novasports1). Παρών στη συνέντευξη Τύπου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Στέλιος Προσαλίκας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετρά οκτώ ήττες στη διοργάνωση, άπαντες ωστόσο ευελπιστούν ότι αυτή τη φορά το ρόδι θα σπάσει. Η αποστολή κόντρα στις «φούριας ρόχας» είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά οι διεθνείς μας αναμένεται να παλέψουν για το καλύτερο δυνατό.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (18/6) δόθηκε η συνέντευξη Τύπου στο κλειστό «Δ. Κραχτίδης», όπου θα φιλοξενηθούν οι αγώνες, με τα μέλη της ελληνικής αποστολής να δηλώνουν ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. «Ευχαριστούμε τη Δράμα για τη φιλοξενία. Βλέποντας την προσπάθεια που κάνουν οι άνθρωποι εδώ, καταλαβαίνουμε ότι βρίσκονται κοντά στη δική μας προσπάθεια για την ανάδειξη νέων ταλέντων. Η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην καλύτερη φάση της και στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Έχουμε στη σύνθεση τόσο νεότερες παίκτριες όσο και πιο έμπειρες και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο», σχολίασε ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Λυκούδης.

Με τη σειρά της, η αρχηγός της Εθνικής, Μαρία Χατζηνικολάου, που επιστρέφει στο Ευρωπαϊκό Λιγκ μετά τα παιχνίδια της πρεμιέρας με τη Σερβία, δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν τα παιχνίδια της Εθνικής διεξάγονται εκτός Αθήνας. Κι εγώ από επαρχιακή πόλη ξεκίνησα την καριέρα μου, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να δω από κοντά τους παίκτες ή τις παίκτριες της Εθνικής ομάδας. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο».

Προσαλίκας: «Και του χρόνου»

Το παρών έδωσε και ο ισχυρός άνδρας της ΕΟΠΕ, Στέλιος Προσαλίκας, ο οποίος σημείωσε από την πλευρά του: «Ένας από τους προβληματισμούς μας στην Ομοσπονδία ήταν ποια θα διοργάνωση θα πάρει η Δράμα, γι΄ αυτό και της δώσαμε τη δυνατότητα να διαλέξει. Τα μηνύματα που έφτασαν στο γραφείο μου, σχετικά με την υπέρβαση του Δήμου και του Ερμή Δράμας για την πετυχημένη διεξαγωγή της διοργάνωσης, με έκαναν να μπω εσπευσμένα στο αεροπλάνο και να έρθω εδώ. Ευχαριστώ για την προσπάθεια και τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ, κ. Αθανασιάδη, που ξέρω ότι έβαλε πλάτες για το τουρνουά. Πρέπει να γίνει επαναπροσδιορισμός της έννοιας επιτυχία, καθώς δεν είναι μόνο τα χρυσά μετάλλια, είναι και το πόσα παιδιά μπορείς να φέρεις στο γήπεδο.

Με αυτή τη λογική, ο Ερμής Δράμας είναι πρωταθλητής. Η ΕΟΠΕ αναθέτει τις διοργανώσεις όπου γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη του αθλήματος και δεσμεύομαι από τώρα ότι, αν το θέλετε, και του χρόνου θα φιλοξενήσετε εδώ μία διοργάνωση. Ελπίζω να συνεχιστεί η πρωτοκαθεδρία του γυναικείου βόλεϊ στη Δράμα και στο μέλλον να φορέσουν περισσότερα κορίτσια του τόπου τη φανέλα της Εθνικής ομάδας. Σας ευχαριστώ για μία ακόμα φορά που αποδεχθήκατε το βάρος για την ανάληψη του τουρνουά».

Η ομάδα θα που θα παραταχθεί κόντρα στην Ισπανία τις δύο προσεχείς μέρες θα είναι πιθανότατα και αυτή που θα αγωνιστεί στους Μεσογειακούς Αγώνες της Πεσκάρα. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Λυκούδης θα έχει στη διάθεσή του τις Μαρία Χατζηνικολάου, Γεωργία Τζανακάκη, Ευαγγελία Κυριακίδου, Ευαγγελία Χρήστου, Νίκη Μουζάκη, Παναγιώτα Γκιουζέλη, Ευαγγελία Χαντάβα, Άννα Καρπουζά, Ελένη Κιόση, Νικολέτα Κουτουξίδου, Σοφία Δρούγκα και Ξανθή Μυλωνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: