Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Μπασκετικός ΠΑΟΚ

Είναι κοινό μυστικό εδώ και αρκετές εβδομάδες. Όσο καιρό διαρκούσε η προσπάθεια για την δημιουργία μιας διοίκησης πρωτοδικείου, ένα από τα βασικότερα ζητήματα που απασχολούσαν την επιτροπή μπάσκετ αλλά και γενικότερα τον ΑΣ ήταν η εξασφάλιση άμεσων οικονομικών πόρων. Πολλές φορές έχει γίνει αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΑΟΚ και σε αυτά που πρέπει να λύσει… χθες για να μπορέσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, να κάνει μεταγραφές και να μην κινδυνεύσει με διάλυση μέσα στην σεζόν, δεσμεύοντας μέρος των δεδομένων εσόδων για τις υποχρεώσεις που κυνηγούν την ομάδα. Για παράδειγμα σκέφτεται κανείς ότι η ΚΑΕ θα πρέπει να εξασφαλίσει ένα κονδύλι 190 χιλ. ευρώ για να «βγάλει» στο επόμενο 12μηνο (από Αύγουστο και μετά) τις ρυθμισμένες υποχρεώσεις της προς το δημόσιο; Υποτίθεται ότι με ένα τέτοιο ποσό ο Νίκος Σταυρόπουλος μπορεί να κλείσει… δυόμισι καλούς παίκτες. Και αυτό είναι μόνο ένα μέρος από το βάρος που θα σηκώσει στις πλάτες της η νέα διοίκηση. Για αυτό και όλοι κατανοούν την ανάγκη άμεσης εισροής ρευστού στην ομάδα.
Γνωστή εφημερίδα είχε αναφέρει τις προηγούμενες μέρες την πρόθεση μελών του ΔΣ του Ερασιτέχνη να καλέσει με επιστολές ΠΑΟΚτσήδες που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν τώρα οικονομικά και να δώσουν έτσι την δυνατότητα στην ομάδα να προσπεράσει τους τεράστιους σκοπέλους. Το εγχείρημα προετοιμάζεται και σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν «φύγει» 20 ανάλογες επιστολές-προσκλήσεις σε επιφανή μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ με σκοπό μια κοινή συνάντηση, κατά την οποία θα συζητηθεί το πλαίσιο αυτής της στήριξης. Και δεν θα είναι καθόλου απλή κουβέντα. Καταρχάς δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι όλοι τους έχουν την διάθεση να βοηθήσουν, άρα κανείς δεν γνωρίζει αν η συνάντηση θα έχει… απαρτία. Στην ουσία… Και να έχουν την διάθεση να βοηθήσουν το μπάσκετ, θα πρέπει να τεθεί η βάση για να προχωρήσει αυτό το σχέδιο. Θα «πετάξουν» τα χρήματα τους, θα ζητήσουν μετοχές αργότερα όταν ανοίξει το μετοχικό κεφάλαιο, θα θελήσουν εισιτήρια διαρκείας, θα προτείνουν ανταποδοτικές χορηγίες…; Όλα αυτά θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων. Αν πάντως υπάρχει η διάθεση προσφοράς, το αντίτιμο είναι το τελευταίο που θα πρέπει να απασχολεί. Άλλωστε ο σκοπός είναι ιερός και έχει να κάνει με την σωτηρία του τμήματος.
Οι επιστολές προς 20 γνωστούς ΠΑΟΚτσήδες θα σταλούν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας με προοπτική το ραντεβού να πραγματοποιηθεί στα μέσα του επόμενου επταημέρου. Ήδη έχει τεθεί ένα πλάνο από τους ανθρώπους του ΑΣ που θα οργανώσουν αυτό το εγχείρημα. «Αν κάθε ένας από του 20 ΠΑΟΚτσήδες αποφασίσει να συνδράμει με 20 χιλ. ευρώ έτσι όπως ο καθένας θέλει-για μετοχές, διαρκείας ή οτιδήποτε άλλο-τότε ένα ποσό της τάξης των 400 χιλ. ευρώ θα είναι πραγματικό μάνα εξ ουρανού για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να κάνει τα πρώτα και πολύ σημαντικά βήματα του» έλεγε μέλος του ΔΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ, επιμένοντας ότι εφόσον η νέα διοίκηση παραλάβει αυτά τα χρήματα, θα έχει υποχρέωση σε τακτά χρονικά διαστήματα να ενημερώνει δημόσια για την χρησιμοποίηση τους. Είναι άλλωστε διοίκηση πρωτοδικείου και έχει υποχρέωση να βγαίνει στον κόσμο και να μιλά για τις κινήσεις της. Το έλεγε και ο Νίκος Σταυρόπουλος. Περί διαφάνειας… Αρκεί να μην είναι λόγια της στιγμής. Ποιοί θα είναι οι παραλήπτες αυτών των επιστολών…; Μεταξύ άλλων οι Αλεξόπουλος, Βιολίδης, Κατσαρής, Γαλατσόπουλος, Αμοιρίδης, Πατρίδας, Τρυπάνης, Καλύβας, Φώλιας, Μαμιδάκης, Καδεμλιάδης, Μπογονικολός, Κατσουρίδης, Πανάκας και αρκετοί ακόμα… Δεν αποκλείται ο αριθμός να αυξηθεί. Ο ΠΑΟΚ δεν περιορίζεται σε 20 επιστολές, έχει πλατιά βάση ανθρώπων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: