Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Συνεχίζει η Ισπανία

Σημειώνοντας τη 15η σερί νίκη της (παγκόσμιο ρεκόρ), η Ισπανία νίκησε με 2-0 τη Νότια Αφρική κι έκανε το 3/3 στον 1ο όμιλο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Πρόκριση και για τους διοργανωτές παρά την ήττα, χάρη στην ισοπαλία του Ιράκ κόντρα στη Νέα Ζηλανδία. Οι Ισπανοί μπορεί να ήταν αδιάφοροι βαθμολογικά, ωστόσο ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε παρέταξε μία δυνατή ενδεκάδα, από την οποία έλειπαν ο Ίκερ Κασίγιας και ο Τζουάν Καπντεβίλα. Οι Νοτιοαφρικανοί δεν είχαν περιθώρια, αφού μία ήττα ίσως να ήταν καταδικαστική, με συνέπεια να προσέξουν περισσότερο τα μετόπισθεν. Έκλεισαν διαδρόμους και δυσκόλεψαν την ανάπτυξη των πρωταθλητών Ευρώπης, με συνέπεια στο πρώτο μέρος να καταγραφεί μόλις μία ευκαιρία και αυτή κανονικά δεν θα έπρεπε να μετρήσει αφού ο Φερνάντο Τόρες ήταν σε θέση οφσάιντ.
Το δεύτερο μέρος άρχισε επίσης ισορροπημένα σε θέματα υπεροχής, ωστόσο στο 51΄ οι Ισπανοί κέρδισαν πέναλτι. Ο Νταβίντ Βίγια είδε τον Ιτουμέλενγκ Κούνε να αποκρούει το πέναλτι (και το σουτ στην επαναφορά), αλλά ένα λεπτό αργότερα με ένα καταπληκτικό γκολ άνοιξε το σκορ. Το τέρμα αυτό έφερε αρκετά νεύρα στους διοργανωτές, που προέβησαν σε ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα και λίγο έλειψε να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα. Ο Ντελ Μπόσκε προτίμησε να αποσύρει Βίγια και Τόρες, ενώ ο Ζοέλ Σαντάνα επέμεινε στην αρχική ενδεκάδα, έστω κι αν οι παίκτες του δεν κατάφερναν να πατήσουν περιοχή και προσπαθούσαν με απερίσκεπτες ενέργειες να πλησιάσουν στο γκολ. Τα μακρινά κι άστοχα σουτ δεν ανησύχησαν την Ισπανία, η οποία με τον Φερνάντο Γιορέντε έφτασε σε δεύτερο γκολ και “καθάρισε” τη 15η σερί νίκη σε επίσημο ματς, επίδοση που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ.
ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρέινα, Πουγιόλ, Αλμπιόλ, Πικέ, Αρμπελόα, Μπούσκετς, Τσάβι, Φάμπρεγκας, Ριέρα (81΄ Καθόρλα), Βίγια (60΄ Ερνάντεθ), Τόρες (60΄ Γιορέντε).
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ: Κούνε, Μασιλέλα, Μοκοένα, Μπουθ, Γκάξα, Μοντίσε, Ντικγκατσόι, Σιμπάγια (83΄ Μασέγκο), Πάρκερ (90΄+ Τσαμπαλάλα), Πίενααρ, Μχλόνγκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: