Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Λεάντρο Γκρατσιάν-συνέντευξη που έδωσε στον Αργεντίνο δημοσιογράφο Daniel Avenaled

Είδε 5.000 κόσμο στο αεροδρόμιο και έψαχνε τον Μικ Τζάγγερ! Δεν πίστευε ότι πήγαν για πάρτη του, αλλά νόμιζε ότι η δική του άφιξη στην Θεσσαλονίκη συνέπεσε με αυτή των Rolling Stones. Αυτό «εκμυστηρεύτηκε» ο νέος σταρ του Άρη Λεάντρο Γκρατσιάν στην ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη που έδωσε στον Αργεντίνο δημοσιογράφο Daniel Avenaled Tι άλλο είπε ότι 26χρονος λατινοαμερικάνος μάγος; Μα φυσικά ότι το πρώτο πράγμα που έμαθε από τους φιλάθλους της νέας του ομάδας είναι ότι πρέπει να κάνει τα πάντα για να νικήσει τον συμπολίτη και... μισητό ΠΑΟΚ!



Ο Λεάντρο Γκρατσιάν χαμογελά… Την ώρα που φωτογραφίζεται για το gazzetta.gr περνούν οι φανατικοί οπαδοί της Μπόκα Τζούνιορς για το γήπεδο «Bombonera». Μπορεί να βρέθηκε στη σκιά του Ρικέλμε, ωστόσο όλοι αναγνωρίζουν την αξία του, γι’ αυτό και τα σχόλια είναι μόνο θετικά. Τον αναγνωρίζουν και τον ρωτούν πως είναι. Ο Γκρατσιάν είναι ευτυχισμένος και απαντά «Θα πάω στην Ελλάδα να παίξω με τον Άρη». Θα του λείψουν οι οπαδοί της Μπόκα, όχι όμως και η ομάδα, το μυαλό του βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αφού οι «κίτρινοι» έχουν προλάβει να του πάρουν τα μυαλά…

«Εγώ και οι Rolling Stones»

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ήταν από πολύ νωρίς κατάμεστο, οι τουρίστες νόμισαν πως έρχεται κάποιο γνωστό συγκρότημα να υποδεχθούν, ενώ ο Γκρατσιάν είχε την εντύπωση πως έρχονται οι… Rolling Stones. Δεν περίμενε ότι τόσες χιλιάδες διψασμένος κόσμος είχε έρθει για την πάρτη του, να τον δει από κοντά, αφού γι’ αυτούς είναι ο ηγέτης του νέου Άρη.

Πως σε υποδέχθηκε ο κόσμος του Άρη; Το φανταζόσουν;

«Όταν προσγειωνόταν το αεροπλάνο, φαινόταν ότι είχαν φτάσει οι Rolling Stones. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Η υποδοχή ήταν μια τεράστια έκπληξη για μένα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι τόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να έρθουν να να με υποδεχθούν. Αυτό που έζησαν ήταν συγκλονιστικό και δημιουργεί μεγαλύτερη ευθύνη για μένα, είναι μια σημαντική πρόκληση και θέλω να φανώ αντάξιος της αγάπης του. Ελπίζω με την παρουσία μου μέσα στο γήπεδο να αντισταθμίσω και με το παραπάνω την αγάπη μου έδειξαν οι φίλοι του Άρη σε αυτή την πρώτη γνωριμία»

Σου μίλησαν οι οπαδοί για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

«Ναι, φυσικά. Πρώτα μου είπαν ότι πρέπει να κερδίσω τον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι κάτι ρεαλιστικό, αφού πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι. Το αντιλαμβάνομαι και θα κάνω τα πάντα για να τα καταφέρω. Στόχος μας είναι να φτάσουμε ψηλά στο πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Πως θα χαρακτήριζες τους οπαδούς του Άρη;

«Από αυτό που έζησα, μπορώ να πω ότι είναι απίστευτοι. Πολύ παθιασμένοι και «τρελαμένοι» με την ομάδα τους. Ήταν πολύ όμορφο αυτό που αντίκρισα, γιατί στην ουσία δεν χάθηκε για μένα κάτι. Ήταν σαν να μην έφυγα, σαν να βρίσκομαι στην Αργεντινή. Με έκαναν να αισθάνομαι εξαιρετικά και θέλω να τους το ανταποδώσω. Φαντάζομαι πως η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι καυτή. Μου έχουν μιλήσει γι' αυτό, αλλά περιμένω να το ζήσω από κοντά και ο ίδιος».

«Με Αμπρέου θα δώσουμε θέαμα»

Το αεροδρόμιο «Μακεδονία» βυθίστηκε για ακόμα μια φορά, αυτή τη φορά για τον Σεμπαστιάν Αμπρέου. Ο Ουρουγουανός επιθετικός ήρθε για να κάνει τη διαφορά και ο Λεάντρο Γκρατσιάν τονίζει πως μαζί του είναι έτοιμος να δώσει στον Άρη αυτό που του έλειπε τόσα χρόνια, τις επιτυχίες!

Θα είναι συμπαίκτης σου ο Αμπρέου, τον οποία και αντιμετώπισες στο «Superclasico» της Αργεντινής. Πιστεύεις ότι η χημεία μεταξύ των δύο θα είναι σε θέση να κάνει τον Άρη πολύ δυνατό;

«Ξέρω τον Σεμπάστιαν γιατί έχουμε παίξει μαζί στη Μοντερέι. Είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, που έχει πάρα πολλές εμπειρίες. Μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Άρη στο σκοράρισμα και είναι πολύ καλό που θα είμαστε στην ίδια ομάδα. Ο Αμπρέου είναι εξαιρετική επιλογή για την ομάδα και υπόσχομαι να βοηθήσουμε πολύ την ομάδα μας και στο θέμα του γκολ. Στη Μοντερέι τα είχαμε πάει καλά, και πιστεύω ότι στον Άρη μπορούμε να κάνουμε πολλά».

graci2.jpgΓιατί αποχώρησες από τη Μπόκα Τζούνιορς; Πιστεύεις ότι ο Άρης ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις δυνατότητές σου;

«Ήθελα να πάω στην Ευρώπη. Είναι κάτι πολύ καλό για κάθε ποδοσφαιριστή. Ο Άρης είναι μια πολύ καλή, οργανωμένη ομάδα και οι φιλοδοξίες του ήταν κάτι που προσέλκυσαν αρκετά. Πραγματικά είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα στην καριέρα μου και είμαι τυχερός που θα παίξω στην Ευρώπη. Δεν θέλω να δίνω υποσχέσεις, δεν είμαι τέτοιος τύπος, η Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες της για μένα και είμαι πολύ χαρούμενος».

Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις σου από τη νέα ομάδα;

«Οι καλύτερες. Είναι ένα οργανωμένο κλαμπ, και δείχνει πως θέλει επιτυχίες. Οι άνθρωποί του μου φέρθηκαν εξαιρετικά, μου έδειξαν πόσο με θέλουν, ενώ είναι διατεθειμένοι να κάνουν το καλύτερο για μια επιτυχημένη σεζόν».

Ποια είναι η άποψή σου για το Ελληνικό πρωτάθλημα; Τι σε έκανε να δεχθείς την προσφορά του Άρη;

«Είναι κίνητρο για μένα να παίξω σε ένα καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο Άρης έχει υψηλούς στόχους: Να παλέψει για το πρωτάθλημα, αλλά και για το κύπελλο. Υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον να με αποκτήσει και αυτό με έκανε να αισθανθώ καλύτερα. Ρώτησα για την πόλη, την ομάδα, τα πάντα και έμεινα πολύ ευχαριστημένος. Είμαι ευτυχισμένος με την επιλογή μου και ανυπομονώ να παίξω μπάλα στον Άρη.

Ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα θα είναι μεγάλος. Η ομάδα σου πιστεύεις ότι θα είναι έτοιμη να κάνει το κάτι παραπάνω;

«Όπως είπα, ο Άρης είναι ομάδα που θέλει να είναι πρωταγωνίστρια. Στην ομάδα έχουν έρθει αρκετοί καλοί παίκτες, ενώ και από την περσινή σεζόν το υλικό ήταν καλό. Πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να φτάσουμε ψηλά και να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει».

Ποιο είναι το μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στους φίλους του Άρη;

«Ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που ξέρω μέσα στο γήπεδο για να βοηθήσω τον Άρη να επιστρέψει στις επιτυχίες. Εξάλλου, αυτή η ομάδα και αυτός ο κόσμος το αξίζουν».

Στην Ελλάδα δεν σε έχουν δει από κοντά. Τι είναι αυτό που ξέρεις να κάνεις πολύ καλά μέσα στο γήπεδο;

«Έκπληξη… Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι όλοι μαζί θα επιδιώξουμε να κάνουμε την ομάδα να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο και να ευχαριστεί τον κόσμο. Υπάρχουν καλοί παίκτες που μπορώ να συνεργαστώ και να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».



«Γέφυρα για Εθνική ο Άρης»


Πιστεύει στις δυνατότητές του, και ο Λεάντρο Γκρατσιάν δεν «φοβάται» να πει πως θέλει να αγωνιστεί στην Εθνική. Η είσοδος στην Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα διαθέτει υψηλό δείκτη δυσκολίας, όμως ο ηγέτη του Άρη αισιοδοξεί πως η νέα του ομάδα μπορεί να είναι η γέφυρα για το μεγάλο του όνειρο.

Παίζοντας στην Ελλάδα και σε μια δυνατή ομάδα, όπως ο Άρης, πιστεύεις πως σου ανοίγεται μια πόρτα για την Εθνική;

«Θα ήταν ένα πολύ μεγάλο όνειρο για μένα να παίξω για την Εθνική μου. Ο Μαραντόνα συνεργάζεται με πολλούς ανθρώπους στο εξωτερικό και έχει άποψη για όλους τους παίκτες. Πιστεύω πως η παρουσία μου στην Ευρώπη μπορεί να μου δώσει ευκαιρία».

Έχεις πίστη στις δυνατότητες, αλλά θα μπορούσες να ανταγωνιστείς σε αυτή τη θέση τον Μέσι;

«Είναι σαφές ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου εύκολο. Πάντα έχω πίστη στις δυνατότητές μου και θα κάνω τα πάντα μέσω του Άρη προκειμένου να κερδίσω μια θέση στην Εθνική, κάτι που δεν έγινε μέσω της Μπόκα Τζούνιορς.

«Γκαλέτι, Μπελούτσι ανοίγουν τον δρόμο»

Δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα για τον Άρη να φέρει στην Ελλάδα έναν παίκτη που έχει κάνει τη διαφορά στην Αργεντινή. Εκτός από αυτά που του προσέφεραν, οι «κίτρινοι» είχαν και… άγνωστο σύμμαχο στο πλευρό του. Η τριπλέτα Γκαλέτι, Μπελούτσι, Λέτο έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα και είναι αιτία για το άνοιγμα των πυλών και για άλλους Αργεντίνους παιχταράδες να έρθουν στη χώρα μας.

Ξέρεις για τους Αργεντίνους που παίζουν στην Ελλάδα;

«Βλέπω ότι έρχονται αρκετοί Αργεντίνοι στην Ελλάδα. Παρακολουθώ διαρκώς από το Ίντερνετ. Βέβαια, δεν έχω φίλους που παίζουν στην Ελλάδα, αλλά ρώτησα τον Καμπόρα και τον Μπατιόν και μου είπαν τα καλύτερα».

Γνωρίζεις κάτι για Γκαλέτι, Λέτο, Μπελούτσι; Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να είναι ηγέτες στον Ολυμπιακό;

«Η αλήθεια, είμαι ειλικρινής, δεν έχω πολλές πληροφορίες σε σχέση με αυτά. Θέλω να τους συγχαρώ. Μπορούν να προσφέρουν πολλά στην ομάδα τους, αλλά με την εικόνα τους ανοίγουν τις πόρτες για τον ερχομό και άλλων Αργεντίνων στην Ελλάδα».

«Δεν έρχεται Ελλάδα ο Ρικέλμε»

Ήταν και παραμένει το είδωλό του, ο Χουάν Ραμόν Ρικέλμε, ωστόσο στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα ονειρεύεσαι. Το είδωλό του μετατράπηκε σε… εφιάλτη, αφού ο σούπερ σταρ με τη μεταγραφή του στη Μπόκα Τζούνιορς, χωρίς να το θέλει έβγαλε τον Γκρατσιάν εκτός πλάνων. Οι κόντρες αρκετές, ωστόσο ο παίκτης του Άρη θέλει να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά. Παράλληλα, φρόντισε να… ξενερώσει όσους πίστευαν στο όνειρο της έλευσης του Ρικέλμε στην Ελλάδα!

Θα μπορούσε ο Ρικέλμε να παίξει στην Ελλάδα, αφού τα μεταγραφικά σενάρια από ελληνικές ομάδες ήταν αρκετά;

«Θα απογοητεύσω τους Έλληνες. Δεν τον βλέπω να φεύγει από την Αργεντινή. Έχει συμβόλαιο με την Μπόκα Τζούνιορς μέχρι το επόμενο έτος και η επιθυμία του, όπως μας έχει αποκαλύψει είναι να παραμείνει στην Αργεντινή. Είναι ίνδαλμα στην Μπόκα και η πρόθεσή του δεν είναι να επιστρέψει στην Ευρώπη».

Είναι αλήθεια ότι είχες κάποιες διαφορές μαζί του;

«Δεν είμαι φίλος του Ρομάν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είχαμε και διαφορές. Καθένας έχει το δικό του ρόλο του σε μια ομάδα. Μπορούν όλοι να συνυπάρχουν τέλεια. Παίξαμε στην ίδια ομάδα και όλα πήγαν καλά».

Τι σου λείπει από τη Μπόκα Τζούνιορς;

«Πολλοί φίλοι, η αγάπη όλων των ανθρώπων ... Η αντιμετώπιση που είχα ήταν πολύ καλλη».

Μήπως κάτι περισσότερο;

Όχι, δεν λυπάμαι, που δεν αναφέρω κάτι περισσότερο. Εγώ πάντως προσπάθησα να δώσει ότι καλύτερο μπορούσα. Τα πράγματα μερικές φορές πάνε καλά, και άλλες φορές άσχημα. Εγώ έφυγα και στόχος μου είναι να αφωσιωθώ στη νέα σελίδα της καριέρας μου»

Πιστεύεις ότι σου κόστισε το γεγονός ότι έπαιζες στην ίδια θέση με τον Ρικέλμε;

«Η πραγματικότητα είναι ότι ο προπονητής που έκανε όλες τις θυσίες να με φέρει ήταν ο Μιγκέλ Άνχελ Ρούσο, ωστόσο τρεις μήνες μετά την έλευσή μου στην ομάδα έπρεπε να φύγει. Μετά, έφτασε το μέγιστο είδωλο της ομάδας, ο Ρικέλμε, ο οποίος και έπαιζε στη θέση μου. Για το λόγο αυτό τα πάντα έγιναν για μένα πιο δύσκολα»

Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και η Μπόκα τα πήγε άσχημα σε αυτό το πρώτο εξάμηνο;

«Εμείς δεν παίξαμε καλά, ενώ οι πολλοί τραυματισμοί έπαιξαν σημαντικό ρόλο».

Ένα από τα ονόματα που έπαιξε αρκετό καιρό για τον Παναθηναϊκό ήταν του συμπαίκτη σου, Ροντρίγκο Παλάσιο. Τι σας έχει αποκαλύψει;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μας είχε πει κάτι για την Ελλάδα. Έχει κάνει τις επιλογές και πιστεύω ότι είναι πολύ καλά με αυτό που αποφάσισε».

Δεν έσκισε ποτέ την αφίσα!

Ο Λεάντρο Γκρατσιάν γεννήθηκε στις 6 Αυγούστου του 1982. Η πρώτη του μεγάλη επιτυχία ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, Clausura το 2005, όταν και εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή για τη Βελέζ Σάρσφιλντ. Θα πάρει μεταγραφή για τη Μοντερέι στο Μεξικό, όπου θα κάνει τα πάντα και θα λατρευτεί όσο λίγοι ποδοσφαιριστές. Η αγάπη του για την Μπόκα Τζούνιορς τον φέρνει ξανά στην Αργεντινή και το όνειρό του γίνεται πραγματικότητα. Κερδίζει τίτλους εγχώριους και όχι μόνο και σύντομα μπαίνει στις καρδιές των οπαδών της ομάδας. Είναι το κλασικό «δεκάρι», με εξαιρετικές κινήσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, παίκτες που δεν αφθονούν πλέον σε αυτή τη θέση. Ωστόσο το είδωλό του, ο Χουάν Ραμόν Ρικέλμε θα του στερήσει την ευκαιρία να γίνει ο νέος ηγέτης της Μπόκα. Τον παραμερίζει και οι διαφορές μαζί του… αρκετές. Ποτέ μα ποτέ όμως ο Λεάντρο Γκρατσιάν δεν έσκισε την αφίσα από το δωμάτιό του. «Είμαι παίκτης του Άρη» τονίζει στους συμπατριώτες του με καμάρι.!

Δεν υπάρχουν σχόλια: