Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Πανθρακικός-Παναθηναϊκός 0-1


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με το τρίτο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα, ο Σεμπαστιάν Λέτο μετά το Παγκρήτιο έμελλε να είναι πάλι ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού και στην Κομοτηνή. Ο Αργεντίνος μεσοεπιθετικός με σουτ (προβολή) στο 79' χάρισε την νίκη στην ομάδα του κόντρα στον Πανθρακικό, διατηρώντας το "τριφύλλι" στην κορυφή της βαθμολογίας με το απόλυτο (3Χ3).

Χωρίς να αποδώσει ποιοτικό ποδόσφαιρο και με άκαρπη κυρίως επιθετική πρωτοβουλία ο Παναθηναϊκός πέρασε και από την Κομοτηνή (1-0) χάρη στο γκολ του Λέτο στο 79'. Αν και με αριθμητικό πλεονέκτημα για περίπου ένα ημίχρονο (αποβολή Κανωτίδη στο 55') οι παίκτες του Τεν Κάτε δεν είχαν "καθαρό μυαλό" και έφτασαν στο γκολ μετά από μια αδράνεια των Μπαχαρίδη και Ρόκα που ήταν εξαιρετικός σε όλο το ματς.

Οι γηπεδούχοι που αναλώθηκαν στο να παίζουν κυρίως άμυνα, στο δεύτερο ημίχρονο έπαιζαν πολύ δυνατά (εώς και αντιαθλητικά) και προσπαθούσαν να κρατούν κυρίως το μηδέν ενώ απείλησαν δύο-τρεις φορές με τον ταλαντούχο Καζάκη.

Με 4-4-2 και τους Καζάκη, Μπουβάλ παρέταξε στο ντεμπούτο του στον πάγκο του Πανθρακικού ο Αλμέρ Καρτιέ την ομάδα του. Ο σύλλογος της Θράκης μετά τις δύο ήττες ήθελε ένα καλό αποτέλεσμα ωστόσο ο Γάλλος τεχνικός γνωρίζοντας την δυναμικότητα του αντιπάλο του, παράτεξε την ομάδα του ενισχυμένη σε άμυνα και μεσαία γραμμή.

Με τέσσερα νέα πρόσωπα σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, παράτεξα την ομάδα του ο Χενκ Τεν Κάτε. Ο νεοαποκτηθής Μαρίνος και οι Σπυρόπουλος, Νίνης και Καραγκούνης (επέστρεψε μετά τον τραυματισμό του) συμπλήρωσαν το παζλ της ενδεκάδας μαζί με τους Γκαλίνοβιτς, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο και Σισέ.

Με κέφια Λέτο, Νίνης

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα αναλώθηκαν από τις δύο ομάδες σε αναγνωριστικό ποδόσφαιρο και με τους φιλοξενούμενους να έχουν την άκαρπη κατοχή. Το συγκρότημα του Χεκν Τεν Κάτε προσπαθούσε με προσωπικές ενέργεις του Λέτο και του Νίνη που έδειχναν να έχουν κέφια να βοηθήσουν στην επίθεση του Τζιμπρίλ Σισέ.

Στην πλευρά των γηπεδούχων αρχικά είχαν δώσει χώρο και με συμπαγή άμυνα και μεσαία γραμμή προσπαθούσαν να προσέχουν τα μετόπισθεν και μετά να εκμεταλευθούν χώρους στην επίθεση.

Το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με δύο σημαντικές στιγμές για τους "πράσινους". Αρχικά στο 16' ο Καραγκούνης τροφοδότησε έξοχα τον Σισέ, εκείνος από δεξιά σούταρε αμέσως από πλάγια θέση αλλά ο Ρόκα μπλόκαρε την μπάλα στην πρώτη αξιόλογη φάση του ματς. Τρία λεπτά αργότερα (19') μετά την σέντρα του Λέτο από αριστερά, την κεφαλιά του Σισέ από το ύψος του πέναλτι, μπλόκαρε σταθερά και πάλι ο Ισπανός τερματοφύλακας των γηπεδούχων

Ημίωρο, από ένα σουτ και μετά πίεση

Οι παίκτες του Καρτιέ απείλησαν την αντίπαλη εστία λίγο πριν το ημίωρο για πρώτη φορά, όταν στο 26' ο Καζάκης βρέθηκε σε θέση βολής από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά το σουτ που επειχείρησε μπλόκαρε ο Γκαλίνοβιτς που ήταν σε σωστή θέση.

Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του δραστήριου και πάλι Λέτο να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά και πάλι ο Ρόκα ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε.

Ο Χενκ Τεν Κάτε εκνευρισμένος από το παιχνίδι των παικτών έδινε συνεχώς οδηγίες όρθιος ενώ σαν εντολή όπως φαίνονταν ο Σαλπιγγίδης και ο Σισέ άλλαζαν συνεχώς θέσης στο δεξί άκρο της επίθεσης και την θέση στο κέντρο της "γραμμής κρούσης". Στο 31' ο Μαρίνος έκανε μια σέντρα και ο Σαλπιγγίδης έκανε μια κακή σε εκτίμηση κεφαλιά που έστειλε την μπάλα άουτ.

Ενα σουτ του Κατσουράνη (34') και ένα του Λέτο (37') δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον πορτιέρο του Πανθρακικού, ο οποίος νωρίτερα και με τον Καζάκη και πάλι πρωταγωνιστή (έκανε την κεφαλιά) απείλησε την εστία του "τριφυλλιού" χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει ο Κροάτης γκολκίπερ.

Φινάλε με ευκαιρία αλλά και 0-0

Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους επεφύλασε και την σπουδαιότερη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους. Ηταν το 42', όταν ο Κατσουράνης "έσκαψε" εξαιρετικά την μπάλα προς την περιοχή για τον Νίνη, που κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος ωστόσο το σουτ απευθειας απέναντι στον Ρόκα απομακρύνθηκε με τα πόδια από τον Ισπανό τερματοφύλακα.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένα σουτ του Σισέ στο 45', το οποίο ήταν αβίαστο αλλά και πολύ άστοχο δείχνοντας πως ο Γάλλος επιθετικός ήταν εκτός παιχνιδιού και μια ακόμα λανθασμένη υπόδειξη του δεύτερου επόπτη που έκοψε ως οφ σάιντ τον Σαλπιγγίδη που έβγαινε σε θέση τετ α τετ.

Ξεκίνημα με νεύρα, κάρτες και ευκαιρίες

Με περισσότερη πίεση και εμφανώς εντολή να αναζητήσουν ένα γρήγορο γκολ οι παίκτες του Παναθηναϊκού εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με την επανάληψη. Στο 49' μετά από κόρνερ του Λέτο από δεξιά, την κεφαλιά του Σαριέγκι, σταμάτησε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ρόκα. Στην συνέχεια της φάσης και πάλι ο εξαιρετικός πορτιέρο του Πανθρακικού σταμάτησε με το ένα χέρι την καρφωτή κεφαλιά του Κατσουράνη από το ύψος της μικρής περιοχής, με τον διεθνή μέσο ούτε με "ψαλιδάκι" να μην μπορεί να σκοράρει.

Στα πρώτα αυτά λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου η "κλωτσιά" έπεφτε σύννεφο... και ο κ. Καλόπουλος έδειχνε συνεχώς κίτρινες και στα δύο στρατόπεδα, ενώ δέκα λεπτά μετά ο Κανωτίδης με χτύπημα στον Νίνη αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και συνεπώς την κόκκινη αφήνοντας έτσι την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Απειλές... με σουτ εκατέρωθεν

Στο 61' αν και με παίκτη λιγότερο, ο Πανθρακικός λίγο έλειψε να πάρει προβάδισμα στο σκορ, όταν το ξαφνικό σουτ του Καζάκη έξω από την περιοχή, πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γκαλίνοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα (63') ήταν η σειρά του Νίνη με το αριστερό να απείλήσει από το ύψος της περιοχής, αλλά μπλόκαρε και πάλι ο σταθερός Ρόκα.

Οι φιλοξενούνενοι αύξησαν την πίεση τους, ο Καρτιέ έδινε με αλλαγές ανάσες στην ομάδα του και ο Τεν Κάτε από την άλλη πλευρά έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο στο ματς αντί του κουρασμένου Νίνη.

Λύση... με Λέτο

Τελικά ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν με οργανωμένες επιθέσεις οι παίκτες του Παναθηναϊκού, είτε με πίεση από τους φιλοξενούμενους το σημείωσαν με ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Ηταν τον 79' όταν μετά την συρτή σέντρα του Σισέ από δεξιά, ο Ρόκα αδράνησε νομίζοντας πως ο Μπαχαρίδης θα απομάκρυνε και άφησε την μπάλα να περάσει από μπροστά του με τον Λέτο από θέση βολής με σουτ από πλάγια θέση αριστερά και πεσμένος στο έδαφος, να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Ισπανού πορτιέρο, λυτρώνοντας την ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: