Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Λάτσιο Γιουβέντους 0-2

Ευχάριστο ήταν και το δεύτερο φετινό ταξίδι της Γιουβέντους στη Ρώση, όπου άλωσε για δεύτερη φορά το "Ολίμπικο" επικρατώντας αυτή τη φορά της Λάτσιο με 2-0. Οι "μπιανκονέρι" παρέμειναν αήττητοι για τρίτο συνεχές παιχνίδι, την ίδια στιγμή που η Μίλαν άφηνε βαθμούς στο Λιβόρνο, όπου η τοπική ομάδα της πήρε ισοπαλία με 0-0.

Λάτσιο – Γιουβέντους 0-2 (72’ Κάσερες, 90’ Τρεζεγκέ)

Παρότι αναγκάστηκε να παίξει χωρίς τον Ντιέγκο, που αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Τζιοβίνκο να περνάει στη θέση του, η Γιουβέντους βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ. Βέβαια πρώτα χρειάστηκε ο Μπουφόν να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις στο πρώτο μέρος.

Ο ιταλός τερματοφύλακας πρώτα είπε «όχι» στο 20’ στον Κολάροφ, που έκανε μια επέλαση από τα αριστερά και επιχείρησε να τον νικήσει με δυνατό σουτ και στη συνέχεια αποσόβησε δυο φορές το γκολ σε προσπάθειες του Μπαρόνιο.

Ο μέσος της Λάτσιο μέσα σε δυο λεπτά πήγε να αιφνιδιάσει τον αρχηγό της Γιουβέντους (απουσίαζε ο Ντελ Πιέρο) με ένα δυνατό μακρινό σουτ 28’ και με απευθείας κτύπημα φάουλ στο 30’, αναγκάζοντας τον να διώξει τελευταία στιγμή με το πόδι, αφού η μπάλα έσκασε μπροστά του.

Η "μεγάλη κυρία" μετά από μερικές καλές φάσεις στο πρώτο τέταρτο του αγώνα επισκέφτηκε την περιοχή του Μουσλέρα στο 63’ με τον Τρεζεγκέ να βρίσκεται σε θέση βολής, αλλά να κάνει ένα "χλιαρό" σουτ που δεν ανησύχησε τον ουρουγουανό, που δέκα λεπτά αργότερα από έναν συμπατριώτη του.

Στο 72’ η εναέρια μονομαχία του Αμάουρι με τους αμυντικούς της Λάτσιο δεν είχε νικητή με αποτέλεσμα η μπάλα να στρωθεί στον Κάσερες, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση και έκανε το 1-0.

Η Γιουβέντους χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων για να «σφραγίσει» τη νίκη με τον Νταβίντ Τρεζεγκέ. Ο Τζιοβίνκο αναστάτωσε την άμυνα της Λάτσιο σεντράροντας για τον Αμάουρι, που έπιασε το ψαλιδάκι. Ο Μουσλέρα απέκρουσε όμως η μπάλα έφτασε στον Τρεζεγκέ που από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει στα δίχτυα για το 2-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια: