Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Κριτική και πίεση για Τιμούρ Κετσπάγια!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Άκρως καυστικά είναι τα σχόλια του σημερινού αθλητικού Τύπου σε βάρος του Σωκράτη Κόκκαλη και του Τιμούρ Κετσπάγια με αφορμή την κακή εμφάνιση και την ήττα του Ολυμπιακού από την Καβάλα χθες στο «Καραϊσκάκη». Το σύνολο του Τύπου δίνει δίκιο στον κόσμο που αναπόλησε με συνθήματα των Ερνέστο Βαλβέρδε καθώς θεωρεί ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν πείθει και δεν είναι ικανός να οδηγήσει τους «ερυθρολεύκους» στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Η ομάδα έχει «μικρύνει» στα μέτρα του Κετσπάγια», «ο Ολυμπιακός έγινε… Ανόρθωση» και «με τι ΤΙ-ΜΟΥΡ-Η θα πάει ο Ολυμπιακός για πρωτάθλημα;» είναι μερικά από τα σχετικά σχόλια της σημερινής αρθογραφίας. Παράλληλα, γίνεται αναφορά ότι η ομάδα που κατέβασε ο Γεωργιανός στο γήπεδο δεν ήταν… ομάδα (αλλά «κωμωδία»), ενώ υπάρχει ειδική μνεία στην χρησιμοποίηση του Τοροσίδη ως αριστερού χαφ! Μάλιστα, σε αυτό το σημείο αρθογράφος νοσταλγεί τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και γράφει: «Πού είσαι ρε Τζόλε στα 40…Να μπεις 20 λεπτά για μία ασίστ ή ένα γκολ». Ακολουθούν 8 χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τη σημερινή αρθογραφία του Τύπου για τον Ολυμπιακό.

«Έχει μικρύνει όπως η… Ανόρθωση»

Γιώργος Χελάκης (SportDay): «(…) Ας ευθυγραμμιστούμε με τη λογική του Σωκράτη Κόκκαλη, για όλα όσα είδαμε χθες στο Καραϊσκάκη φταίνε οι δημοσιογράφοι που πολεμάνε τον Θρύλο και τον ηγέτη του. Κολοκύθια με ρίγανη! Είναι κρίμα που ο άνθρωπος οδήγησε τον Ολυμπιακό σε τόσες επιτυχίες να καταφεύγει σε αστείες δικαιολογίες αντί να παραδεχθεί με ειλικρίνεια την πρόσχερη -έστω- αδυναμία να κάνει τις μεταγραφές της ποιότητας και της αξίας των προηγούμενων χρόνων. (…) Για τη χθεσινή κάκιστη εμφάνιση κόντρα στην Καβάλα φταίνε οι παίκτες και ο Κετσπάγια. Οι οπαδοί έχουν αισθητήριο και καταλαβαίνουν πού τελειώνει η ευθύνη του ενός (Κετσπάγια) και πού αρχίζει η ευθύνη του άλλου (Κόκκαλη). (…) Ο Κετσπάγια για την ώρα φαίνεται ανίκανος να δημιουργήσει έναν αξιόπιστο επιθετικά Ολυμπιακό. Ο Κόκκαλης είναι ο μόνος στον Ολυμπιακό που παίζει φουλ επίθεση. Επιτίθεται στον Τύπο την Παρασκευή και το Σάββατο έρχεται η πραγματικότητα να του δείξει πόσο τρύπια είναι η άμυνά του. Και περιθώρια μέχρι τον Γενάρη δεν υπάρχουν. (…) Όπως και να το κάνουμε η ομάδα έχει «μικρύνει» -τουλάχιστον έτσι μικρή που έγινε ήρθε στα μέτρα του Κετσπάγια. Πάμε λοιπόν για ένα αποτέλεσμα έκπληξη κόντρα στους Ολλανδούς. Όπως έκανε η Ανόρθωση, αν θυμάστε. »

«Αυτό δεν ήταν ομάδα, ήταν κωμωδία…»

Κώστας Νικολακόπουλος (ΦΩΣ): «(…) Αφού φαίνεται το πράγμα μέσα στο Καραϊσκάκη η ομάδα δεν μπορεί να φτιάξει μια φάση. Πώς να το κάνουμε. Σχέδιο δεν υπάρχει, αντοχές δεν υπάρχουν, βαρίδια είναι τα πόδια. Ε, τι άλλο χρειάζεται για να φέρεις Χ με την Καβάλα; Πρόεδρε, μπλέξαμε. 0-0 με τον… Μάκαρο; Και με αριστερό χαφ τον Τοροσίδη, αφού πρώτα έπαιξαν οι Λεονάρντο, Ζαϊρί, Ντάρμπισιρ!!! Ο Κετσπάγια τον έβαλε μήπως και βρει λύση από τον ουρανό. Ή και για να δείξει ότι δεν του πήραν αριστερό χαφ… Κι έβλεπε από την εξέδρα ο Τζόλε, με τον Κοβάσεβιτς δίπλα του. Πού είσαι ρε Τζόλε στα 40…Να μπεις 20 λεπτά για μία ασίστ ή ένα γκολ. Και είχαμε αριστερό χαφ χθες τον Τοροσίδη… Μα τι Ολυμπιακός είναι αυτός; Στην ντροπή της Κρήτης βρήκαμε… 100 δικαιολογίες. Τώρα; Συγνώμη, αλλά με τι ΤΙ-ΜΟΥΡ-Η θα πάει ο Ολυμπιακός για πρωτάθλημα; Ο Κετσπάγια παρουσίασε τον χειρότερο Ολυμπιακό που έχει βγει ποτέ στο Καραϊσκάκη. Αυτό δεν ήταν ομάδα ήταν κωμωδία (…)».

«Η απομάκρυνση είναι αναπόφευκτη»

Βασίλης Παπανικολάου (Εξέδρα): «Η γκέλα λίγο πολύ ήταν αναμενόμενη. Με τη μπάλα που έπαιζε τον τελευταίο καιρό ο Ολυμπιακός, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί και όποιος δεν το έβλεπε ή τυφλός ήταν ή άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετούσε. Το χθεσινό ματς ίσως και να διεκδικεί τον τίτλο του χειρότερου όσον αφορά την εικόνα του Ολυμπιακού. Υπήρξαν και άλλα στραβοπατήματα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά 95 λεπτά χωρίς μία φάση της προκοπής δύσκολα θα βρεθεί. Το θέμα είναι τι γίνεται τώρα. Μπορεί ο Κετσπάγια να συνεχίσει να προπονεί μία ομάδα της οποίας οι οπαδοί αλλά και οι παίκτες δεν θέλουν; Πρέπει ο Κόκκαλης να τα στυλώνει για μια επιλογή που από την αρχή έδειχνε λάθος; Η απάντηση είναι όχι. Δεν ξέρω πόσο γρήγορα πρέπει να πάρει ο πρόεδρος αυτήν τη δύσκολη απόφαση, φοβάμαι όμως ότι δεν γίνεται αλλιώς…».

«Δεν πείθει ο Τιμούρ, νοσταλγία για Ερνέστο»

Μπάμπης Χριστόγλου (SportDay): «(…) Μια ομάδα δίχως φαντασία, δίχως επιθετικό πλάνο στο παιχνίδι και με πολλά ατού σε κακή μέρα, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι περισσότερο από έναν βαθμό σε αυτό το παιχνίδι. Ο Κετσπάγια εξακολουθεί να τα έχει μπερδεμένα στο κεφάλι του και πρέπει να τα ξεμπλέξει γρήγορα πριν πετάξει κι άλλους βαθμούς στο Καραϊσκάκη. Ο Ζαϊρί έπρεπε να είχε βγει από το πρώτο μέρος με τον τρόπο που έπαιζε, ενώ κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί βγήκε ο Λεονάρντο. Ασφαλώς και δεν ευθύνονται τα παιδιά που γύρισαν σήμερα στην ομάδα και έπαιξαν. Ειλικρινά αμφιβάλλω ζωηρά για το αν ήταν έτοιμοι να ανταπεξέλθουν και να μπουν στο παιχνίδι σήμερα. Με την Καβάλα παίζαμε αλλά η απάντηση δόθηκε στο γήπεδο. Ο Κετσπάγια μπορεί να είναι καλός με ομάδες που παίζουν για να κλέβουν αποτελέσματα. Μέχρι όμως να μας πείσει ότι κάνει για ομάδα που παίζει όμορφη μπάλα και ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, οι οπαδοί του Θρύλου δικαίως θα νοσταλγούν τον Ερνέστο Βαλβέρδε».

«Τρικυμία παντού»

Σπύρος Γρομητσάρης (Πρωταθλητής): «Σε αγωνιστικό λήθαργο ο Ολυμπιακός και… τρικυμία ο προπονητής του, έμεινε στο 0-0 με την Καβάλα, που μπορούσε να φύγει και νικήτρια στο φινάλε. Τρικυμία. Τρικυμία στο γήπεδο, τρικυμία και στον πάγκο. Είναι τραγικό για τον Ολυμπιακό να είναι πολυτιμότερος ο τερματοφύλακας. Είναι τραγικό να χαρακτηρίζονται υποφερτοί από πλευράς εμφάνισης οι αμυντικοί του με εξαίρεση τον Ντομί. Τι να πρωτοπεί κανείς; Πού να πρωτοσταθεί απ’ όλα όσα είδε; (…) Γι’ αυτό εξάλλου φώναξε ξανά ο κόσμος. Που μαζί με τον Ολυμπιακό που αλλιώς ονειρεύεται θυμήθηκε και τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Όταν έχει δει στο Καραϊσκάκη να γονατίζουν ευρωπαϊκά μεγαθήρια, πώς θα μπορούσε να δεχθεί αυτό που έβλεπε. Τι έβλεπε; Σίγουρα όχι ομάδα…».

«Κλονίζεται η εμπιστοσύνη…»

Βασίλης Σαμπράκος (Εξέδρα): «Η τύχη που είχε στις κληρώσεις ήταν αρκετή για να πετύχει ο Ολυμπιακός τον πρώτο στόχο, την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες όμως δίνει, το ένα πίσω από το άλλο, δείγματα που κλονίζουν την εμπιστοσύνη των φίλων του Ολυμπιακού προς την ομάδα. Δείγματα που έσπρωξαν χθες την κοινωνία στο Καραϊσκάκη στο «ομάδα μοντέλο την κάνατε…» σύνθημα, που ακούστηκε σε υψηλή ένταση χθες. Αυτό το πρόβλημα που έχει πλέον μπροστά του ο Κόκκαλης είναι ένα από τα δυσκολότερα που του έχουν παρουσιαστεί. Διότι τώρα δεν υπάρχει χρόνος για μεταγραφές. Αντίθετα υπάρχουν μία σειρά από παιχνίδια, τα οποία θα βάλουν πολύ δύσκολες ερωτήσεις στην ομάδα του Κετσπάγια. Οι φίλοι του Ολυμπιακού πληρώνουν, είναι εκεί και θέλουν περισσότερα…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: