Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 1-0


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Λεάλ ο τρομερός! Ο Εργοτέλης έσπασε το ρόδι στην Σούπερ Λίγκα με την Ξάνθη, την οποία νίκησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Λεάλ από τα αποδυτήρια.

Κακή εικόνα από την Ξάνθη που μόνο στο δεύτερο μέρος θέλησε να παίξει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσε η κατάσταση του χλοοτάπητα και οι άδειες εξέδρες στο Παγκρήτιο!

Γκολ με το καλημέρα!

Οι Κρητικοί έπιασαν στον ύπνο την άμυνα της Ξάνθης και μόλις στο 1΄ ο Λεάλ άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι!

Το 4-3-3 του Εργοτέλη μπλόκαρε τα ατού των ακριτών που δεν ήταν ικανοί να βρουν δίχτυα. Ο Φαμπιανέσι στο 5΄ και στο 7΄ απείλησε τον μεν τον Δασκάλακη αλλά δεν κινδύνεψε.

Στο 10΄ ο Λεάλ τροφοδότησε τον Μπουντιμίρ, ο οποίος δεν μπόρεσε να πλασάρει έγκαιρα καθώς η προβολή του Βάλλα ήταν σωτήρια και γλίτωσε την Ξάνθη από το 2-0!

Ακολούθησε κι άλλη ευκαιρία με τον Μπουντιμίρ να μην μπορεί να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ, ενώ στις καθυστερήσεις και πάλι ο Λεάλ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει.

Πίεσε η Ξάνθη, αλλά...

Στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους ο Εργοτέλης έψαξε κι άλλο γκολ προκειμένου να κλειδώσει οριστικά τη νίκη, ενώ η Ξάνθη αναζήτησε τρόπους να φέρει το ματς στα ίσια!

Οι ακρίτες δύσκολα απειλούσαν πάντως με οργανωμένες επιθέσεις, πόσω δε μάλλον με κάθετες πάσες. Με μακρινά σουτ και στημένες φάσεις ο Δασκάλακης δεν είχε πρόβλημα, ενώ οι Κρητικοί έλεγχαν απόλυτα τον αγώνα.

Ο Γκσπούρινγκ σταμάτησε τον Μπουντιμίρ στο 58΄ με τα πόδια και κράτησε την Ξάνθη ζωντανή αν και με το σχήμα 4-1-4-1 οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν ακίνδυνοι.

Ο Πόι λίγο έλειψε όμως να φέρει τούμπα την κατάσταση όταν στο 70΄ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Ρομάνο πλάσαρε άουτ.

Η εικόνα δεν άλλαξε, οι Κρητικοί δέχθηκαν πίεσαν αλλά κράτησαν τη νίκη και η Ξάνθη απογοήτευσε ξανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: