Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

«Επίθεση αγάπης» στον Φαν Γκάαλ!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο χρόνος αμβλύνει τα πάθη και αυτό βρίσκει εφαρμογή και στη σχέση του Φρανκ Ριμπερί με τον Λουίς Φαν Γκάαλ! Οι σχέσεις των δύο ανδρών δεν ήταν καλές από την πρώτη μέρα που ο Ολλανδός τεχνικός πάτησε το πόδι του στη «Ζέμπενερ στράσε» για να αναλάβει τα ηνία της Μπάγερν, ωστόσο πλέον η σχέση του Ολλανδού με τον Γάλλο σταρ περνάει σε άλλο επίπεδο...

Χαρακτηριστικό είναι το στιγμιότυπο που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Ντόρτμουντ. Η Μπάγερν σάρωσε την Μπορούσια με 5-1, με την είσοδο του Ριμπερί μετά την ανάπαυλα να αποδεικνύεται καταλύτης, όπως είχε γίνει και στο ντέρμπι με τη Βόλφσμπουργκ.

Στο 65’ ο Γάλλος σημείωσε το τρίτο τέρμα της Μπάγερν και το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να τρέξει και να πέσει στην αγκαλιά του προπονητή του, αφήνοντας άπαντες άφωνους, αφού και οι... πέτρες στο Μόναχο γνωρίζουν ότι είναι στα «μαχαίρια» με τον Φαν Γκάαλ!

Ο Ολλανδός δέχτηκε με ευχαρίστηση την «επίθεση αγάπης» του Ριμπερί: «Πάντα με ευχαριστεί όταν ένας παίκτης θέλει να πανηγυρίσει ένα γκολ μαζί μου. Όμως ήταν δύσκολο να μείνω όρθιος (γέλια). Ο Φρανκ έδειξε ότι αγαπάει τον προπονητή του». Πάντως, τον είχε αφήσει και πάλι για ένα ημίχρονο εκτός γιατί «θεωρώ ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα για ολόκληρο 90λεπτο».

Οσο για τον Γάλλο, η εξήγησή του ήταν σαφής όσον αφορά τα «κίνητρα» αυτής της κίνησης... αγάπης: «Ηθελα να δείξω ότι είναι όλα καλά ανάμεσα σε μένα και τον προπονητή μου». Ωστόσο, λίγες ημέρες νωρίτερα, από γαλλικό έδαφος είχε πει για τον Φαν Γκάαλ ότι «είναι η πρώτη φορά που δεν έχω θετική επαφή με τον προπονητή...»

Το «καλό κλίμα» στην Μπάγερν έσπευσαν να διατυμπανίσουν και άλλοι παίκτες, με τον Λαμ και τον Ρόμπεν να συμφωνούν στο ότι «είναι δεδομένο ότι όλα είναι καλά ανάμεσα στον Φρανκ και τον Φαν Γκάαλ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: