Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Σλοβενία Λιθουανία 81-58

Οσοι περίμεναν ντέρμπι ανάμεσα σε Σλοβενία και Λιθουανία διαψεύστηκαν. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έκανε περίπατο απέναντι στους λιθουανούς, οι οποίοι είχαν κάκιστη απόδοση και δεν μπόρεσαν να φανούν ανταγωνιστικοί σε κανένα σημείο του αγώνα. Κορυφαίος για τους νικητές, που επικράτησαν με 81-58 ήταν ο Γιάκα Λάκοβιτς (24π.), ενώ από την άλλη πλευρά είναι δύσκολο να βρει κανείς διακριθέντες. Πρώτος σκόρερ ήταν πάντως ο Καλνιέτις με 15, ενώ ο Κλέιζα του Ολυμπιακού τελείωσε το ματς με 6 πόντους στο ενεργητικό του.

Εμφανείς ήταν οι αδυναμίες της Λιθουανίας σε ένα ακόμη παιχνίδι του Ευρωμπάσκετ, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η Σλοβενία δείχνοντας μεγάλη διάθεση από το ξεκίνημα κατάφερε να εκμεταλλευθεί τα προβλήματα των λιθουανών και να χτίσει από πολύ νωρίς ένα σημαντικό προβάδισμα (28-18).

Λάκοβιτς, Λόρμπεκ και Νάχμπαρ ήταν οι παίκτες που οδήγησαν την Σλοβενία στο σκοράρισμα, αλλά σίγουρα ο Γιούρι Ζντοβτς δεν πρέπει να έχει παράπονα από την αμυντική προσπάθεια όλων των παικτών του. Με "όπλο" τους την καλή άμυνα οι σλοβένοι ανέβασαν κι άλλο τη διαφορά, για να την φτάσουν στους 17 πόντους (43-26, 20`).

Το σκορ αντικατοπτρίζει την εικόνα των ομάδων στο παρκέ, ενώ το επιθετικό πρόβλημα των λιθουανών φαίνεται και από το ότι πρώτος σκόρερ τους ήταν ο Κλέιζα, ο οποίος είχε σκοράρει μόλις έξι πόντους.

H απόλυτη κυριαρχία της Σλοβενίας συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, παρά τις προσπάθειες του Μασιούλις, ο οποίος ανέβηκε επιθετικά. Η Λιθουανία δεν είχε συνοχή ως ομάδα και οι σλοβένοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ για να φτάσουν στο 62-39 του τριακοστού λεπτού.

Η Λιθουανία δεν ήταν ικανή να αλλάξει την... κακή της μοίρα και υποχρεώθηκε σε μία βαριά ήττα με 81-58. Από την άλλη οι σλοβένοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν, αλλά και να ελπίζουν για μια ακόμη καλύτερη συνέχεια στη διοργάνωση, καθώς η εμφάνισή τους ήταν εξαιρετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: