Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Aστέρας Τρίπολης ΠΑΟΚ 1-1

Στις προηγούμενες δύο αναμετρήσεις του Αστέρα με τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, οι δύο ομάδες μετρούσαν από μία νίκη, με την ισοπαλία να έρχεται για να συμπληρώσει την ιστορία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ αν και προηγήθηκε στο τρίτο λεπτό της επανάληψης, δεν μπόρεσε να φύγει από την Τρίπολη με τη νίκη, καθώς ο Αστέρας είχε την απάντηση στο γκολ του Φωτάκη, με τον Τσέζαρεκ να φέρνει το ματς στα ίσια και μάλλον στην ολοκλήρωση του με τον πιο δίκαιο τρόπο. Αυτόν της ισοπαλίας, που δίνει στην κάθε ομάδα από έναν βαθμό και στους φίλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο, την ικανοποίηση ενός αρκετά καλού αγώνα, για τη χρονική περίοδο που αυτός έγινε.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε και τελείωσε με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στο γήπεδο και τον ΠΑΟΚ να έχει την ελαφρά υπεροχή και τις καλύτερες ευκαιρίες να πετύχει κάποιο τέρμα. Ωστόσο, το σημαντικότερο γεγονός του πρώτο μισού της αναμέτρησης, είχε να κάνει με την αναγκαστική αποχώρηση του Βιτόλο στο όγδοο μόλις λεπτό. Ο μέσος του ΠΑΟΚ υπέστη ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί πολύ νωρίς από τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο γνωστός Φωτάκης...

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να ανοίξουν εύκολα διαδρόμους για τις αντίπαλες εστίες, με αποτέλεσμα να ψάχνουν τον τρόπο μέσα από κάποιες προσωπικές εμπνεύσεις των παικτών τους. Μια τέτοια απέφερε και το γκολ των φιλοξενουμένων στο 48ο λεπτό, όταν ο Φωτάκης βρήκε χώρο αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Ντεγκρά, επιχείρησε και το σουτ για να ανοίξει τελικά το σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ. Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε έντονα το γκολ αυτό που άνοιγε το δρόμο προς τη νίκη, μαζί με τους 2.000 φίλους του που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τρίπολης, όχι όμως για περισσότερο από 14 λεπτά.

Ο λόγος είναι ότι στο 62ο λεπτό ο Τσιρίλο έδωσε την ευκαιρία στον Τσέζαρεκ να φέρει το ματς στα ίσια και αυτός δεν την άφησε να πάει χαμένη. Ο ιταλός κεντρικός αμυντικός γύρισε τη μπάλα απρόσεχτα στον Χαλκιά, με τον επιθετικό του Αστέρα να "τρυπώνει" ανάμεσά τους και αφού πέρασε πρώτα τον υψηλόσωμο πορτιέρο, έσπρωξε τη μπάλα στο βάθος της ανυπεράσπιστης εστίας. Στα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες ανέβασαν ρυθμό ψάχνοντας το δεύτερο τέρμα, αλλάζοντας μάλιστα και το σύστημα ανάπτυξης τους, κάνοντάς το σαφώς επιθετικότερο.

Ο μεν Αστέρας ρίχνοντας στην αναμέτρηση τον Λιονέλ Ρίος και ο ΠΑΟΚ με τον Φιλομένο και Κουτσιανικούλη να αντικαθιστούν τους πιο αργούς και όχι τόσο επιθετικογενείς, Ιβιτς και Κονσεϊσάο. Ο πρώτος μάλιστα χειροκροτήθηκε από τη μεγαλύτερη μερίδα των φίλων του Αστέρα, οι οποίοι αναγνώρισαν την προσφορά του στη διετή παρουσία του στην Τρίπολη, ενώ δεν έλειψαν και κάποιες -χλιαρές πάντως- αποδοκιμασίες.

Το τριπλό σφύριγμα της λήξης πάντως δεν βρήκε κάποια αλλαγή στο σκορ, με το τελικό 1-1 να είναι η πιο δίκαιη απεικόνιση ενός αγώνα μεταξύ δύο ομάδων που είχαν τις ευκαιρίες για τη νίκη, δεν μπόρεσαν όμως να τις μετουσιώσουν σε παραπάνω από ένα τέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: