Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ατρόμητος-Εργοτέλης 0-0


Σε ένα ματς πλούσιο σε φάσεις αλλά "φτωχό" σε γκολ, Ατρόμητος και Εργοτέλης αναδείχτηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι (77' Περόνε), Κουτσόπουλος, Νεμπεγλέρας, Αποστολόπουλος, Φαβάλι, Σαρμιέντο (67' Τάτος), Κάμπας (46' Πόποβιτς) Αναστασάκος, Μπρίτο

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Φραγκουλάκης, Ζούνιορ, Γελαδάρης, Ρομάνο (88' Γιαλούσης), Κορδονούρης, Βερπακόφσκις (84' Ορφανός), Λεάλ, Μπέτο (90+3' Καρέλης')

Διαιτητής: Γ.Δαλούκας (Θεσσαλίας)

Βοηθοί διαιτητή: Δ.Σαραϊδάρης (Μακεδονίας), Ν.Γεωργαράκος (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Νεμπεγλέρας (19'), Κάμπας (20'), Φαβάλι (36'), Σαρμιέντο (57'), Κουτσόπουλος (81') / Λεάλ (22'), Βερπακόφσκις (32'), Ζούνιορ (72'), Ρομάνο (81')

Κόκκινες κάρτες: Λεάλ (55', δευτ.κίτρινη)



Με μια ματιά
Ιδιαίτερα τυχεροί θα πρέπει να αισθάνθηκαν οι φίλαθλοι που επέλεξαν να περάσουν το μεσημέρι της Κυριακής στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, καθώς Ατρόμητος και Εργοτέλης φρόντισαν να τους αποζημιώσουν με καλό θέαμα και πολλές όμορφες φάσεις, με το 0-0 του πρώτου 45λεπτου να αποτελεί μαγική εικόνα καθώς είχε τα πάντα εκτός από τό γκολ.

Ο χορός των χαμένων ευκαιριών άνοιξε μόλις στο 6', με τον Λεάλ να τροφοδοτεί με εξαιρετική κάθετη πάσα τον Ρομάνο και τον τελευταίο -αφού έφυγε από κανονική θέση μόνος από τη μεσαία γραμμή- να βγαίνει χαμένος στην προσωπική μονομαχία με τον Μιχαηλίδη, ο οποίος απέκρουσε με το πόδι για να προλάβει στη συνέχεια τη μπάλα ο Νάστος πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή του τέρματος.

Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου φώναξε και πάλι "παρών" στο ματς, με τον MVP για την ομάδα του στο ματς με την ΑΕΚ, Λεάλ, να κάνει σουτ έξω από την περιοχή και να αναγκάζει τον Μιχαηλίδη να διώξει σε κόρνερ, ενώ στο 12' ο Δασκαλάκης υποχρεώθηκε στην πρώτη μεγάλη επέμβασή του διώχνοντας με το αριστερό χέρι σε κόρνερ σουτ μέσα από την περιοχή του Μπρίτο.

Ο εξαιρετικός στις αντεπιθέσεις Εργοτέλης έφτασε και πάλι με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ στο 13', με το πλασέ του Λεάλ έξω από την περιοχή να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ το επιθετικό ρεσιτάλ του συνεχίστηκε στο 15', με το σουτ του Φραγκουλάκη να περνάει και αυτό δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Μετά το εντυπώσιακό ξεκίνημα των φιλοξενουμένων το ματς ήρθε στη συνέχεια σε ισορροπία, ενώ στο τρίλεπτο 27'-30' δύο φορές ο Ατρόμητος και μία ο Εργοτέλης άγγιξαν το πολυπόθητο γκολ.

Στο 27' ο Αναστασάκος δεν πρόλαβε για κλάσματα δευτερολέπτου να ακουμπήσει τη μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα μπροστά σε κενή εστία μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Φαβάλι, στο 28' το σουτ-φωτοβολίδα του Φραγκουλάκη τράνταξε το αριστερό δοκάρι του Μιχαηλίδη (στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Ρομάνο έφυγε άουτ), ενώ με τη συμπλήρωση το σουτ του Φαβάλι από το ύψος του πέναλτι έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος από το πρώτο δευτερόλεπτο, με αμφότερες τις ομάδες να κυνηγούν το γκολ παίζοντας ανοιχτά, και το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου κύλησε στο ίδιο μοτίβο: με τους δύο γκολκίπερ να έχουν αρκετή δουλειά στα καρέ τους.

Στο 35' τα σουτ των Νεμπεγλέρα και Κουτσόπουλου δεν κατέληξαν στα δίχτυα, στο 39' η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι του Δασκαλάκη από το γυριστό σουτ του Αναστασάκου από πλεονεκτική θέση, ενω η τελευταία φάση άνηκε στους φιλοξενούμενους, με τον Σασιασβίλι να ενεργεί σωτήρια στο 43' στο σουτ του Μπρίτο στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τις ίδιες καλές προϋποθέσεις με το πρώτο, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν με μεγάλη θέληση το "τρίποντο" κάτι που αποτυπώθηκε ανάγλυφα στο πρώτο δεκάλεπτο.

Στο 47' ο Αποστολόπουλος είχε πολύ καλή επέμβαση μετά από σέντρα του Βερπακόφσκις αφού έδιωξε πριν αυτή φτάσει στο κεφάλι του Λεάλ, πέντε λεπτά μετά ο Ατρόμητος "φλέρταρε" με το γκολ αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Πόποβιτς αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή με το κεφάλι από τον Γελαδάρη, ενώ στο 53' το σουτ του Μπαζίνσκι πάνω στην κίνηση έφυγε έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Δασκαλάκη.

Και ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισοδύναμες μέχρι εκείνη τη στιγμή, στο 55' οι ισορροπίες ανατράπηκαν, με τον Λεάλ να χρησιμοποιεί το χέρι για να νικήσει πάνω στην έξοδό του τον Μιχαηλίδη και τον διαιτητή Δαλούκα να του δείχνει δικαιολογημένα δεύτερη κίτρινη και να αφήνει με 10 παίκτες τον Εργοτέλη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Ατρόμητος κέρδισε μέτρα και είχε δύο καλά σουτ από τον Φαβάλι (60'-62') που έφυγαν άουτ, ενώ ο Ρομάνο υπενθύμισε στους γηπεδούχους πως ο Εργοτέλης εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος, με το σουτ του από τα αριστερά έξω από την περιοχή να καταλήγει άουτ στο 63'.

Από εκεί και πέρα ο Εργοτέλης κοίταξε περισσότερο να διαφυλάξει το "μηδέν" στα μετώπισθεν, με τον Ατρόμητο να κάνει παιχνίδι αλλά να μη φτάνει τόσο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 68' ο Δασκαλάκης εξουδετέρωσε την προβολή του Μπαζίνσκι, στο 75' το μακρινό σουτ του Αποστολόπουλου δεν απείλησε, ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο οι γηπεδούχοι έχασαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το "τρίποντο".

Στο 86' ο Φαβάλι έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά ο Γελαδάρης λειτούργησε σωτήρια αποκρούοντας με το σώμα, με τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς να καταγράφεται στο 90' και να είναι μάλιστα η τελευταία πριν το τελευταίο σφύριγμα του Δαλούκα.

Μετά από σύγχυση στα καρέ του Εργοτέλη, η μπάλα έφτασε στον Περόνε ο οποίος γύρισε το σώμα του και έκανε το πολύ δυνατό σουτ έξω από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να χτυπάει με δύναμη στο οριζόντιο δοκάρι και να απομακρύνεται.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στον αγώνα, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς και εντυπώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: