Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

O Τζέκος για την υπόθεση Κεντέρη - Θάνου

Πέντε χρόνια μετά την "υπόθεση της χρονιάς" με το ατύχημα των Ολυμπιονικών, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνας Θάνου, ο τότε προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, υπερασπίζεται τους δύο αθλητές, οι οποίοι την Τρίτη (10/11) θα βρεθούν ενώπιων της Δικαιοσύνης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

"Η επικοινωνία μας δεν διεκόπη ποτέ. Άλλωστε δεν υπήρχε κανένας λόγος να συμβεί αυτό, αφού ούτε η μία αλλά ούτε και η άλλη πλευρά αισθάνεται ότι έσφαλε κάπου", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Τζέκος στην εφημερίδα "Realnews" και συνέχισε: "Η μόνη κατηγορία εναντίον μας ήταν τα τρία non show- δηλαδή δεν βρήκαμε τους δύο αθλητές μου προκειμένου να τους γίνει ντόπινγκ κοντρόλ – και αυτό αποτέλεσε και την αφορμή του αποκλεισμού μου από τα αθλητικά δρώμενα για τέσσερα χρόνια".

"Μόλις γυρίσαμε από το μέρος όπου κάναμε την προετοιμασία μας, παρουσιαστήκαμε στο Ολυμπιακό Χωριό και αφού παραλάβαμε τον ρουχισμό, έδωσα άδεια στους αθλητές μου να ξεκουραστούν και πραγματικά δεν γνώριζα που είχαν πάει. Κι εδώ θέλω να αναφέρω μια λεπτομέρεια που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν. Το 2004 υπεγράφη κρυφά ένα μνημόνιο μεταξύ της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) και της ΕΟΕ (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή), που ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι προπονητές θα πρέπει να είναι ενήμεροι ανά πάσας στιγμή για το πού ακριβώς βρίσκονται οι αθλητές τους, μόνο που εμείς δεν ενημερωθήκαμε ποτέ για αυτό, κάτι για το οποίο κατηγορηθήκαμε αργότερα".

"Τα παιδιά δεν είχαν λόγο να το κάνουν εσκεμμένα, αφού το θέμα των ουσιών είχε λήξει ώρες πριν – και συγκεκριμένα μετά το τρίτο non show στις επτά το απόγευμα – ενώ το ατύχημα συνέβη αργότερα, όταν ήδη είχε αποφασιστεί να μην αγωνιστούν. Δεν είχαμε λόγο".

"Στην πορεία μου έχω 17 χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια στις τρεις μεγαλύτερες διοργανώσεις του πλανήτη. Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να βγάζει αθλητές όποτε θέλει. “Τρώει” τα παιδιά της. Δεν έχουμε Κεντέρη – Θάνου και δεν έχουμε και τους ανθρώπους που θα διακρίνουν τα παιδιά αυτά. Καταλήξαμε το 2009 να είμαστε τελευταίοι των τελευταίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: