Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Skoda Ξάνθη-Πανιώνιος 1-2


Με μεγάλο πρωταγωνιστή και δις σκόρερ τον Μπόσκο Μπάλαμπαν ο Πανιώνιος έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τα Πηγάδια επικρατώντας με 2-1 της Skoda Ξάνθης στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής.

Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο μέρος άνοιξαν το σκορ στο 18' με θεαματικό γκολ του Μπάλαμπαν, όμως στην επανάληψη ισοφαρίστηκαν από τον Ζίεντσουκ στο 55' και η απόδοση τους έπεσε. Παρόλα αυτά ένα γκολ του Κροάτη επιθετικού στο 85' χάρισε στους "κυανέρυθρους" μια σημαντική νίκη και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα.

Άλλωστε αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της Ξάνθης που εξακολουθεί να απογοητεύει στο φετινό πρωτάθλημα και με 10 βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές βρίσκεται λίγο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος έφτασε τους 14 βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα των αντιπάλων προκειμένου να δει σε ποιά θέση θα καταλήξει μετά από 10 αγωνιστικές. Το σίγουρο πάντως είναι πως σκαρφάλωσε ψηλά και βρίσκεται πάνω από την μέση. Οι Νεοσμυρνιώτες όσο περνούν τα παιχνίδια παίζουν όλο και καλύτερα...

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Πανιωνίου κόντρα στην Ξάνθη με προπονητή τον Γιάννη Μαντζουράκη αφού ο έμπειρος τεχνικός μετρούσε εώς σήμερα 7 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Skoda Ξάνθη (Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας (63' Ταϊντέρ), Στρμπα (27' Σταθάκης), Κιντάνα, Πόι, Λουτσιάνο (72' Στίβαρ), Ζίεντσουκ.

Πανιώνιος (Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Λάτκα, Σκούφαλης (77' Εστογιανόφ), Ριέρα, Μπάλαμπαν (90' Σιόβας), Κουμορτζί, Γουνδουλάκης (88' Αναστασόπουλος), Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλλας.

Διαιτητής: Αμπαρκιολης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: Ριέρα, Μανιάτης / Στιβαρ

Με μια ματιά
Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους παίκτες του Πανιωνίου να έχουν μπει δυνατά και να φτάνουν δύο φορές κοντά στο γκολ. Δράστης και στις δύο περιπτώσεις ήταν ο Μπάλαμπαν όμως δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του.

Στην πρώτη το σουτ του εξουδετέρωσε με υπερένταση ο Γκσπούρνινγκ στο 3', ενώ στην δεύτερη (8')βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο της Ξάνθης όμως ήταν άστοχος.

Ένα λεπτό αργότερα (9') ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν την "κυανέρυθρη" εστία με το Πόι να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μπέλιτς.

Άλλη Μπάλα(μπαν)

Ο Πανιώνιος πάντως εξακολουθούσε να είναι το αφεντικό της αναμέτρησης, έχονας τον έλεγχο και ήταν θέμα χρόνου να πάρει το προβάδισμά. Κι αν στο 3' και στο 8' ο Μπάλαμπαν δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ, δεν συνέβη το ίδιο και στο 18ο λεπτό. Ο Κροάτης επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων και μ' ένα ψηλοκρεμαστό σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ, πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ.

Το τέρμα του Μπάλαμπαν αποσυντόνισε τους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη που έμοιαζαν ανίκανοι να αντιδράσουν. Παρόλα αυτά κατάφεραν να συνέλθουν και όσο περνούσαν τα λεπτά πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα σε τρεις περιπτώσεις προσπάθησαν να απειλήσουν τον Μπέλιτς δεν τα κατάφεραν όμως, αφού τόσο η εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο (29') όσο και τα σουτ των Κιντάνα (30') και Φλίσκα (33') κατέληξαν άουτ.

Και εκεί που οι Ακρίτες είχαν βγει στην επίθεση και έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης ο Μπάλαμπαν λίγο έλειψε να τους κάνει την ζημιά στο 38'. Ο Κροάτης επιθετικός του Πανιωνίου σε μια φάση καρμπόν μ' εκείνη του γκολ, βγήκε μόνος του απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ, όμως αυτή τη φορά νικητής αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας της Ξάνθης που έσωσε την εστία του από το 2-0.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους, αφού οι "κυανέρυθροι" δεν απειλήθηκαν και πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός γκολ.

Ζιεν-τσούκου τσούκου και 1-1

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν ίδιο με την Ξάνθη να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην δημιουργία φάσεων, όμως στην πρώτη καλή οργανωμένη επίθεση κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Σκόρερ ήταν ο Ζίεντσουκ που με απευθείας σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλιτς, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 55'.

Το γκολ του Ζίεντσουκ αποδείχθηκε φάρμακο για τους παίκτες του Γιάννη Μαντζουράκη που ανέβασαν στροφές και με περισσότερη αυτοπεποίθηση κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα. Δεν άργησαν μάλιστα να δημιουργήσουν ευκαιρίες όπως αυτές στο 75' και στο 76' όμως τόσο το σουτ του Πόι όσο κι αυτό του Ζίεντσουκ δεν είχε ευτυχή κατάληξη.

Νίκη με υπογραφή Μπάλαμπαν

Κι αν οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο δεύτερο μέρος, η κλάση του Μπάλαμπαν έφτασε και περρίσεψε στον Πανιώνιο για να πάρει τη νίκη. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα (85') ο Κροάτης επιθετικός του Πανιωνίου έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: