Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Αστέρας ο... Τσέζαρεκ!


Εντυπωσιακός για ακόμα μια φορά ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ, πέτυχε τρία γκολ και οδήγησε τον Αστέρα Τρίπολης σε μεγάλη νίκη με 3-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα.

Η ανάγκη για βαθμούς μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα τόσο του Αστέρα Τρίπολης, όσο και του ΠΑΣ Γιάννινα ήταν έκδηλη και το παιχνίδι βασίστηκε αρχικά στη δύναμη. Στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Αρκάδες είχαν την κυκλοφορία και στην πρώτη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε για γκολ, το κατάφεραν χάρη σε μια περίτεχνη ενέργεια του Βίλτσες, που είχε αποδέκτη και εκτελεστή τον συνήθη ύποπτο Τσέζαρεκ (13΄). Οι Γιαννιώτες ανέβασαν στη συνέχεια την απόδοσή τους και προσπαθούσαν ν’ απειλήσουν με σέντρες απ’ τα πλάγια χωρίς όμως να καταφέρουν ν’ ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Αναστασόπουλο. Οι γηπεδούχοι είχαν ρίξει το τέμπο τους, όμως δεν το πλήρωσαν μιας και έδειχναν να κρατούν σχετικά εύκολα το υπέρ τους σκορ, αφού πέραν μιας κεφαλιάς του Ντιμπαλά στο 31΄, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα.

Το παιχνίδι άνοιξε στο δεύτερο 45λεπτο και ο ρυθμός ήταν σαφώς πιο ικανοποιητικός. Οι Πελοποννήσιοι είχαν τον έλεγχο και δημιουργούσαν ρήγματα στην άμυνα του ΠΑΣ. Κύριος εκφραστής των επιθέσεων ήταν ο Βίλτσες, ο οποίος εκτός απ’ το να «σπάει» τη μπάλα δεξιά και αριστερά και να τροφοδοτεί τον Τσέζαρεκ, ξεσήκωνε συχνά τον κόσμο με τις περίτεχνες ενέργειές του. Ένα πρόβλημα του Αργυρόπουλου στους κοιλιακούς ανάγκασε τον Βαγγέλη Βλάχο να σπαταλήσει την πρώτη του αλλαγή. Η εξέλιξη του αγώνα ήταν ονειρική για τον Αστέρα, με τον Τσέζαρεκ να βρίσκει δύο ακόμα φορές δίχτυα (74΄,81΄) και να οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του στους τρεις βαθμούς μετά από τέσσερις συνεχείς ήττες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: