Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Η Ρεάλ είναι κυρίαρχος στη Μαδρίτη

Η Ρεάλ μπορεί να υπερηφανεύεται από το βράδυ του Σαββάτου (07/11) ότι είναι η κυρίαρχος της Μαδρίτης, μετά τη νίκη της με 3-2 επί της Ατλέτικο. Η ομάδα του Πελεγκρίνι πέτυχε σπουδαίο διπλό μέσα στο Βιθέντε Καλδερόν, αν και έμεινε με δέκα παίκτες για 25 λεπτά περίπου, διάστημα στο οποίο οι γηπεδούχοι πέτυχαν τα δύο τέρματά τους, ενώ βρέθηκαν πολύ κοντά στο να ισοφαρίσουν. Οι "μερένχες" κατάφεραν με τους τρεις αυτούς βαθμούς να παραμείνουν ένα μόνο βαθμό μακριά από την Μπαρτσελόνα και την κορυφή.

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (78’Φορλάν, 80’Αγκουέρο – 5’Κακά, 24’Μαρτσέλο, 64’Ιγκουαΐν)

Η "βασίλισσα" ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, με τον Κακά να ανοίγει το σκορ μόλις πέντε λεπτά μετά τη σέντρα. Ο Ντιαρά εκμεταλλεύθηκε το λάθος του Σαντάνα, πάσαρε για τον βραζιλιάνο και αυτός με ένα εξαιρετικό πλασέ έγραψε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τα ηνία του αγώνα σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του πρώτου μέρους και ήταν φυσικό επακόλουθο να έρθει και το δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από τα πόδια του Μαρτσέλο, μετά από ωραίο συνδυασμό των Αλόνσο και Μπενζεμά.

Η Ρεάλ διατήρησε την ταχύτητα αυτή και στην επανάληψη και με τη σιγουριά που της χάριζαν τα δύο γκολ είχε το περιθώριο να αναπτυχθεί επιθετικά. Στο 65ο λεπτό ο Ιγκουαΐν έκλεψε την μπάλα από τον Περέα σούταρε μπροστά από τον Ασένχο, σημειώνοντας το 3-0.

Ενα λεπτό αργότερα, όμως, ο Σέρχιο Ράμος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Αγκουέρο, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο την αριθμητική τους υπεροχή και με οδηγό τον Αγκουέρο κατάφεραν να μειώσουν. Το 1-3 πέτυχε ο Φορλάν με ένα χαμηλό σουτ ενώ ο αργεντινός άσος στο 81’ πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κασίγιας και διαμόρφωσε το 2-3.

Οι "ροχιμπλάνκος" είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 92’, αλλά ο γκολκίπερ της Ρεάλ κατέβασε ρολά στο σουτ του Αγκουέρο και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής:

Σάββατο (7/11):
Τενερίφη-Μάλαγα 2-2 (18’Μαρτίνεθ, 27’ Αλφάρο – 29’ Εντίνιο, 77’Λόπεθ)
Χετάφε - Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 0-2 (13’Μίστα, 59’Φιλίπε)
Μπαρτσελόνα - Μαγιόρκα 4-2 (11’, 40’Πέδρο, 44’ Ανρί, 87’Μέσι – 20’Νούνες, 91’Κεϊτά)
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης 2-3 (78’Φορλάν, 80’Αγκουέρο – 5’Κακά, 24’Μαρτσέλο, 64’Ιγκουαΐν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: