Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Μαρουσάρα στους "16"


Ο Χόμαν σε προσπάθεια του στο παιχνίδι Μαρούσι-Μακάμπι Με καρδιά, ψυχή και σπουδαίο μπάσκετ το Μαρούσι νίκησε τη Μακάμπι με 83-75 στο κλειστό του ΟΑΚΑ και... ταξιδεύει στους «16» της Ευρωλιγκα. Η ομάδα των βορείων προαστίων ζει μεγάλες στιγμές, καθώς πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του συλλόγου.

Μπροστά σε περίπου 5000 φιλάθλους το Μαρούσι άργησε να... πάρει μπροστά, αλλά όταν το έπραξε δεν κοίταξε ξανά πίσω. Συγκεκριμένα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκονταν πίσω στο σκορ έως το 24', αλλά ένα καλάθι του Μιχάλη Πελεκάνου έδωσε το προβάδισμα στο Μαρούσι. Τα πάντα φάνηκε να παίρνουν το δρόμο τους και η ομάδα των βορείων προαστίων ξεκίνησε την αντεπίθεσή της με όσες δυνάμεις της είχαν απομείνει. Φάνηκε ότι ήταν πολλές, μιας και το 58-55 υπέρ της Μακάμπι στο 32' έγινε 69-58 τρία λεπτά πριν από το φινάλε του αγώνα. Η Μακάμπι έμεινε για περισσότερο από πέντε λεπτά δίχως καλάθι και αυτό σήμανε την αρχή τους τέλους για την ομάδα του Πίνι Γκέρσον. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν εξαιρετικές επιλογές στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα και κράτησαν τη νίκη έως το τέλος.

Το Μαρούσι έβαλε τη Μακάμπι στον δικό του αργό ρυθμό και δεν την άφησε να ξεφύγει ποτέ με διαφορά. Ως εκ τούτου τα πάντα μπορούσαν να συμβούν στην τελευταία περίοδο όπως και έγινε. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε ακόμη ένα� θαύμα και πλέον ουδείς γνωρίζει μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Πάντως, ακόμα και η πρόκριση στους ομίλους της Ευρωλίγκα έμοιαζε με υπέρβαση. Πλέον η πρόκριση στο "Top 16" είναι η απόλυτη επιτυχία για μία ομάδα που πραγματικά το αξίζει.

Κορυφαίος από πλευράς Αμαρουσίου ήταν ο αρχηγός, Κώστας Καϊμακόγλου, αλλά ουδείς υστέρησε στον... μεγάλο τελικό. Σημαντική ζημιά για τη Μακάμπι έκανε ο Πέρκινς, αλλά ασφαλώς δεν ήταν αρκετός για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 12-19, 31-34, 53-53, 83-75.

ΜΑΡΟΥΣΙ (Μπαρτζώκας): Μιλόσεβιτς, Κις 10 (1), Πελεκάνος 11 (1τρ., 9ριμπ.), Μπατής, Χόμαν 14 (10ριμπ.), Μαυροειδής 5, Καλάθης 3 (1), Νατζφέι 10 (2), Καϊμακόγλου 18 (1), Γκόρντον 12 (6ασ.)
ΜΑΚΑΜΠΙ (Γκέρσον): Λίμονεϊντ, Σαρπ 6 (2), Βισνιέφσκι 6, Πέρκινς 18, Γκριρ 3, Πνίνι 2, Αντερσον 13 (1), Λάσμε 5, Εϊντσον 6, Μπλούθενταλ 10 (2)

Δεν υπάρχουν σχόλια: