Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Γαλατσόπουλος: «Καθαρός ο ΠΑΟΚ σε μια διετία»

Γαλατσόπουλος: «Καθαρός ο ΠΑΟΚ σε μια διετία»

Θεωρείται και είναι από τη νέα γενιά παραγόντων… Νέας κοπής… Ο σύντομος μέχρι τώρα δρόμος του πάντως δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος κατηγορήθηκε αρκετές φορές ως η ασπίδα του Τάκη Πανελούδη, ο συνεχιστής του, αυτός που θα αναλάμβανε για να μείνει ο «πρώην» στο απυρόβλητο. Τα αρνήθηκε όλα αυτά πολλές φορές, άλλοτε έπεισε, άλλοτε όχι. Πρωτοεμφανίστηκε διοικητικά το καλοκαίρι του 2006, δημιουργώντας με τον Διονύση Ψωμιάδη και 7-8 άλλους που σε ένα μήνα… λάκισαν επιτροπή διοίκησης, πάντα με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Τάκη Πανελούδη. Τα παράτησε τον Μάρτιο του 2007 και επανήλθε για να σώσει το καράβι τον Νοέμβριο του 2008 ως πρόεδρος διοίκησης πρωτοδικείου. Παρέδωσε στον Δρόσο τον Αύγουστο του 2008 και όταν ο Πατρινός τα έκανε όλα άνω κάτω και εξαφανίστηκε, ο Γαλατσόπουλος προτίμησε το ΔΣ του Ερασιτέχνη χωρίς όμως να λείπει ποτέ από τις μεγάλες αποφάσεις στην ΚΑΕ. Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος παραθέτει μεγάλη συνέντευξη στο σημερινό «Metrosport» και τον Κλείτο Καρκανιά μιλώντας για όλους και για όλα…
-Έχουν άδικο όσο σας χαρακτηρίζουν ως σκιώδη πρόεδρο της ΚΑΕ;
«Είναι ψέμμα. Η αλήθεια είναι ότι ασχολούμαι με ΚΑΕ και με ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΑΣ με ρόλο την βοήθεια και την εποπτεία της ΚΑΕ για να μην έχουμε πάλι τα παλιά. Όπως στον ΑΣ λειτουργεί και ο Ηλίας Βιολίδης γιαλογαριασμό της ΠΑΕ. Προσπαθώ να προσφέρω με την εμπειρία που απέκτησα αυτά τα χρόνια, προσπαθώ να βοηθώόταν υπάρχουν προβλήματα χωρίς παρεμβάσεις και αποφάσεις. Ο ρόλος μου είναι συμβουλευτικός και όπου χρειάζεται η βοήθεια με σχέσεις και γνωριμίες, το κάνω».
-Δεν είναι λίγοι και όσοι υποστηρίζουν ότι μένετε κοντά στον ΠΑΟΚ για να πάρετε πίσω κάποια στιγμή τα πολλά χρήματα που έχετε βάλει στην ομάδα.
«Σε δύσκολες στιγμές βοήθησα την ομάδα καιότι έχω δώσει είναι καταγεγραμμένο στα βιβλία, όλα με χαρτιά, όχι με το στόμα. Ποτέ δεν έθεσα θέμα επιστροφής αυτών των χρημάτων όσο η κατάσταση είναι έτσι. Αν κάποτε έρθει ένας επενδυτής, θα διευκολύνω την κατάσταση και θα είναι λογικό να ζητήσω ορισμένα χρήματα πίσω.Τώρα ποτέ δεν έθεσα τέτοιο θέμα, καμιά απαίτηση ούτε για ένα ευρώ. Και αναφέρομαι σε χρήματα δύο ετών, την πρώτη φορά στην επιτροπή με Ψωμιάδη και την δεύτερη στην θητεία μου ως πρόεδρος διοίκησης πρωτοδικείου».
-Υπάρχει ένα δεδομένο χρέος. Μεγάλο μέρος του έγινε και με την δική σας διοικητική παρουσία.
«Λάθη έγιναν. Κρίνομαι και εγώ όπως όλοι. Χωρίς να το επιδιώξω μου ζητήθηκε, εφόσον θα μπορούσα, να βοηθήσω. Τον Νοέμβριο του 2008 σαν πρόεδρος ανέλαβα τα ηνία, έχοντας μηδέν ταμείο, αγωνιστικό ρεκόρ 1-8 ρεκόρ, στην δυσκολότερη χρονιά των ομάδων που ήθελα να αποφύγουν τον υποβιβασμό, αφού αποδείχθηκε ότι χρειάστηκε τότε 10 νίκες για την παραμονή. Κάναμε πολλές αλλαγές, έχοντας ξένο προπονητή και παίκτες που έπρεπε να φύγουν. Έγιναν λάθη στις επιλογές των παικτών, δεν έχω το αλάθητο, αλλά κάθε τι έγινε πάντα με συνεννόηση με τον προπονητή της ομάδας και φυσικά με την δική του σύμφωνη γνώμη. Δεν αποφάσιζα εγώ για την επιλογή των παικτών. Πάντα όμως κάποιες επιλογές βγαίνουν, κάποιες άλλες όχι. Όσο για το μπάτζετ εκείνης της χρονιάς…; Έκανα αναλυτική παρουσίαση. Όταν τελείωσε η σεζόν πληρώθηκαν όλοι οι παίκτες και οι μάνατζερ. Είχαν να πάρουν αρκετά χρήματα μόνο οι Χαριτόπουλος και Βεργίνης, ενώ είχαν μείνει μικροποσά για ορισμένους άλλους που τακτοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό όπως ο Τσιάκος και ο Ρίνγκστρεμ. Δυστυχώς τα συμβόλαια των Χαριτόπουλου και Βεργίνης ήταν από προηγούμενα χρόνια και ο ΠΑΟΚ εκείνη την ώρα δεν είχε δυνατότητα για να δώσει άλλα χρήματα. Υπήρχε πρόβλημα όλη την χρονιά και εγώ σε προσωπικό επίπεδο έκανα ότι μπορούσα».
-Η προηγούμενη ερώτηση αφορά την πρώτη σας παρουσία στην σεζόν 2006-07 όταν οι περισσότεροι παίκτες έκαναν μετά προφυγή.
«Τότε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ήταν ο κ. Πανελούδης. Έκανε ο ίδιος τις συμφωνίες με τους παίκτες και τους ατζέντηδες. Εμείς πήγαμε και αφιερώσαμε χρήμα και χρόνο σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε τα πράγματα.
Στο πρώτο εξάμηνο η πορεία ήταν πολύ καλή, η ομάδα επίσης με παίκτες όπως ο Σέκουλιτς και ο Σκιεπάνοβιτς. Υπήρχε όμως υψηλό μπάτζετ, θέλαμε έσοδα από χορηγίες, από εισιτήρια διαρκείας και από αυτά δεν είχαμε τίποτε, δεν υπήρχαν οικονομικές βοήθειες πέρα από αυτά που βάλαμε εμείς. Μέχρι να φύγει ο Σέκουλιτς ήμασταν 4οι και όταν μείναμε από λεφτά και φύγαμε στα τέλη Μαρτίου, δημιουργήθηκε το μεγάλο άνοιγμα. Το μπάτζετ ήταν 2.6 εκ.ευρώ και το άνοιγμαέγινε μεγάλο.
-Όταν αποφασίσατε να εμπλακείτε ήταν καλοκαίρι, εσείς κάνατε την παρουσίαση της ομάδας, δεν φαινόταν τότε ότι υπήρχε ανησυχία για τις μεγάλου κόστους συμφωνίες Πανελούδη. Γιατί δεν υπήρχε αντίδραση;
«Μας ενημέρωσε, αλλά είχε τον κυρίαρχο ρόλο ο κ.Πανελούδης. Όταν μπήκαμε ήμασταν όμως και άπειροι. Άλλο να διοικείς μια εταιρία και άλλο αθλητική εταιρία. Έγιναν θεωρητικοί προϋπολογισμοί, λέγαμε για κρατικές και ιδιωτικές χορηγίες, αλλά δεν έγινε τίποτε, ήταν σημαντικό και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ ήδη δεν είχε καλό όνομα και δεν υπήρχε γενικώς εμπιστοσύνη στην ομάδα. Ως αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός που εκπονήθηκε για να καλυφθούν τα συμβόλαια, δεν πέτυχε. Ούτε ο κόσμος στήριξε όσο θα έπρεπε γιατί ήταν δεδομένο και γνωστό ότι παρέμεινε ως μεγαλομέτοχος και πρόεδρος ο κ. Πανελούδης.
-Η αποτυχία ήταν μεγάλη καις το αγωνιστικό και το οικονομικό. Μετανιώσατε που εμπλακείκατε;
«Μετάνιωσα για ένα σημείο. Η προσπάθεια ήταν μεγάλη και μέχρι τον Μάρτιο η ομάδα πήγαινε καλά. Έπρεπε κάποια στιγμή να φύγω στο Λονδίνο και μια Πέμπτη συγκεντρώσαμε 150 χιλ. ευρώ εν μέσω προβλημάτων και τα δώσαμε στους παίκτες πριν τον αγώνα στον Μακεδονικό. Εκείνη η ήττα με πείραξε πολύ. Στενοχωρήθηκα. Δεν περίμενε ότι με όλους αυτούς τους καλούς παίκτες που είχαμε θα χάναμε από τον Μακεδονικό.
-Υπάρχει εκτίμηση του συνολικού χρέους;
«Πιστεύω ότι τώρα είναι 2.5-3 εκ. ευρώ μετά τους διακανονισμούς και τις πληρωμές που έγιναν. Στις 30/6/2010 θα υπάρχει πραγματική εικόνα για να ξέρουμε τι χρωστά η ομάδα».
-Πότε θα καθαρίσει από αυτόν το βραχνά η ομάδα;
«Φέτος μπήκαν οι βάσεις. Έγινε σοβαρή δουλειά από την πρώτη μέρα της νέας διοίκησης. Οι στόχοι ήταν τρεις. Να παίξουμε στο πρωτάθλημα να αποκτήσουμε αξιοπιστία και να προχωρήσουμε σταδιακή εξυγίανση. Ήταν σημαντικό το ότι έγιναν οι ρυθμίσεις σε πολύ σοβαρές υποθέσεις για πολλά χρήματα, όπως με Παπαδάκη, Χαριτόπουλο, Τσιάρα, Καυκή, Πεδουλάκη. Από όλα αυτά η ομάδα γλύτωσε περίπου 500 χιλ. ευρώ. Πρέπει να πούμε ότι μεγάλο μέρος του χρέους δεν είναι άμεσο. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσό ρυθμισμένο στην εφορία. Για τα επόμενα επτά χρόνια θα πληρώνουμε 180 χιλ. ευρώ το χρόνο στην εφορία. Θεωρώ ότι από το συνολικό χρέος μένει το μισό να τακτοποιηθεί και αυτό πάλι σε βάθος χρόνου. Φέτος σε παλιές υποθέσεις πρέπει να πληρώσουμε 500 χιλ.ευρώ. Με αυτή την βάση πιστεύω ότι σε μια διετία ο ΠΑΟΚ θα είναι στο μηδέν, θα αρχίσει από άλλη βάση την σεζόν 2012-2013 ή αν τα έσοδα αυξηθούν, μπορούμε να μπούμε σε καλό δρόμο από την προηγούμενη χρονιά.
-Τι να περιμένει ο κόσμος που έχει ταλαιπωρηθεί από το μπάσκετ; Μπορεί να βρεθεί τρόπος ώστε να δημιουργηθεί συνείδηση όπως και στο ποδόσφαιρο;
«Υπάρχουν δύο μεγάλες ομάδες και μετά οι υπόλοιπες είναι σχεδόν ίδιας δυναμικότητας μέχρι 8η θέση. Μόνο Πανελλήνιος και Μαρούσι ξεχωρίζουν για την σταθερότητα τους. Το δίλλημα αυτό το καλοκαίρι ήταν μεγάλο. Να κάναμε όπως όλοι έλεγαν μπάτζετ 800 χιλ. ευρώ; Ο ΠΑΟΚ είναι όμως… ΠΑΟΚ. Δεν μπορείς να έχεις μικρό μπάτζετ, η ομάδα να είναι αδύναμη και να έρχονται εδώ άλλες ομάδες και να χάνεις. Έπρεπε παράλληλα να προχωρήσουμε και την εξυγίανση, αλλά και να δημιουργήσουμε ομάδα που να μπορεί να προσελκύσει κόσμο. Όντας η ομάδα σε ΠΑΟΚτσήδικα χέρια και τα δύο αποτελέσματα (εξυγίανση και καλή παρουσία) φαίνεται να προχωρούν. Επιλέξαμε να επενδύσουμε σε έναν πολύ καλό προπονητή και σε συνεργασία με τον Νίκο Σταυρόπουλο να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα. Υπάρχουν πολύ καλοί παίκτες, απλά ακόμα δεν έχει δέσει το σύνολο για να παίρνει όλα ματς που μπορεί ειδικά εκτός έδρας. Πάντως γενικά ο ΠΑΟΚ έχει δώσει καλή εικόνα προς κόσμο, ο οποίος στηρίζει. Πιστεύω ότι στο τέλος τα αποτελέσματα θα είναι αυτά που θα δικαιώσουν προσπάθεια όλων, την δική μας, των ανθρώπων του αγωνιστικού και του κόσμου
-Το ότι στο μπάσκετ δεν υπάρχει Ζαγοράκης παίζει ρόλο, έτσι;
«Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι πρώτα ποδοσφαιρικός. Ζαγοράκης είναι ένας. Κατάφερε το ακατόρθωτο, να συσπειρώσει όλο το κόσμο, με αποδοχή του 97% που δύσκολο βλέπεις στην Ελλάδα. Με την προσπάθεια που έκαναν, έφτασε ΠΑΟΚ στο σημείο να κάνει δυνατή ομάδα, να έχει έσοδα και την στήριξη του λαού, κάτι που αποδεικνύεται με τα 21000 εισιτήρια διαρκείας. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει Ζαγοράκης. Η προσπάθεια γίνεται από άτομα της οικογένειας του ΠΑΟΚ που δεν έχουν ισχυρό προφίλ και δημοτικότητα για να πετύχουν ότι πέτυχε ο Θόδωρος. Στο μπάσκετ ο κόσμος είναι πικραμένος από όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Έγινε δυσκολόπιστος. Βλέπει ότι κάτι καλό γίνεται, αλλά δεν έχει πειστεί ακόμα για να είναι γεμάτο το Παλατάκι. Ξέρουμε όλοι ότι δύναμη του ΠΑΟΚ είναι ο λαός και η ιστορία του».
-Μήπως για να πειστεί ο κόσμος έπρεπε να γίνουν πιο δυναμικές κινήσεις αναφορικά με το παρελθόν; Δεν νομίζετε ότι με βάση την μόνιμη παρουσία του ΑΣ ο κόσμος βλέπει ίδια πρόσωπα;
«Ο κόσμος έχει δίκιο να απαιτεί. Πικράθηκε πολύ. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν εγκληματικά λάθη. Ευθύνη έχει και ο Πανελούδης και ο ΑΣ. Πρέπει όμως να κοιτάμε μπροστά. Μια νέα προσπάθεια θα πείσει τον κόσμο. Φέτος η στήριξη είναι μεγάλη και με τα διαρκείας, έστω και αν δενήταν τόσα πολλά, όσο με Δρόσο. Δεν πήγαμε στον κόσμο όμως με πασαρέλα παικτών για να ψάχνουν μετά τα χρήματα τους. Γίνονται σταθερά βήματα με τον Μαρκόπουλο, τον Σταυρόπουλο που δουλεύει αφιλοκερδώς, με σοβαρό και μετρημένο μπάτζετ. Ήρθαν παίκτες με μισά λεφτά από αυτά που έπαιζαν επί Δρόσου, καθώς και καλά ονόματα όπως οι Μονρό, Ντρόμπνιακ, Ταπούρος, Γκετσέφσκι. Σιγά-σιγά θα κερδίζεται η εμπιστοσύνη, είναι λογικό ο κόσμος να θέλει να βλέπει και κάτι, μετρά και το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έχασε τέσσερα παιχνίδια στο τέλος. Αν σε δύο από αυτά το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό θα ήμασταν πολύ πιο ψηλά, κοντά σε Πανελλήνιο».
-Ναι αλλά ορισμένοι παίκτες όπως ο Γκρέγκορι έμειναν και για άλλους λόγους, όπως οι οφειλές.
«Σε όλες τις κινήσεις έπαιξε ρόλο και η παρουσία του Μαρκόπουλου, είναι σημαντικό ένας παίκτης να γνωρίζει ότι πηγαίνει να παίξει σε ομάδα που έχει καλό προπονητή. Φέτος αποκαταστήσαμε και καλές σχέσεις με μάνατζερς, αναφορικά με την υλοποίηση αυτών που συμφωνήσαμε. Όσο για τον Γκρέγκορι… Επιλέχθηκε από τον προπονητή, ωστόσο έπαιξε ρόλο και η διαρκής επαφή που είχαμε με τον κ.Λώτσο, όταν έγινε κουβέντα για την οφειλή προς τον παίκτη. Το ζήτημα είναι ότι και καλός παίκτης είναι και έγινε μια καλή συμφωνία με τα χρωστούμενα που βοήθησε τον ΠΑΟΚ. Και ο ίδιος είναι ικανοποιημένος.
-Επιτέλους ασχολείστε και με την εκμετάλλευση του γηπέδου.
«Ήταν στο πλάνο από την αρχή. Όταν κάναμε την ομάδα, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και στην δημιουργία εταιρίας που θα αναλάβει την μπουτίκ. Έγινε αυτές τις μέρες, πάντα σε ένα πλάνο συνεννόησης με τον ΑΣ. Συμφωνήσαμε, πήραμε άδεια για την μπουτίκ και το δεύτερο σημαντικό που έγινε ήταν να περάσουν οι ακαδημίες στην ΚΑΕ υπό την εποπτεία του Νίκου Σταυρόπουλο. Το τρίτο που θέλαμε να κάνουμε ήταν να δώσουμε ζωή στο Παλατάκι. Εκτιμήσαμε ότι η ΚΑΕ θα μπορούσε να έχει πολλά. Σε αυτό το πλάνο θέλαμε να κάνουμε εκτός των μπουτίκ, συναυλίες, μια που η άποψη των ειδικών ήταν ότι το γήπεδο μας είναι από τα καλύτερα για αυτό το σκοπό. Μας είπαν ότι οι προδιαγραφές είναι οι κατάλληλες. Θέλουμε ακόμα να δημιουργήσουμε πρόσθετους χώρους όπως σπορτς καφέ, ένα στέκι για τους φίλους της ομάδας για να μπορούν να μαζεύονται σε καθημερινή βάση και να βλέπουν αγώνες. Το είχαμε κάνει με την Χέρενφεν, όταν 5000 κόσμος στο Παλατάκι παρακολούθησε σε γιγαντοοθόνη το ματς. Ακόμα θέλουμε να δημιουργήσουμε και ένα χώρο VIP για την ομάδα. Είναι μακρόπνοα σχέδια, που δεν μπορούν να γίνουν σε μια μέρα».
-Για το μετοχικό μέλλον δεν μου απαντήσατε:
«Ήταν παράλληλος ο στόχος. Θέλαμε πέρα από την δημιουργία της ομάδας να λύσουμε και το μετοχικό. Κινηθήκαμε από τότε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, έγινε έλεγχος από ορκωτό λογιστή, το ΥΠΑΝ έστειλε δύο υπαλλήλους που έκαναν επίσης έλεγχο, ακυρώθηκε στην Γ Σ των μετόχων η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Δρόσου και ξαναγυρνάμε δύο χρόνια πίσω, όταν έκανα την πρόταση για να ανήκει ο ΠΑΟΚ στον λαό του μέσα από συμμετοχή σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πρέπει να μπουν χρήματα. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να γίνει ωραία καμπάνια όπως και στην ΠΑΕ και ο κόσμος να βοηθήσει ώστε να αποκτήσει μετοχές. Έτσι θα εξασφαλιστεί ότι η διοίκηση θα λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοπιστία, με πλάνο και θα αποφεύγεται η συσσώρευση χρεών για να έχει ανοδική πορεία. Δεν τίθεται θέμα μετοχοποίησης των χρημάτων που έβαλαν άνθρωποι στην ομάδα. Χρειάζεται να μπουν χρήματα».
-Έχει εγκαταλειφθεί το μοντέλο περιορισμένης πολυμετοχικότητας;
«Θα ήταν καλό να βρεθούν 10 άτομα, να βάλουν χρήματα, και μέσα από την οικογένεια να αναλάβουν. Υπάρχουν τέτοιοι σήμερα και στην διοίκηση με οικονομική δυνατότητα, αλλά και γενικά στον κόσμο. Και ο Κώστας ο Αμοιρίδης, με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επαφή και προσφέρει μεγάλη βοήθεια, όπως ο κ. Πατρίδας, ο Ηλίας Βιολίδης που χρόνια τώρα βρίσκεται κοντά στο μπάσκετ, δίνει μεγάλη βοήθεια, κάτι που έκανε και φέτος. Δεν μπορεί περισσότερο λόγω ΠΑΕ. Υπάρχουν και άλλοι που τους καλούμε να έρθουν κοντά, ο καθένας όσο μπορεί, για να κάνουμε τον ΠΑΟΚ μεγάλο».
-Και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος δεν σκέφτεται την διοικητική επιστροφή;
«Σαν αντιπρόεδρος του ΑΣ ασχολούμαι με το μπάσκετ, έχω όρεξη να βοηθήσω. Όταν προχωρήσει η εξυγίανση και ο ΠΑΟΚ αρχίσει να αλλάζει επίπεδο, όταν βρεθούν οι 7-8 άνθρωποι που είπαμε νωρίτερα, Αμοιρίδης κλπ., οι συνθήκες θα έχουν ωριμάσει για να μπω και εγώ σε ένα τέτοιο σχήμα. Άλλωστε με τον κ. Αμοιρίδη είναι κάτι που δουλεύουμε πολύ καιρό τώρα».
-Η θητεία της διοίκησης ολοκληρώνεται στις 31/1. Θα υπάρξουν αλλαγές;
«Θα συζητήσουμε στον ΑΣ την Δευτέρα για τυχόν αλλαγές στο ΔΣ της ΚΑΕ. Υπάρχει η διάθεση της διοίκησης να συνεχίσει. Ζήτησα να εγκριθεί η ανανέωση της θητείας αυτής της διοίκησης στο πρωοτδικείο με αυτά τα μέλη. Εφόσον υπάρχει διάθεση από ΑΣ για προσθήκες στο σχήμα, θα το δούμε την Δευτέρα. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι. Αυτό που θέλω να πω σε σχέση με τον ΑΣ είναι ότι φέτος ο Ερασιτέχνης παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τα πεπραγμένα στην ΚΑΕ, υπάρχει μηναίος απολογισμός για έσοδα και έξοδα».
-Ακούστηκαν πολλά και για τον τρόπο διοίκησης. Πέντε στο ΔΣ και δύο εκτός… Είναι κάπως περίεργο, καθώς και εσείς και ο κ. Πατρίδας συμμετείχατε ιδιαίτερα σε συζητήσεις και αποφάσεις.
«Είχε συμφωνηθεί από την αρχή. Εγώ συμμετέχω με την ιδιότητα του αντιπροέδρου του ΑΣ, ο κ.Πατρίδας δήλωσε από την πρώτη στιγμή που δεν ανέλαβε, ότι μπορούσε να βοηθήσει οικονομικά και να βοηθά καθημερινά χωρίς να μπει σε διοίκηση. Συμφώνησε ο ΑΣ με τον κ.Κανώτα. Έτσι αναλάβαμε το βάρος των διαπραγματεύσεων και σε σχέση με παλιά χρέη και αναφορικά με νέες συμφωνίες, αυτές του προπονητή και των παικτών, όλα σε συνεννόηση με τον κ. Κανώτα και τον κ. Σταυρόπουλο. Εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι αυτό το σχήμα βοήθησε, ούτε καπέλωμα της διοίκησης έγινε, ούτε αποφασίζουμε μόνοι μας, Τα πάντα γίνονται με συνεννόηση».
-Το μπάτζετ δεν είναι μεγάλο για τον φετινό ΠΑΟΚ;
«Το αγωνιστικό μπάτζετ είναι περίπου 1.5 εκ. ευρώ. Είναι καλό και μετρημένο και έγινε κάτω από συγκεκριμένες πολύ δύσκολες και αβέβαιες συνθήκες».
-Ποιά θα ήταν η επιτυχία για την φετινή ομάδα.
«Η εξάδα και στα πλέι οφ να κάνουμε ότι καλύτερο. Θέλουμε του χρόνου να παίξουμε στην Ευρώπη, στο Γιούροκαπ. Φέτος καλά έκανε η ομάδα και δεν έπαιξε στην Ευρώπη. Του χρόνου θα παίξουμε σίγουρα, αυτό θέλουμε. Έτσι αλλάζει το πρεστίζ, η εικόνα προς τα έξω. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο όνομα, έχει δυνατό κόσμο και η Ευρώπη μπορεί να αποτελεί κριτήριο και για τους παίκτες που θα θέλουν να παίξουν στον ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: