Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Η super league ενισχύει Β' και Γ' Εθνική

Το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ, που συνεδρίασε την Πέμπτη, αποοφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής για αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης στα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την εκστρατεία «1Goal: Εκπαίδευση για Όλους» της ActionAid, η οποία έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη στο ευαίσθητο ζήτημα του αυτονόητου δικαιώματος στην εκπαίδευση για εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον Κόσμο.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας 1Goal, οι φίλαθλοι θα ενημερωθούν και θα κληθούν να στηρίξουν την προσπάθεια, την 20η και την 21η αγωνιστική του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League (30-31/1 και 6-7/2/2010).

Ο πρόεδρος της Super League κ. Νικόλας Δ. Πατέρας δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο οφείλει να αξιοποιεί την τεράστια απήχησή του στον κόσμο προς την κατεύθυνση της ανάδειξης και στήριξης πρωτοβουλιών κοινωνικής υπευθυνότητας. Για το λόγο αυτό η Super League αποφάσισε να υιοθετήσει την εκστρατεία «1Goal: Εκπαίδευση για Όλους». Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να βελτιώσει τις ζωές των παιδιών που ζουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο, βοηθώντας τα να αποκτήσουν το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαίδευση. Αυτονόητο ίσως για εμάς, αλλά όχι για 75 εκατομμύρια παιδιά σε όλον τον κόσμο που δεν πηγαίνουν σχολείο. Ο αναλφαβητισμός είναι μια μάστιγα που πλήττει τη νέα γενιά και την καταδικάζει σε μια ζωή στερήσεων. Ο καθένας από εμάς ξεχωριστά και όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα: Κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση".

Τέλος ο πρόεδρος, Νικόλας Πατέρας, ενημέρωσε για τη συνάντηση του με τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (υπουργός Προστασίας του Πολίτη) και Πάνο Μπισταξή (γενικός γραμματέας Αθλητισμού) με τους οποίους συζήτησε το θέμα της βίας. Ενώ για αυτό της διαιτησίας υπογράμμισε πως πάντα θα υπάρχει η ελπίδα για βελτίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: