Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Δύο συλλήψεις οπαδών για τα επεισόδια στη Σουρωτή

Στη σύλληψη δύο νεαρών οπαδών (21 και 24 χρόνων) προχώρησε η αστυνομία για τα περσινά επεισόδια στη Σουρωτή κατά τη διάρκεια του αγώνα Κυπέλλου Νέων του ΠΑΟΚ με τον Άρη.Συγκεκριμένα, η αστυνομία Θεσσαλονίκης προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων (συμπεριλαμβανομένων και ενός ανηλίκου) για την επίθεση κατά οπαδών στον Άγιο Αθανάσιο, ωστόσο για τους δύο προαναφερθέντες οπαδούς αποδείχθηκε από την προανάκριση ότι συμμετείχαν και στα επεισόδια της Σουρωτής.

Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας αναφέρει σχετικά: «Συνελήφθησαν την 03-09-2010, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης Οργανωμένης Αθλητικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 6 ημεδαποί, ηλικίας 21,22, 27, 24, 17 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της «Απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών», «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς», για παραβάσεις σχετικά με τις «εκρηκτικές ύλες», για παράβαση του «Νόμου περί Όπλων», για «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις» και για «Ληστεία».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την Προανάκριση, την 00.20 ώρα της 02-09-2010, ο 17χρονος, εφοδιασμένος με βόμβα μολότοφ την οποία είχε κατασκευάσει νωρίτερα με τη βοήθεια 2 συνεργών του και συνοδευμένος από τους υπόλοιπους συλληφθέντες και άλλα άτομα που αναζητούνται, μετέβησαν στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου, όπου με πέτρες, ξύλα, μπουκάλια και μολότοφ, επιτέθηκαν κατά οπαδών που βρίσκονταν στα γραφεία του συνδέσμου φιλάθλων του Άρη.

...Σε βάρος του 24χρονου και ενός εκ των 21χρονων, έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για «Συμπλοκή, Σύσταση και Συμμορία», «Διακεκριμένη περίπτωση Φθοράς», «Απρόκλητες, Επικίνδυνες και βαριές Σωματικές Βλάβες», παράβαση «Ν. περί Όπλων» και για «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις», πράξεις που έλαβαν χώρα την 07-10-2009 στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα (4/9) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ακολούθως παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: